Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi Genel Tahmin ve Uyarılar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Konuya yeterince ilgi gösterdiğimi düşünüyor musunuz? 64

    1. evet (32) 50%
    2. evet ama biraz daha ilgili de olabilirsin (20) 31%
    3. ne evet ne hayır karadeniz bölge sorumlusu daha bilgili ve çalışkan olmalı (1) 2%
    4. hayır kendini biraz daha işe vermelisin (5) 8%
    5. hayır bence başka birisi bu işi devralmalı sen yapamıyorsun (6) 9%

    Merhaba arkadaşlar... Karadeniz Bölgesi' nin yeni sorumlusu olarak karşınızdayım. Aslında görev bana geri geldi de diyebilirim :) Eski Karadeniz Bölgesi konusu kapatıldı orada çok güzel anılarımız oldu ancak tahminci değişince yeni bir sayfa açmak gerek benimde ilk Karadeniz konum bu yüzden kapatılmıştı her neyse. Şimdi burada yazacağım şeyler bu konuda ne yapacağım, nasıl yapacağım, tahminler ve uygulamalar olacak. Eleştirmekten hiç çekinmeyin hatta bana yardımcı olursanız da ayrı sevinirim. Ancak forumdaki kayıtlı üyelere bakıyorum 55'li, 53'lü, 61'li plakalar havada uçuşmasına rağmen çoğu yazmıyor sadece takipte kalıyor. Arkadaşlar takip etmeniz güzel bir şey ancak hiç değilse 1-2 yorumda bulunun fotoğraf atın yani katılın sizde aramıza BÖLGEMİZE SAHİP ÇIKALIM! Ben de Karadenizli olmama rağmen öğrenci olduğum için sizleri İstanbul'dan takip ediyorum her zaman tahminlerde bulunup soruları cevaplamaya çalışıyorum ve bölge sorumlusu bile oldum. Sizde biraz zahmet edip tanışın kaynaşın havadan sudan sohbet edin konuyu canlı tutun.
    Sevgili Karadenizliler tahminler sırasında olabildiğince görsel araçlardan faydalanmaya çalışacağım yani harita üzerinde olacak çoğu tahmin. Ancak tahminler ilk sayfada sabit tutmayacağım en son nerede kaldıysak orada paylaşacağım. Böylece mazideki tahminleride görme fırsatımız olacak ve belkide hiç tutturamadın deyip beni yargılarsınız :) Ben ise her tahminimin bir kopyasını bilgisayarımda saklayacağım ve MGM ve diğer kaynaklarla tahminimi karşılaştırarak istatistik hazırlayacağım. Tabi bunun yanında başka projelerimde var bu konudan ayrı olarak şahsi projeler o yüzden bazı durumlarda gecikmeler olursa affola...


    Başlıyoruz... Vira BİSMİLLAH...


    Gri Şehirler... (Lazanatli)

    2 Mal editiert, zuletzt von Gréy ()


  • Ayın 15 16 17 si gibi karadenizde kar yağabilir gfs de sistemi bi verse.


    Ecmwf' de çok iyi değil geçen haftaki sistemle benzer görünüyor malesef soğuklar şimdilik Türkiye'ye giriş yapabilecek güçte değil ancak bu 2. dalga ile birlikte Karadeniz iyice soğursa ondan sonraki hafta yani 23'ü gibi soğuklar artık gelir.


  • ama yuksek kesimler yine alicak heralde dimi


    modeller değişiklik gösterse de genel olarak kıyılara kuru kar vermiyor yüksek kesimler için yağışın durumuna göre kar yağacak.


  • mgm ayin 15 16 sina sinop samsun kiyilarina kky vermis dogrulugu nedir acaba


    Mgm ECMWF yi dikkate aldığı için normal, çünkü o günlerde soğuk giriyor modele göre ,ama GFS de öyle birşey yok :) Yani 2-3 gün daha beklersek ne olucağı kesinleşir.


  • mgm ayin 15 16 sina sinop samsun kiyilarina kky vermis dogrulugu nedir acaba


    @@dmin teşekkür ederim :)


    Ecmwf'yi sıcaklık konusunda takip et -6 gibi bir değer verirse şu anki şartlarda kky olabilir ama MGM'yide yağış konusunda takip et yani onun yağmur var dediğine değil yağış var dediğine inan sadece :)


  • ustad bizim karadeniz sistemide yandimi 16 17 icin


    estağfurullah üstad değilim ben 16-17 sistemi beklediğim gibi sürpriz yapmayacak yüksek kesimler için iyi bir kar yağış var kıyılar graupel ve kkynin ötesine geçemez haritalı tahminimi haftasonuna kadar yapmayı planlıyorum.

  • ayın 16-17 si şuan için net değil en azından 2 gün boyunca bol bol kky iç kesimlerde hatırı sayılır kar alacak gibi duruyor...gfs öğlene göre soğuğu artırdı artık tam olarak netleşmesi için son 2 gün diyebiliriz...bu sistem sonrası yine hareketli günler bizi bekliyor ALLAH ın izniyle.

  • peki bu sogugun kar olma ihtimali varmi kiyilar icin aksamlari ozellikle bide hocam bu sistem sonrasi biseler var dedin semih hoca bisey yok gbi aciklama yapti yoksa karadeniz olarak biz sanslimiyiz biraz