2016-2017 Sezonu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • aydos ayrı zevk veriyor kardeşim :gun_bandana:

    Kayışdağ'da Ekim 2011'de örtü vardı, geçen yıl 23 nisanda da lapa lapa kar yağmıştı. Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan. Sağlam bir kışta 7 ay kış olabiliyor Aydos ve Kayışdağ'da.

  • @Root hocam bu kış 2012 ye benzeyecekmi? Nede olsa hafif la Nina ikiside

    2014 de hafif La Nina. Her hafif La Nina kışı bu yıla benzeseydi şuan berbat bir kış bekliyor da olabilirdik. :)
    Şuana kadar sadece 2006 yılı benzer demiştim, 2012 olup olmaması Sibiryanın bize genişlemesine bağlı, onu sonbahardaki asıl tahminimde yazacağım.

  • Bu tahmini hangi modele göre yaptın diye sormuyorum çünkü hiçbir model ile böyle bir dizilim elde edemezsin.


    Güney Ege ve Akdeniz'in ortalamada ılık olmasının sadece bir koşulu var; sık sık gelen Orta Akdeniz kökenli alçak basınçlar. Bu durumda da iç bölgelerin soğuk olması mümkün olmaz çünkü alçak basınçlı havalar etkili olmadığı zaman normalden soğuk olan karasal bölgeler Akdeniz kökenli yağışlar geldiğinde normalden ılık olur. Ayrıca bu siklonlar Doğu Karadeniz'de fön rüzgarlarına neden olacağından Karadeniz'e de soğuk diyemezsin siklonların geleceğini varsayıyorsan.


    Sonbahar tahmininde hem Avrupa geneline hem de Türkiye'ye yağmurlu demişsin. Özellikle de Doğu Karadeniz'i koyu yeşile boyamışsın. Doğu Karadeniz'in sağlam yağış almasının iki koşulu vardır; Azor yükseği ile basra alçağı arasında kaldığı zaman, bir de Balkanlar'a dayanan Azor yükseğinin doğusundan güneye inen siklonlar geldiği zaman. İki koşulda da Doğu Karadeniz ve Avrupa'nın aynı anda bol yağışlı olması mümkün değildir.


    İngiltere ve İskandinavya çok soğukken bize ineceğini öngördüğün Sibirya soğukları olmaz. Eğer Sibirya yükseği gösterdiğin gibi bize inecek ve güneydoğusunda Suriye/Irak tarafında bir alçak basınçlı bölge oluşacaksa, kuzeybatısında da bir alçak basınçlı alan oluşur veya güneyli rüzgarlar görülür bu da İngiltere ve İskandinavya'yı ısıtır. Eğer İngiltere için bu "çok" soğuk havaları İzlanda alçağından bekliyorsan iyice saçmalamışsın demektir. İngiltere tarafı da sağlam soğukları Sibirya ile alır.


    Başka forumları trolle.

  • Trollemiyor. Harita hazırlamış güzel fakat bilmediği bir şey yapmış. Harita zaten saçma yapmış. Tahmin yapacak elbet, açıklama da yapacak tartışma da, fakat bilmeyenleri kandırmadır bu. Buna müsade edemem.