Karalama Tahtası

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Trump'tan zehir zemberek açıklamalar...


    ''Nato'daki ılıkçıları da biliyoruz kimse bilmiyoruz sanmasın ''


    Noel çerçevesinde düzenlenen en iyi Donald Trump emojili kardan adam yarışması etkinliklerine katılan Donald Trump çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sözlerine Melanie Trump'a kar topu fırlatıp Noel salebini içtikten sonra başlayan Trump: '' Nato artık köhneleşmiş bir yapı içerisinde de çok ılıkçı var İklim değişikliği diye tutturmuşlar. Bak şuraya ( İvanka Trump'ı göstererek) dizi boyu kar var. Bunu bile çarpıtıp onun boyunun kısa olduğu üzerinden yorum yapmışlar. Ben adama kar diyorum soğuk diyorum adam bana küresel ısınma diyor. Ben de onlara diyorum ki bu Rusya'nın oyunudur. Rusya dünya'nın en soğuk devleti olma gayesi çerçevesinde sıcak denizlere inememesinin acısını tüm dünyaya Ilık diyerek çıkarmak istiyor.''


    ''Clinton yılların ılıkçısıdır''


    Sözü dönüp dolaştırıp Clinton'a getiren Trump '' Clinton yılların ılıkçısıdır. Bill ile beraber yaz ayında klima işine girdiklerini tüm dünya Wikileaks belgelerinde okudu gördü. Bu kadın bana Rusçu diyor ispatlasın ben bu emojili kardan adamlara tekmemi atmaya hazırım dedi

  • '' Yağmur duası bilinçli bir algı yönetimidir ''


    Sibirya İstihbarat Teşkilatı Başkanı Sergey Karyağdıov çok garip bir açıklama ile gündemin ilk sıralarına oturdu. Trump'ın Noel etkinlikleri sırasında yaptığı açıklama hakkında da konuşan Sergey Karyağdıov '' Trump Clinton hakkında doğruları söylemiş ama kendisinin de soğuk tarafta değil ılık tarafta olduğunu düşünüyorum S.Arabistan'daki prens değişikliklerinden sonra yeni Prenslere Amerikan malı klimalar satıldığına yönelik ciddi duyumlarımız var üstelik bunların hiçbiri kış modunda değil hepsi yaz modunda.''
    Bunun yanı sıra Yağmur duası hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan Karyağdıov '' Hiç düşündünüz mü neden yağmur duası kar duası değil. Ben size söyleyim yıllardır ılıkçıların zihnimize işlediği bir konu bu. Yağmur duasına çıkarsan kar yağmaz yağmur yağar kar duasına çıkarsan ise yağmur değil kar yağar 5 yaşında çocuk bile bunu bilir. Ama bunlar bize bunu bir güzel yutturup benimsettiler. Yağmur duası bilinçli bir algı yönetimidir.'' dedi.


    '' Putin'i gençliğinden tanırım. Sıkı bir soğukçudur. Beraber kar topu oynamışlığımız vardır.''


    Putin hakkındaki ılıkçı eksene mi kaydı iddialarına yönelik de konuşan Karyağdıov '' Asparagas Amerikan haberleri çamur at izi kalsın. Onlar Miami'de sörf yaparken biz Putin'le Sibirya steplerinde kar topu oynardık.Putin'i gençliğinden tanırım. Sıkı bir soğukçudur. Beraber kar topu oynamışlığımız vardır.'' dedi.

  • Merhaba Arkadaşlar,


    Çarşamba sabahı İstanbul için kar ihtimali bulunmaktadır.


    Tarih: 06.12.2017


    Etkin zaman: 04:00 - 11:00



    850 hpa'da -7 derece gözlemlenmesi beklenmektedir.



    500 hpa 'da -32'lik bir değer söz konusu. Fakat bu sistem 500 hpa'lık bir sistem gibi gözükmemektedir. Bizim için aslolan 700 hpa'dır.



    Nem oranına baktığımız zaman Boğaz çevresi ve Anadolu yakasında Yüzde 90'lara vardığını görmekteyiz.



    700 hpa'da da nemlilik te çok iyi durumdadır;



    Dolayısıyla Nem oranının yüksek olması Dew point'in de yüksek olmasına sebep olur. Fakat Dew point fazla yükselmeyerek 0 derece civarında seyredecektir. Bu da kar demektir. Avrupa yakasının batısında nem daha az olacağı için dew point biraz daha düşüktür, fakat yağış konusunda sıkıntı bulunmaktadır.



    Kümülanimbus tarzı değil, Kümülüs tarzı bulutlar görülecektir;



    Bu örnekler üzerinden skew-t analizimizi yapalım;



    1. Bulut tepe yüksekliği 3.75 km
    2. Yağış şekli; lapa kar
    3. Rüzgar yer seviyesinde karayel üst kısımlarda yıldız kerte karayel.
    4. Şimşek ihtimali yok.


    Yağış yükseklerde kar, Alçak kesimlerde karla karışık yağmur şeklinde etkili olacak. En şanslı yerler rakımı nispeten yüksek yerlerdir.


    Not: Yer sıcaklığına fazla takılmayın. Dew point 0 ise; 7 derecede bile kar yağar. Sadece alçak kesimler ve denize yakın yerlerde deniz suyu sıcak olduğundan saf kar beklemiyorum. Yüksek kesimler için sorun gözükmemektedir.



    SiberianTiger

  • 28aralık mini bir soğuma(kuzey sahiller 0-2arası) öncesinde ve akabinde toplamada 7-8günlük lodos yağış karayel veeeeeee 29-30 yağış yok ama yağan yağmuru toprak çekti buz olan yerlerde cabası 30aralık gecesi kuzeybatıdan direk kar fırtınası giriş 24 saatte doğuya ulaşıyor 10 gün devam arada 2 gün duruyor ama güneş görünmüyor sisten ve alçak bulutlardan yumrusk2364523