İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ne kadar çok Troll türedi sistemden önce Sesiniz çıkmıyordu yolunda gitmeyen bişey olunca sistemle ilgili hemen yorum yapmaya başladınız yiyorsa eğer sistemden 3-4 gün önce tahmin yapında babayiğitliğinizi o zaman göreyim

  • bende demokrasi cad oturuyorum o zman sen konustuktan 1 dakika sonra gelmis olabikir :)))

    Şimdi aradım gelmiş :D Dediğiniz gibi olmuş ben konuştuktan 5 dakika sonra gelmiş :) Bu yağışlar kar olarak düşmemesi baya kötü oluyor oralar için ama barajlar bayram ediyor.

  • Halen ecmwf derdindesiniz, ecm modeli orta ve uzun vade modelidir. Bu gece ve yarın olacakları ecmye bakarak yorumlamak yanlış bir tercih. Gfs dahi yakın dönemde başarılı olmasına rağmen bugün ve yarın için berlirleyici olamaz. Şuanda yapabileceğiniz şey sabredip beklemek. Ab'nin güzel bir konuma gelmesi ve karayel ile birlikte yağışın kara dönüşmesini bekleyin. Şuan 850hpa da -6 var ki bu karayel ile birlikte yeterli olacaktır istanbul için. Şehirdeki hareketliliğin azalması insanların evlere çekilmesi, şehrin uyuması ışıkların azalması dahi bütüne baktığınızda kar yağışını ve soğumayı etkileyebilecek etkenler. Bu yüzden gece saatlerini bekleyin sadece biraz daha sabredin sonuçta o ab alanı batıya ilerliyor ve eninde sonunda sol tarafında kalan il ve ilçeler karayel etkisine girip saf kar alacak. Azcık daha sabredin yağış sıkıntımız yok karayel de geliyor daha ne istiyorsunuz Allah aşkına.

  • şu an konuda o kadar çok bilgi kirliliği var ki neye inanacağımızı şaşırıyoruz en azından tahmin konusunda daha tecrübeli kişiler kesin yargılara vararak bilgi verirlerse daha iyi olur onun dışındaki arkadaşlar tahminini yapmasın demiyorum fakat o kadar kesin konuşuyorsunuz ki :)

  • elektrikler kesik

    Cumhuriyet mah. Da var elektrikler siz nerdesiniz

    Halen ecmwf derdindesiniz, ecm modeli orta ve uzun vade modelidir. Bu gece ve yarın olacakları ecmye bakarak yorumlamak yanlış bir tercih. Gfs dahi yakın dönemde başarılı olmasına rağmen bugün ve yarın için berlirleyici olamaz. Şuanda yapabileceğiniz şey sabredip beklemek. Ab'nin güzel bir konuma gelmesi ve karayel ile birlikte yağışın kara dönüşmesini bekleyin. Şuan 850hpa da -6 var ki bu karayel ile birlikte yeterli olacaktır istanbul için. Şehirdeki hareketliliğin azalması insanların evlere çekilmesi, şehrin uyuması ışıkların azalması dahi bütüne baktığınızda kar yağışını ve soğumayı etkileyebilecek etkenler. Bu yüzden gece saatlerini bekleyin sadece biraz daha sabredin sonuçta o ab alanı batıya ilerliyor ve eninde sonunda sol tarafında kalan il ve ilçeler karayel etkisine girip saf kar alacak. Azcık daha sabredin yağış sıkıntımız yok karayel de geliyor daha ne istiyorsunuz Allah aşkına.

    hocam anlatamıyorum siz en anlamlı açıklamayı yaptınız

  • İstanbul özellikle boğaz çevresi bence sabaha kadar sulu kardan ötesine geçemeyecek.Yarın ise çok karışık bir durum söz konusu lapa lapa kardan hemen sonra duraksamadan sulu kar hatta direk yağmura dönüşebilecek yerler var İstanbul'da

    Hayatımda gördüğüm en dandik sistem ve bu gece kara dahi çevirse yarın yine yağmur yağacağından bu fikrim asla değişmeyecek. Olmaz olsun böyle sistem ve lütfen bundan sonra kimse 15 gün sonraki modele bakıp ocağın 15 inde efsane sistem geliyor diyip umutları arttırmasın. Gelmeyecek çünkü.

  • Geçmiş olsun arkadaşlar. Troll felan değilim, ama Anadolu yakası bu saatten sonra boşa umutlanmasın. Okullar da tatil felan olmaz. Avrupa yüksekleri yarın güzel bir örtüyle uyanabilir.

  • valla tipi hala devam ediyor 2 saattir yoğun sulu kar alıyoruz ama hafiften örtü var arabalarda falan. rüzgarı olsun yağış şiddeti olsun beni tatmin etti. yarın yağmura dönmezse burada, 20 cm deviririm.