Dmi'den Açıklama ve Uyarılar (26.02.2012)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Beklenen Meteorolojik Hadise;
    YURDUMUZ BU AKŞAMDAN İTİBAREN ORTA AKDENİZ ÜZERİNDEN GELEN ILIK VE YAĞIŞLI, PAZARTESİ AKŞAM SAATLERİNDEN İTİBAREN İSE BALKANLAR ÜZERİNDEN GELEN SOĞUK VE YAĞIŞLI HAVANIN ETKİSİNE GİRECEK.


    Genel Durum ve Öngörü;
    27 şubat 2012 Pazartesi; Bütün bölgelerimiz çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin batısı yağışlı geçecek. Yağışlar Marmara’nın güney ve doğusu, Kıyı Ege ile Akdeniz bölgesinin kıyı kesiminde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu’nun batısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile zamanla Trakya, Marmara’nın güneyi ve Kütahya çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Rüzgar Güney Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu’da güneybatı yönlerden kuvvetli, Marmara ve Kuzey Ege’de kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.


    28 şubat 2012 Salı;Ülkemiz genelinde yağış bekleniyor. Yağışların; Marmara’nın doğusu, Batı ve orta Karadeniz, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Akdeniz bölgesi, Doğu Anadolu’nun batısı ile Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli olmak üzere Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Kıyı Ege, Akdeniz ve İç Anadolu’da yağmur ve sağanak, Marmara, İç Ege, Doğu Anadolu ile zamanla Batı Karadeniz, Orta Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ve Göller Yöresinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor. Rüzgarın; Doğu Akdeniz ve İç Anadolu’da güneybatı yönlerden, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve zamanla, İç Anadolu’nun batısında kuzey yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.


    Uyarılar;
    Soğuk hava ile birlikte kar yağışlarının hafta sonuna kadar yurdun kuzey, iç ve doğu bölgelerinde etkili olmaya devam edeceği tahmin edilmektedir. Kuvvetli ve yoğun kar yağışlarının oluşturabileceği; ulaşımda aksama, görüş mesafesinde azalma, buzlanma ve eğimin yüksek olduğu yerlerde çığ gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.


    Hava sıcaklığının bugün ülke genelinde artmaya devam etmesi, ancak pazartesi günü yurdun kuzeybatı kesimlerinde salı ve çarşamba günleri iç ve batı bölgelerinde perşembe ve cuma günleri ise bütün yurtta hissedilir olmak üzere (8 – 10 derece) azalacağı tahmin ediliyor.


    Bugün gerçekleşecek sıcaklık artışı ve pazartesi günü güney, iç ve batı bölgelerde kuvvetli lodosla birlikte görülecek yağmur ve sağanak şeklindeki yağışlar sebebiyle özellikle, Marmara’nın güneyi, İç Ege, İç Anadolu ve Akdeniz bölgesinin iç kesimlerinde kar erimeleri de beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, taşkın vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

    Kuvvetli Kar Yağışı Uyarısı:
    Bugün (Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren Tunceli, Erzincan ve Bingöl çevrelerinde, akşam saatlerinden sonra Marmara’nın güney ve doğusu (Bursa, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Çanakkale, Balıkesir ile yüksek kesimleri başta olmak üzere İstanbul), Batı Karadeniz (Bolu, Düzce, Karabük ve Kastamonu ile zamanla Zonguldak, Bartın ve İnebolu çevreleri), Kütahya, Uşak, Afyon, Eskişehir ile
    Salı gününden itibaren Ankara, Çankırı, Denizli çevreleri ile zamanla Göller yöresi (Isparta ve Burdur ) , İç Anadolu bölge geneli ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde (Çorum, Amasya ve Tokat) kar yağışlarının kuvvetli ve yer yer yoğun olacağı değerlendirilmektedir.
    Yoğun kar yağışıyla birlikte kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgarlar beklendiğinden ; tipi, ulaşımda aksama, görüş mesafesinde azalma, buzlanma, eğimin fazla olduğu yerlerde çığ gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

    Kuvvetli Yağmur Uyarısı:
    Bu gün öğle saatlerinden itibaren Muğla, Antalya, Anamur, Adana, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde aralıklarla kuvvetli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağmur beklenmektedir.
    Salı günü öğle saatlerinden sonra Muğla ve Antalya çevrelerinde Çarşamba günü ise bölge genelinde etkisini kaybetmesi beklenen yağışların oluşturabileceği; sel, su baskını, heyelan, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir..


    Denizlere ait meteorolojik uyarılar :
    Marmara’da yarın 27.02.2012 Pazartesi sabah saatlerinde kuzey-kuzeydoğu yönlerden 5 ila 7 kuvvetinde fırtınamsı şeklinde esecek rüzgârın, öğle saatlerinden sonra 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor. Fırtınanın 28.02.2012 Salı akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.


    28.02.2012 Salı öğle saatlerinde Batı Akdeniz’de batı-kuzeybatı, Doğu Akdeniz’de batı-güneybatı yönlerden 7 ila 9 kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor.


    Batı Karadeniz’de yarın 27.02.2012 Pazartesi öğle saatlerinde kuzey-kuzeydoğu yönlerden 5 ila 7 kuvvetinde fırtınamsı şeklinde esecek rüzgârın, akşam saatlerinden sonra 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor. Fırtınanın 28.02.2012 akşam saatlerinde etkisinikaybetmesi bekleniyor.


