İzmir'e yıllar sonra kar... 02.02.2012 [Kar Manzaraları]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

  • Türkiye'nin büyük bölümünde etkili olan soğuk havadan İzmir de nasibini aldı ve kar yağışı başladı. İzmir'de, sabah saatlerinden itibaren kar yağışı başladı. Yaklaşık bir haftadır, hissedilir sıcaklığın sıfırın altında 9 dereceye kadar düştüğü İzmir'de, hava sıcaklığının yükselmesiyle birlikte İzmirliler karlı bir sabaha uyandı.


    İşlerine gitmek için sabah evlerinden çıkan İzmirliler, nadir olarak yaşadıkları bu hava olayını, cep telefonları ile görüntüledi.
    İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kar yağışının kent genelinde hava sıcaklığı durumuna bağlı olarak öğle saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.
    Öğle saatlerinde rüzgarın lodos yönüne dönmesiyle birlikte yağışın önce karla karışık yağmura, akşam saatlerinden itibaren de sağanağa dönmesi bekleniyor.
    İzmir'de en son etkili kar yağışı 29 Aralık 1991 yılında görülmüş, bu tarihte kent merkezindeki kar kalınlığı 3 santimetre olarak ölçülmüştü.
    Meteoroloji Bölge Müdürü Murat Şahin, "En son 21 yıl önce kent merkezi 3 santimetre kar tuttu. Bu sabah başlayan yağışla kent merkezinde 1 santimetre, ilçelerde ise 2- 3 santimetre civarında kar tuttu. Çok uzun yıllardır ilk kez İzmir’in tamamına kar yağıyor. 2000’li yıllarda da hemen hemen her yıl kar yağışı gözlenmiş ancak bunlar lokal" dedi.



    2004’TEN SONRAKİ EN SOĞUK HAFTA
    Öte yandan İzmir, 2004’ten bu yana en soğuk iki haftasını geçirdi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre bundan önceki en soğuk gün 24 Ocak 2004’te yaşandı. O tarihte Güzelyalı’da sıfırın altında 4 derece ölçüldü. Bu yıl ise yine Güzelyalı’da sıfırın altında 2 derece görüldü. Ancak fırtına ile birlikte soğuk havanın etkisi daha fazla hissedildi zaman zaman hissedilen sıcaklık sıfırın altında olmak üzere 9’a ve 10’a kadar düştü. İzmir’i etkileyen soğuk hava, bugünden itibaren kenti terk edecek. Hafta sonu gündüz sıcaklıkları 14 derecelere çıkarken, gece sıcaklıkları da 5 dereceye kadar yükselecek..




















    Fotoğraflar: Hürriyet Web

    Einmal editiert, zuletzt von UmuTCaN ()

  • Yav İzmir'e bile kar yağdı , Ankara'ya yağmadı. Şu gül gibi sistem gitti bitti. :down:

    [size=small]MODERATOR [/size]
    [size=small]
    [/size]

    [size=small]KARDAN EMRAH[/size]

  • :tongue: İzmir'e Yıllar Sonra Kar Yağınca Millet Haklı Olarak.21 Yıl Önceden Hatırladığı Kardan Adamı Yaptı. :tongue:


    :yes: Ama İzmirlileri Duygularını En İyi Şekilde Kullandıkları İçin Kutlarım. :yes: