Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi Genel Tahmin ve Uyarılar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • bafrali, gece on ikiden sonra örtü daha da güzeldi. Sabah da fena değildi ama işlek mah. Olduğu için erken eridi. Kaldırımlarda epey vardı ama. Samsun tarafa geçtim ben öğleden sonra bu tarafta hiçbir şey yok. Çok az. Engiz daha azdı bafradan. Yarın köye nasıl çıkarız bilmiyorum bakalım

  • Yağışta bol bir güncelleme oluyor GFS 'de.Soğukta iyi Orta Karadeniz için.Asıl soğuk batıda fakat yağışı az vermiş o tarafta .
    Orta Karadeniz için iyi , Doğu Karadeniz için kötü bir güncelleme oluyor.Değişime açık..Umarım Bölgemizin tamamı nasiplenir.

  • Karadeniz'in kaderi bu arkadaşlar.Bir sene sinoptik lehe olurken,diğer sene tam zıttı olabiliyor.Mesela geçen sene 24 Ocak 2016 gibi efsane bir sistem aldınız.Diğer sistemler de o tarafa çalıştı.Yine de böyle bir sinoptikten Karadeniz az çok bir şeyler çıkaracaktır.Umudunuzu kaybetmeyin. alkis3223213123

  • AO 16'sı adına nötr - negatifte kalacak bu büyük ihtimalle böyle gibi.Sonrası için negatiflik bir durum yok ancak sistem negatif ao ürünü olacağı için batıdan giriş yapacak diyebiliriz.GFS de bunu istikrarla gösteriyor.Şu an ki sisteme benzer sinoptik gibi duruyor ancak soğuk çekirdek çakılı kalmak yerine ve olduğu yerde kalmak yerine genişleme taraftarı gibi ancak batı için yine bu sisteme nazaran daha hafif doğuya gidildikçe bu sisteme nazaran daha iyi bir sistem diyebiliriz ana hatlar bunlar detayları ise sistem yaklaştıkça vermeye çalışacağım.Çok ufak oynamalar bu sistem adına doğuya da kaydırabilir a.b merkezi soğuk çekirdek tam romanya gibi duruyor azor baskı yapıp kırıma yollasa tüm kuzey etkilenir de işte bakalım takibe devam edelim hayırlısı.

  • Şu Sinoptik görüntüye bakarmısınız sistemlerin doğuya gelmemesinin asıl nedenleri ; Sibirya'nın saçma uzanış şekli ve hazırda bekliyor bir şeyler olsunda blocking oluşturayım burada balkanlara diye ve doğu anadolu civarlarında ki yüksek basınç doğuya sokulmasın soğuklar diye iyi iş yapıyor koruyorlar bizi :) sistemin başlangıç tarihlerinden itibaren basınç konumları ;






    Bu da üzerimizde oluşan tüm ülkeyi saran yüksek basınç yüzünden kaçırılan bir 1985 efsanesi :)


  • @Mia25civarı için ne düşünüyorsun hocam

    Son attığım sinoptikte yb alanı üzerimizde durmasa sana buradan 1985'e hazır ol derdim :)
    Fark ettiysen çok fazla a.b alanı var avrupa'da avrupa a.b'ler ile uğraşıyor bu görüntü ao'ya göre zor.o yüzden biraz daha beklemek istiyorum 20'si ve sonrası için ancak sistem beklentim var.17 civarında gelebilecek sistem için değerlendirmem üstteki gibidir ancak 23 civarından itibaren için daha erken diyelim beklentilerim var.

  • 17 si hafif gözüküyor. Sonrası pozitif endeksler Azor kafayı attığı an sistemimiz hazır. 20 si sonrası. Bunu hiç yapamama ihtimalide var tabi ama biz bahtımıza düşeni kollayacağız.

  • İskandinavya yükseğine öyle ihtiyaç duyuluyorki bu sibirya yerinde yaylım yaylım yayılırken blockingi ülkemize versin.Azor varken balkanlara gidiyor hep.
    İskandinavya basınç diyagramlarına bakınca mustafa ceceli'den hüsran çalıyor sürekli.