2016 (İlkbahar-Yaz-Sonbahar) Fırtına Takip Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • büyükçekmecede mükemmel bir yağış var ancak yıldırım hiç yakalyamadım telefonun hafızasının yarısını videoya harcadım ama birtane bile düşmedi ya şimşek ya da gökgürültüsü oldu

  • wall cloud bile gördüm
    gerçi adının wall cloud olduğundan şüpheliyim
    şu an yağmur durdu ama 2,1 mm yağış aldık 20 dkda
    birkaç kütle daha oluşuyor gibi radarda
    bakalım hayırlısı :)

  • Bozuyük-Bilecik arası çok fena sadece 5-10 dk içinde onlarca şimşek ve yıldırım gözlemlendi. Yarın büyük ihtimal medyaya haber olabilir. Ancak ilerleyen saatlerde uyarı yapmazsak Söğüt-Gölpazarı boyunca küçük yerleşimlerde de olumsuzluklar yaşanabilir aman dikkat.

  • forum.havaforum.com/attachment/2103/


    Yarın Edirne'nin güneyinde, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale'de, İzmir'in kuzey ilçelerinde ve Edremit Körfezi'nde çok kuvvetli kararsızlık var. Bu alan içinde kalan illerde lokal olarak şiddetli gök gürültülü fırtınalar ve ceviz büyüklüğünde dolu yağışı görülebilir. Nihayet ülkemizi etkilemeye başlayan Basra alçağının sağladığı konvektive sayesinde önümüzdeki günlerde farklı bölgelerde de orajlar görülecek. Fakat yağışlarla birlikte sıcaklıkta da azalma olmayacak, aksine birçok yerde biraz daha artacak. 15 gün içinde sıcaklıklarda önemli bir değişiklik görünmüyor. Gfs'nin çıktının son saatlerinde verdiği "keşke şu sinoptik kışın olsa" dediğimiz şekildeki Azor YB tırmandırışlarını takip edelim. Gerçekleşirse ısınan denizlerinde etkisiyle güzel yağışlar getirme ihtimali var. Şimdilik kesin bir sistem ortada yok.


    gfseu-1-96.png


    Çanakkale Skew-T diyagramı. Ülkede kararsızlığın en yoğun olduğu il. Ben de Çanakkale'nin güneyinde bir ilçesindeyim, güzel şeyler görebilirsem fotoğraf atacağım.


    forum.havaforum.com/attachment/2106/


    İstanbul Skew-T diyagramı. Kararsızlık fazla fakat modeller pek yağış vermediği için yağış olacağı kesinliği yok. Çoğu hava durumu sitesi de yağış vermemiş.

  • Bergama-Çanakkale-Balıkesir-Bursa-Manisa'nın kuzeyi-Kütahya'nın batısı çok dikkatli olmalı yarın.Afyon'da hisseder gibime geliyor ama yağış gözükmüyor.Pazartesi kısmetimiz neyse onu alıcaz.

  • Suan cape 650 civari ve neredeyse 1,5 saattir Canakkale Ezine'de siddetli bir firtina etkili oluyor. Havanin sogumasina ragmen Cb olusumu da devam ediyor. Ogleden sonra son verilere gore Cape 1990'a, Lifted İndex -9'a, PW 4'un de ustune cikacak. İnanilmaz degerler. Dun gorundugunden cok daha yuksek.

  • Geyikli/Canakkale'deyim Ezine'nin kuzeyi yonunde supercell var. Yildirimlar dusuyor. Firtinalarin buraya gelmesini bekliyorum. Virgalar cok kalin gorunuyor, cok iri damlali yagmur da olabilir fakat dolu olmasi da yuksek ihtimal. Tahminimde degisiklik yok diger iller icin de.

  • Bazen de tersi oluyor. Gecen yaz İzmir-Kutahya-Bilecik-İstanbul yollarindan gectim butun kutleler ya benden once yada sonra gectigim yerlere geldi. :)

    :hfyeni (18): :hfyeni (18): Afyon'da da garip bir hava pusumsu bir şey var.Görüş mesafesi kısıtlı.Bir ani gök gürültülü sağanak iyi olurdu ama yarını bekliyoruz inşaAllah bir şeyler çıkarırız. :D