Yurdumuz balkanlardan ve sibiryadan gelen soğukların etkisine giriyor.

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hava uyarısı ;
    20 aralık itibarı ile yağışlı sistemin karadeniz üzerinden kuvvetlenerek indigini görüyoruz.
    Ayrıca akdeniz bölgesinde şiddetli bir yagış için toparlanmaya çalışan sistemde modelimizde mevcuttur.
    22 aralık tarihinde yagışların kuzeyli güneyli olarak ülkemize giriş yaptıgını görüyoruz.
    23 aralık tarihi asıl uyarı günümüzdür.mersin adana antalya karaman şiddeti en çok yaşyacak şehirler arasında olup dikkatli olunması sel ve taskınlara dikkat edelim.


  • Hocam kütahya ne olur ? Bu kış ciddi bir kuraklık yaşıyoruz sonbaharda bir damla yağmur düşmedi yağan kar da kütahya nın kışlarına yapılan şaka gibi adeta bı durum ilerleyen sistemlerde düzelir mi yoksa ayaza devam mı @Winter60

  • Hocam kütahya ne olur ? Bu kış ciddi bir kuraklık yaşıyoruz sonbaharda bir damla yağmur düşmedi yağan kar da kütahya nın kışlarına yapılan şaka gibi adeta bı durum ilerleyen sistemlerde düzelir mi yoksa ayaza devam mı @Winter60


    Kütahya ve komşu iller için ilk 24 saat lik yagış modeli budur.22 aralık gibi oluşan model saatlik bazından geriye yada ileriye atma şansı vardır.akdenizde oluşan cılgınca bir yağış sistemi aslında ülkemize bu kısımdan girip etkisi altına alması an meselesidir. fakat oluşan ab sebebi ile etkisini sadece afyon konya kayseri dizilimine kadar anca çıkartabiliyor. Ardından kıbrıs lübnan istikametinde ilerleyiş gösterecektir.
    Kütahya ve cevresinde bu model de sagnak yagışlar bekliyorum siddetli olmasada.22 ile 25 aralık arasına kadar ara ara sagnak geçişleri olabilir.
    Kar açısından sogukların biraz daha artması yağısların biraz daha kuvvetli olmasını bekleyelim.

  • Degerli hava forum arkadaşlarım..
    Bu üzücü haberleri vermek istemem ama bu modeller ve veriler bize hoşgeldin bahar dedirtcek cinsten.
    Ay sonu ve 4 ocak tarhine kadar ülke olarak sonbahar tadında kar sistemleri bekeleyeceğiz.
    Yıl başı gibi beklentide olan kar sistemi yerini şuan istanbul gibi mega kent için sıcaklık degerlerini tavan yapmış durumda.
    Allahtan ümit kesilmez diyelim takibe devam.

  • Konu başlığında Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı hava diyorsunuz, konu içersinde Karadeniz üzerinden gelen yagistan bahsediyorsunuz. Hadi onu geçtim bahar havası diyorsunuz. Siz ilk önce bir kendi tahmininize inanin sonra da bizler inanalim. Bu sebepten konunuzu kilitliyorum.