Kara Kış Geliyor!

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Herseyi tahmin etmiş olabilirsin ama bunu sürekli söylersen anlamı kalmaz sen görevini yap gerisi yeter onunla bununla uğraşma root bırak da biz diyelim doğru tahmin ettin diye seninle ugrasanlarla uğraşma kaliteni göster böyle söylemek egoya girer sen tahminini yap gerisini boşver bu bir elestiridir elestirilmeye de açık ol

    • Kasımdaki tahminimde forumun yarısının beklediği dört sistemin gelmeyeceğini 40 gün önceden tahmin ettim.
    • Yılbaşında sistem geleceğini 31 gün önceden tahmin ettim. Yoğun olacak dedim, oldu.
    • 3 Ocakta herkesin aksine karla karışık yağmur değil yoğun kar olacak dedim ve tutturdum.
    • Kimsenin beklemediği iki oraj sistemini tahmin ettim, gece vakti çoğu yerde dolu yağışları oldu.
    • Geçtiğimiz sistemde çok iri taneli kar ve şimşek göreceğiz dedim, gördük.
    • İki sistem üst üste gelecek, 10 gün içinde İstanbul'da kar dışında yağış olmayacak dedim. Olmadı.
    • Bu sistemde kar orajları göreceğimizi söyledim, an itibariyle heryer kümülonimbüs kaynıyor, yer yer sarı kütleler gördük ve yağışın artmasını bekliyorum.


    Tutmayan tahminimi söyler misiniz çok merak ettim? Tutmayan tek tahminim 23 Kasımdaki kar yağışıdır, o sistem de geldi fakat beklediğimden 2 derece sıcak oluğundan kar yağmadı. Var mı başka bildiğiniz? Lüzumsuz eleştiriler yapmayın.



    hocam zaten bu yüzden blogunuz bu denli dolu. efsane semihin bloguna istanbul harici yerlerde yaşayanlar doluşurken, biz istanbullular burdayız. ama lütfen bizi güncellemelerinizden ihmal etmeyin.

  • Root hocam Pek bilgim olmadığı için bir soru soracağım. Hem balkanlardan hem de kuzeyden sibiryadan sistem gelip çarpışa nasıl olur veya böyle bir şey oldu mu mümkün mü?

  • Meteoroloji ile ilgili hiç bir bilgim yok bunun yanında zannediyorum bir yılı aşkın zamandır bu siteden takip ediyorum hava olaylarını ve fazlasıylada memnunum.Meteoroloji hava olaylarını inceleyen,gerekli analizleri yapıp bunun sonuçlarında gelişebilecek olasılıkları bizlere sunan bilimdir bana göre.Bu sitenin tahminci ve yetkilileri bizler için zamanlarından fedakarlık yapan,işlerine ara verip güncellemeleri takip eden,arşivleri karıştırıp benzer tabloları bulup mukayese eden ve bizden hiç bir çıkarı olmayan,tek beklentileri bence sonuna kadar hakediyorlar,sadece emeklerine saygı olan amatör ruhla birçok profesyonelin yapamayacağı işler çıkaran kişilerdir ve hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim.Bu neticesi tahmine dayalı bir bilimdir ve sonuca etki eden bir çok etken vardır.Bunu gözardı etmeden ve bize karşılıksız bilgi vermeye çalışan arkadaşlarımızı,abilerimizi,kardeşlerimizi eleştirirken daha yapıcı ve seviyeli olmak gerekli diye düşünüyorum,hepinize iyi akşamlar ?