GFS ve ECMWF Yorumlamaları (Ocak 2016)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Grönland Blokajı olursa o sistem İspanyanın olur. Ecmwf bu güncellemede balkanlardan sokmamış nereden çıkardın bunu.? Devamında o Yb a dayanamazdı o soğuklar.


    Grönland Blokajı olursa Polar nasıl bekliyorsun anlamak güç. Azor Grönland dan yatay şekilde Balkanlara uzanacak sana göre. Bu sinoptik zor bir sinoptik. Tarihte görülmüş mü bilmem.


    Evet bana gore öyle fakat benim dediğim gibi olması için hafif negatif civarında nao olmali ve notrden pozitif meyletmeli bu sayede azor gronlandla blokaj oluşturup dağılıp hızlı ve dik biçimde önce balkanlara sonra turkiyeye vuran bir sistem öngördüm ve bu tur sistemler her yerde efsane niteliği kazanabilir çünkü kutup soğuğundan bahsediyoruz ufak bir ihtimal siklon soğuğu kırar bu tur sistemde fakat en az -9 -10 lar girer ve siklonla iyi yağış alır tarihte örnekler mevcut.

  • Sıcak cepheden bahsediyorsunuz sanırım yağışın bittiği anda -7 ler var yani yağış kky bile olmayacak gibi yada gozden kacirdigim bisey varsa soylemenizi rica ederim :)


    Hayır ondan bahsetmiyorum. 5 Şubatta beklediğimiz sistemi bazı senaryolar daha erken vermiş. Soğuk ile yağışın aynı anda çakıştığı senaryolar da mevcut.

  • Evet bana gore öyle fakat benim dediğim gibi olması için hafif negatif civarında nao olmali ve notrden pozitif meyletmeli bu sayede azor gronlandla blokaj oluşturup dağılıp hızlı ve dik biçimde önce balkanlara sonra turkiyeye vuran bir sistem öngördüm ve bu tur sistemler her yerde efsane niteliği kazanabilir çünkü kutup soğuğundan bahsediyoruz ufak bir ihtimal siklon soğuğu kırar bu tur sistemde fakat en az -9 -10 lar girer ve siklonla iyi yağış alır tarihte örnekler mevcut.


    Endeksler +4 den aşağı iniyor. Negatif endeks mümkün değil. Endeksler Pozitifden indikten sonra bir daha çıkar diyorsan bilmem.


    Siklonlu sistemler İstanbul gibi yerlerde her zaman sıkıntılıdır. Son 2 yılda 3 tane sistemi yağmur olarak aldınız. Kurtuluş adam gibi -10 ve altı ve Dek. Siklon dan kıyılara hayır gelmez.

  • Endeksler +4 den aşağı iniyor. Negatif endeks mümkün değil. Endeksler Pozitifden indikten sonra bir daha çıkar diyorsan bilmem.


    Siklonlu sistemler İstanbul gibi yerlerde her zaman sıkıntılıdır. Son 2 yılda 3 tane sistemi yağmur olarak aldınız. Kurtuluş adam gibi -10 ve altı ve Dek. Siklon dan kıyılara hayır gelmez.


    İstanbuldan bahsettigimi kimse söylemedi pozitiften hafif negatif sonra notr pozitif dedim illede inanmıyorsanız dedigime
    1. Senaryo bahsettiğim blokaj..

    2.senaryo bahsettiğim soğuklar..
    Ayrıca hiçbirşey bilmiyormusum gibi yargilamaniz tuhaf ama neyse :)

  • @"Great Khan" O sistemde üstümüze sülük gibi yapışan bir adet ull vardı, sıcaklık yeterliyse ve ull yoksa siklon candır.


    Ayrıca 10 Şubat 2015 te 15 cm vardı fos değildi.

    Einmal editiert, zuletzt von Sibiryali ()


  • Can Tönge yanlış anladınız. Sizi yargılama hakkını nereden kendimde bulayım. Sadece beklentiniz garip geldi eleştirdim.


    5 Şubat tarihinden bahsediyoruz diye algılamışım. Siz daha ilerisinden bahsetmişsiniz.


    Haha hayır ilerisi değil geçmişten ornek verdim geçen yılki yılbaşı sistemi o görüntü


  • Haha hayır ilerisi değil geçmişten ornek verdim geçen yılki yılbaşı sistemi o görüntü


    "Haha" dan kasıt ne anlamadım. Bunu geçiyorum yönetime sözüm var. Kimse ile tartışmayacağım. Öyle bir niyetim de yok.


    O sinoptikte iyi bir 17 Ocak 2016 olur.;) Ya da 10 Şubat 2015. Veya 2014 Yılbaşı.;)

    Einmal editiert, zuletzt von Great Khan ()

  • "Haha" dan kasıt ne anlamadım. Bunu geçiyorum yönetime sözüm var. Kimse ile tartışmayacağım. Öyle bir niyetim de yok.


    O sinoptikte iyi bir 17 Ocak 2016 olur.;) Ya da 10 Şubat 2015. Veya 2014 Yılbaşı.;)


    Kasıt yok tarihe yanlış bakmissiniz ona guldum :) bu forumda kasıt yapıcak son insanimdir tartışma da yok merak etmeyin ve ayrıca ben İstanbul ile ilgili tahminimi kendi sayfamizdan yapıyorum burada genel tahmin yapıyorum yoksa doğu batı kavgası çıkıyor tadimiz kaçıyor bide ull sanki biraz daha sonra konuşulacak bir konu sistem yaklassin bakalım neler olacak basınç dizilimi vs inşallah dediğim gibi bir sistem gelirde ülke adına güzel şeyler olur :)

  • Bahsettiğim olasi gronland kısa sureli blokaj sonrasında olusup orta ve batı avrupaya giden soğukların azorun kopup avrupaya sokulmasıyla soğugun hızla buraya doğru itilmesini ve bir nevi guneyden olmak üzere doğuya doğru süzülerek bu soguklar ülkemize girmesini bekliyorum ve siklonlu bir sistem on goruyorum 18 ocak faciası gibi olacağını da düşünmüyorum ull oluşursa karadeniz üzerinde oluşur ki bu da küçük bir ihtimal dek anında denizin üzerinde oluşan ull ler faydalı olabiliyor hatta severim o anları :) sanırım önce siklon sonra dek olacak gibi hocalarımız konuları yazmaya başlasa iyi olur :)

    2 şubatta stratosfer isiniyor bildiğiniz üzere bu kuvvetli sistem habercisidir

    3 subattada stratosfer ısınmaya devam ediyor artık sistem ufak ufak kırıntılarını sokmaya başlayacağı gün cunku stratosfer daha cok isinmaya baslamistir :)



    Evet arkadaşlar bu görüntüler ile gfs ana çıktının ne kadar alakasız olduğunu anlamaniz gerekir ilk 168 h girmeden inanmayiniz stratosferi goruyormusunuz 5 subatta ne kadar ısınmış bu ihtimalle efsane niteliği taşıyan bir sistem bekliyorum takdir Allahtan gönül isterdiki konu acipta yorumliyim ama böyle oldu artikin :)

    Einmal editiert, zuletzt von Can Tönge ()