    Kuzey Ege’de yarın 27.02.2012 Pazartesi sabah saatlerinde kuzey-kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esecek rüzgârın, öğle saatlerinden itibaren 7 ila 9 kuvvetinde kuvvetli fırtına, açıklarda ise 8 ila 10 kuvvetinde tam fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor. Kuvvetli fırtınanın 28.02.2012 Salı akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.Güney Ege’de yarın 27.02.2012 Pazartesi gece saatlerinde kuzey-kuzeybatılı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esecek rüzgârın, 28.02.2012 Salı sabah saatlerinden itibaren 7 ila 9 kuvvetinde kuvvetli fırtına, açıklarda ise8 ila 10 kuvvetinde tam fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor. Kuvvetli fırtınanın 28.02.2012 Salı akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

    Einmal editiert, zuletzt von UmuTCaN ()

  • Hadi bakalım kış bizi bırakmıyor bizde onu bırakmıyoruz nisan a kadar devam tabi iç bölgeler için bu diğer yerler daha erken bahara dönebilir.

  • Takıtako bak arkadasım benım tahmın su muhtemel gelen sısdem orta akdenız den geldıgı ıcın nem lı bır sısıdem dır bu yuzden ama lodos etksını gosdermedı yanı soguk havayı bıze tam getıremıyor buda sorun oluyor BIRDE DMİ NEDEN TAHMINLERINI TAM TUTDURAMADIGINI ANLADINIZ SANIRIM NORMAL BIR KIS GECIRMIYORUZ ULKE OLARAK YANI BENIM TAHMINIM ISTANBUL ICIN 1 GUN KAR ALIR GIBI AMA BASRA ALCAK BASINCINI ETKSINI GOSDEIRISE KI SAYTE O ZAMAN GECE KAR YAGISI BIRAZ FAZLA OLUR BIRDE BURDAN KIS MART 20 DYANDI [hr]
    BURSA ICIN OZEL TAHMIN BURSA BU SISDEM DE COK SERT KAR YAGISI ALICAKDIR

    Einmal editiert, zuletzt von TT SiNaN NN ()


  • Takıtako bak arkadasım benım tahmın su muhtemel gelen sısdem orta akdenız den geldıgı ıcın nem lı bır sısıdem dır bu yuzden ama lodos etksını gosdermedı yanı soguk havayı bıze tam getıremıyor buda sorun oluyor BIRDE DMİ NEDEN TAHMINLERINI TAM TUTDURAMADIGINI ANLADINIZ SANIRIM NORMAL BIR KIS GECIRMIYORUZ ULKE OLARAK YANI BENIM TAHMINIM ISTANBUL ICIN 1 GUN KAR ALIR GIBI AMA BASRA ALCAK BASINCINI ETKSINI GOSDEIRISE KI SAYTE O ZAMAN GECE KAR YAGISI BIRAZ FAZLA OLUR BIRDE BURDAN KIS MART 20 DYANDI [hr]
    BURSA ICIN OZEL TAHMIN BURSA BU SISDEM DE COK SERT KAR YAGISI ALICAKDIR

    Hmm Yani Fazla Almas Gibi Diorsun Neyse Hayırlısı Soal Yinede İi Akşamlar :D

  • Buraya yeni kayıt oldum bir süredir takip ettigim ve beğendiğim bir site fakat sitede hiç ama hiç hoşuma gitmeyen bir sorun var forumu kullanan bazı arkadaşlarımız yazım kurallarına hiç dikkat etmiyorlar .dikkat etmediklerini geçtim okudugum yazının türkçemi yoksa başka bir dildemi yazıldığından süpheye düştüm .adminden ricam bu tarz mesajları silmesidir sadece görüntü kirliliği bu tür yazılar.demin sinan arkadaşın yazdıgı yazıyı görünce ben bu arkadaşın bize saygısı olmadığı kanaatini çıkardım ben senin acaip tarza yazdığın garip türkçeni okumak zorundamıyım .yani çok işinmi vardıda böyle yazdın hadi yazdın hiç kontrol ettinmi acaba hata varmı diye.acele yazdım işim vardı dersen işini halletdikten sonra yazsan çok daha şık olurdu .

  • ARKADASIM NIYE POLIM YAPIYORSUN ACABA DIREK BANA MJ ATA BILIRDIN AMACIN NE RENCIDE ETMEKMI UZULDUM VALLAHI BEN BURDAKI ARKADASLARIMA ANINDA BILGI VERMEYE CALISIYORUM DEGERLI ARKADASLARIM LUTFEN OYLEYSEM BIR DAHA YAZMAM TAHMINDE BULUNMAM BILGILERIM DE BANA KALIR

  • Sinan yazın daha bi düzgün olmuş msjdan sonra böyle devam et :)). iyi tahminlerde bulunuyorsun kimsenin senin tahminlerini eleştirdiğini düşünme yazının daha okunaklı olması hem bizim hem de senin için daha iyi olucaktır saygılarıöla

  • TAHA ONCE TUM BULUTLARI INCELE TUM BULUTLARI TANI CUNKU SOGUK HAVA DALGASI BIR KERE GELCEKSE EYER KI O SOGUK HAVA DALGASININ ICINDE KI BULUTLAR TAM 20 VE YA 10 GUN ICINDE SOGUK NEREYE ILERLIYCEKSE ORAYA ONCEDEN ZIYARET EDER