Marmara Bölgesi Bayram Tahmini(Özel Analiz)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Açıklama:


    Bayram yaklaşırken yurdumuzda şu sıralar balkanlar üzerinden gelen bir a.b etkili olduğunu görüyoruz.nitekim zatende dünde görülen sağanak yağışlarıda katarsak gelen yağışlı havanın ne denli güçlü olduğunu bu şekilde anlamış olduk.lafı fazla uzatmadan bayramda nasıl bir hava bizi bekliyor şöyle bir il il yorum yapalım;


    İstanbul:Pazar günü görülen öğlenden sonraki yağışlardan sonra haftaya arefe gününden itibaren başlayarak bayrama kadar sıcaklıkların 35 dereceye dayanması bekleniyor.


    Bursa:İstanbula nazaran daha şiddetli yağışlı gören bursada ise bayram günü İstanbula göre daha sıcak ve birazda kuru bir hava görülmesi tahmin ediliyor.


    Bilecik:Bilecikte köyleri basan selden sonra bayramda olağanüstü bir hava koşulu şu anlık beklenmiyor hava sıcak ve nemli olacak.


    Kocaeli:Pazar günü aralıklarla gün boyu görülen sağanak yağışlardan sonra bayramda Kocaelinde'de istanbula benzer bir hava bekleniyor sıcaklıklar 35 derece ve üstünü görebilir.


    Sakarya:Marmara'da en fazla yağış alan bölgelerden biri olan Sakarya'da bayramda nispeten sıcak bir hava bekleniyor.


    Yalova:Kocaelin'deki oluşan hava koşullarının aynısı Yalova içinde geçerli olacak sıcaklıklar 35-37 bandında seyredebilir.


    Balıkesir:Manyasda oluşan kirlilik havanın ısınmasıyla üst seviyeye ulaştı bayramda ise sıcaklıklar artmaya devam ederse bu bölgemizde ani kuraklık tehlikeleriyle beraber çevre kirliliği meydana gelebilir dikkatli olunmalı.


    Tekirdağ:bölgede hafta sonu sele sebep olan yağışlar bayramda yerini sıcak havaya bırakması bekleniyor sıcaklıklar yükselebilir.


    Kırklareli:kıyı yerlerde bir çok yerde sular altında bırakan sağanak yağışlar etkisini kaybederken bayramda Kırklarelinde sıcak ama fazla bunaltıcı olmayan bir hava bekleniyor.


    Çanakkale:hafta sonunda özellikle pazar günü fırtınayla beraber tüm şehri esir alan sağanak yağışlar bugün sona erdi bayramda ise değişim olması şartıyla sıcak bir hava görülmesi tahmin ediliyor.


    Edirne:şehir merkezinde yağışlar bugün kesildi bayramda ise Edirne'de sıcak ve nemli bir hava oluşması bekleniyor.







    Herkese şimdiden iyi bayramlar dilerim bayramdan sonra yine ara ara tahminlerimi yeniden yazmaya devam edeceğim hoşçakalın..

    Kocaeli Mekan 41




    İstanbul Memleket 34



    Yaza veda ediyoruz sonbahara merhaba şimdiden..



    karsever ugur

    Einmal editiert, zuletzt von karsever ugur ()

  • Açıkçası verdiğin sıcaklık değerlerini çok yüksek buldum özellikle istanbul kocaeli ve yalova üçgeninde en fazla 30-31 derece olur diye öngörüyorum.bol şans.

  • İstanbul bayramın 3.günü 35 dereceleri bulabilir günlük haritalara takılmayın fazla genel ve net sonuç içeren raporlara bakalım.cünkü bu yaz daha devam edecek eylüle kadar yolu var.

    Kocaeli Mekan 41




    İstanbul Memleket 34



    Yaza veda ediyoruz sonbahara merhaba şimdiden..



    karsever ugur