Doğu-Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ben çok emek verildiğinin farkındayım.sadece bu modellere güven olmuyor siz görüleni yazıyorsunuz Allah razı olsun. Ama buzdağının öte yüzü yani Allah'ın takdiri var. Hal böyleyken bizde kapılıyoruz aa kesin yağar vs plan bile yapıyoruz hoppp sil baştan. Benim şahsi kanaatim UmuTCaN gibi son an dek beklemek. Yüzde 1 lik bile bir kötü senaryo yazarsa tahminci değerli arkadaşlar kendimizi kaptırmayız. Bu pozitif eleştiridir. Keza aynısını MehmetCengiz-KRAL hocam içinde diyorum kendisini geçmiş yıllarda da yakip ediyordum çok kıymetli yorumları var. Biz kendimizi -şahsen ben çok kaptırdım eminim kar tutkusu olan bi çok arkadaşım da bu durumdadır - çok kaptırıyoruz yüzde yüz bile olsa yüzde 99 deyin ki kötüye de hazırlanalım ;)

    Lütfen yanlış anlaşılma olmasın kimseden hesap sormuş ç yada laf çakmış değiliahm


    Ben çok emek verildiğinin farkındayım.sadece bu modellere güven olmuyor siz görüleni yazıyorsunuz Allah razı olsun. Ama buzdağının öte yüzü yani Allah'ın takdiri var. Hal böyleyken bizde kapılıyoruz aa kesin yağar vs plan bile yapıyoruz hoppp sil baştan. Benim şahsi kanaatim UmuTCaN gibi son an dek beklemek. Yüzde 1 lik bile bir kötü senaryo yazarsa tahminci değerli arkadaşlar kendimizi kaptırmayız. Bu pozitif eleştiridir. Keza aynısını MehmetCengiz-KRAL hocam içinde diyorum kendisini geçmiş yıllarda da yakip ediyordum çok kıymetli yorumları var. Biz kendimizi -şahsen ben çok kaptırdım eminim kar tutkusu olan bi çok arkadaşım da bu durumdadır - çok kaptırıyoruz yüzde yüz bile olsa yüzde 99 deyin ki kötüye de hazırlanalım ;)

    Lütfen yanlış anlaşılma olmasın kimseden hesap sormuş ç yada laf çakmış değilim...

    UmuTCaN hocamın bilgisi bizden gerçekten çok iyidir onun her akşam açıklamasını gerçekten herkes yapamaz herkesin sorularına cevap veriyor sonuçta oda elindeki verilerin analizini yapar her akşam modeller hakkında detaylı açıklama yapar dün akşamda aynısı oldu güzel şeylerden bahsetti sonuçta tahminlerde bulundu oda bizim gibi eldeki verilere göre tahmin yaprı tutarlığı ne kadardır dersen % 70 -% 30 tir diye düşünüyorum buda yüksek bir tutarlılıktır öyle bir admine sahip olduğumuz şanslıyız kral arkadaşıma gelincede gerçekten tahminlerine güvendiğim biri karvacanarı arkadaşımda bölgemiz için harika biri yanıldıkmı yadırgamayın sadece eldeki verilerle konuşuruz her daim kazasız belasız bol karlı günler inş...

  • UmuTCaN hocamın bilgisi bizden gerçekten çok iyidir onun her akşam açıklamasını gerçekten herkes yapamaz herkesin sorularına cevap veriyor sonuçta oda elindeki verilerin analizini yapar her akşam modeller hakkında detaylı açıklama yapar dün akşamda aynısı oldu güzel şeylerden bahsetti sonuçta tahminlerde bulundu oda bizim gibi eldeki verilere göre tahmin yaprı tutarlığı ne kadardır dersen % 70 -% 30 tir diye düşünüyorum buda yüksek bir tutarlılıktır öyle bir admine sahip olduğumuz şanslıyız kral arkadaşıma gelincede gerçekten tahminlerine güvendiğim biri karvacanarı arkadaşımda bölgemiz için harika biri yanıldıkmı yadırgamayın sadece eldeki verilerle konuşuruz her daim kazasız belasız bol karlı günler inş...

    Arkadaşlar iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum.

    Ahmet hocamızla herhangi bir sorunumuz yok, sabah-öğlen birçok üye haklı olarak stresliydi, ancak anlık paylaşımlarda bile modellerin ne denli yanıldığını sizlere gösterebildik.

    Bundan sonra hepimiz birbirimize daha anlayışlı ve empati yaparak mesajlarımızı yazarsak inanıyorum hiçbir sorun olmayacaktır.


    Hepinize hayırlı geceler diliyorum. Son 10 gün hepimiz için stresli ve yorucu geçti benimde yeni hafta da finallerim başlıyor. Her gün aranızda olmaya çalışacağım inşallah.

    Görüşmek dileğiyle.

  • finallerinde başarılar ben 99 yılına kadar çok çektim o finallerden :)

  • Karakuzu valla sordun güzel sordun inş yarın kar olur inan bugünki stresle hiç bir veriyi doğru dürüste incelemedim sorduğunda baktım gfs ecmwf ye olumlu yarın öğleden sonrasına kadar kar kky diyor inş sadece kar olur