Beiträge von dodo

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Arkadaşlar inanılmaz bir hava kütlesi var Mimarobada şuan. Bilen kişiler daha iyi açıklar bu durumu, bölgede ne derece bir gösterge var bilmiyorum ben ama oldukça aşırı. Hatta akşam saat 5 ten beri gördüğüm en küvvetli ve görüş alanı kısalan yağış. Asıl yağış dedikleri bu mu acaba?

    Zaten yoğundu. Ama şuanda Büyükçekmece/Mimarobada üst sınırda bir tipi ve yoğunluk bastırdı yine. Burası inanılmaz dostlar. Semt semt kar kalınlığı değişiyor gördüğüm kadarıyla; ama gerçekten burası rüzgarın etki etmediği hiç bozulmamış örtülerde 35 belki 40 cm olmuştur. Şuan o yerlerin normaldeki yüksekliğine bakılırsa hafif kar tepeleri oluşmuş. Yollar zaten beyazla örtülü saatlerdir ve buzlanma var; fakat "arabaların sürekli geçtiği" yollardaki tabakayı baz almıyorum çünkü tabakayı incelten, yol açmaya çalışan iki tane pis traktör ve gelip geçen arabalar vardı. Haliyle işlek caddelerdeki tabaka daha ince. Yinede onca arabaya traktöre rağmen zemini göremedi :) Önümdeki koca boş arazi benim en büyük şansım. Harika bir örtü duruyor karşımdaki koca alanda. Daha geniş ve büyük bir görüş alanım var. O arazideki derinlik 25 - 30 cm değil çok daha fazla. Rüzgar etkisinden o kısımlardaki değerlendirmeyi sağlıklı bulmuyorum yinede.


    Tabi bunların tahmini ve uzaktan gözlem ile söylenmiş rakamlar olduğunu özellikle vurgulayalım. Ölçümlere önem veriliyor gördüğüm kadarıyla. Ben göz kararı ile açıklıyorum.

    Büyükçekmece pert oldu artık. Heryer bembeyaz. Karşı binaları zor görüyoruz. Beyaz bir sis gibi çöktü yağış. Bu daha sistemin tam kendisi bile değilse henüz, düşünemiyorum ötesini. Yollar karla kapandı tamamen. İnanılmaz bir hava var dışarıda.

    İlk defa yazıyorum ve cahilliğime verin; ama merak ettiğim şeyler var.



    1- Ben Büyükçekmece'de oturuyorum. Bu yağış 2015 yağışını geçiyor mu? Efsane olabilir gibi tanımlamalar sitede yeniden yapılmaya başlandı çünkü sistem küvvetleniyor açıklamalara göre. Yani buna göre 2015 veya 2004 benzeri bir yağış görüyor muyuz? Hangi tabloya yakınız çok merak ediyorum.



    2- Öncesinde yağmur denildi. Yağmur kara çevirecek. Soğuklar da gündüz girmiyor sanırım. O kadar yağmurdan sonra yoğun da yağsa bu yağışın tutması nasıl gözüküyor? Tahminci kişiler beni bilgilendirirse çok sevinirim.



    Şimdiden Teşekkürler.