Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Arkadaşlar son günlerde bu rep işi çok öne çıkıyor. Sanki üyeler rep puanını artırmak için bu forumda resimler vs. yayınlıyor (hiç kimseye özel bir mesajım yok, genel konuşuyorum). Bana göre rep, bu işin tuzu biberi olmalı. Yani ana konu rep olmamalı. Yapılan tahminler bir karşılık beklemeksizin yapılmalı ama demiyorum ki " o kadar tahmin yaptık, resim paylaştık, emek verdik hiç mi bi ödül yok" böyle durumlarda yine rep verelim ama bizim için önemli olan tahminler olsun, meteoroloji olsun, ana tema rep olmasın.


    Umarım derdimi anlatabilmişimdir :)


    Not: Bu yazıyı okuyanlardan rica ediyorum, konunun altında tartışma olmasın. Bildiğim kadarıyla burası özgür bir forum ve bende buna dayanarak şikayetimi dile getirdim.


    DipNot: Tekrardan söylüyorum, hiç bir üyeye özel bir mesajım veya bir göndermem yok.

  • Evet buna yönelik ben de bir yazı yayınlamayı düşünüyordum. Rep puanı meselesini ön plana almayalım, konuları açtıktan sonra "+rep" ve benzeri tarzda mesajlar atmayalım. Rep vermek isteyen repini yine versin ama bunu açıktan belli etmesin lütfen. Açıktan belli edilmeye başlanıldığında bu sefer her konuda "+rep" yazısını göreceğiz ki bu bizi asıl amacımız olan meteorolojiden uzaklaştırır.

  • Carl2 zaten rep verdiğin zaman kullanıcının profilinde gözüküyor , oradan gerekli açıklamayı yapabilirsin. gerek yok foruma yazmaya

    [size=large][/size]Sadece KAR :)

  • Katılmamak elde değil tamamen katılıyorum :)