Beiträge von dodo

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    @sistemci5534
    Şaban beyin uyarısının benim sorum üzerine verdiğiniz cevap için olduğunu bile bilmiyordum.



    Çünkü cevabınızı hiç görmedim, göremeden silinmiş. Teşekkürler yine de.


    Ama bu forumda bu işler veri, kaynak şartı ile zaten yapılıyorsa siz ya da diğer kişilerden verdiğiniz tarihle ilgili bilgi istediğimizde bunu yine veri paylaşarak bize gösterebilirsiniz. Zaten başka şekilde bunun yapılmasına forum kuralları izin vermiyor.

    @by.ardan sorularınız olduğunda konu sorumlularını,yorumlarını takip ettiğiniz bir kaç üyemizi ve bizi etiketleyerek sorularınızı yöneltebilirsiniz . . . .bu arada Efsane Semih hocamız ın yeni açmış olduğu konudaki mesajını da okumanızı tavsiye ediyorum ;)
    iyi forumlar ...


    Semih hocayı özellikle takip ediyordum zaten. Ben de hafta sonunu bekliyordum açıklama yapar diye ama daha yeni açıklama yapmış. Çok teşekkürler : )

    verisiz açıklamasız en azından kaynaksız tarih verenlerin yorumları silinecektir .
    mesajlarınızda tarih veriyorsanız en azından ''gfs ye göre '' , '' ecm ye göre '' endeksler-modeller bir cümlelikte olsa bir veriye dayandırarak tarih verelim . iyi forumlar ...


    Çok yerinde bir uygulama olmuş. Daha az önce bir yerde ısrarla çok yakın zamana tahmin yapan bir üye başka bir konuda karamsarlığa boğulmuş bu sistemler niye böyle deyip ocaktan ümit kesiyordu, şaşırdım görünce. Biz de inanıyoruz haliyle.


    Özellikle "alıntılayarak" bu konular üzerine değerlendirme ve paylaşım yapan birçok kişiye bazı sorular sormama rağmen kişilerin büyük çoğunluğu ciddiye alıp bana cevap verme gereği bile duymadı. Hakikatten ayıp oluyor. Şahsen burada bir üye olarak "esas tahminciler" dışında kimsenin detaylı, verili, onaylanıp açılmış bir konuyla, açıklayıcı bir şekilde bizleri bilgilendirmeyen hiçbir tespitini de bu konuda ciddiye almayacağım artık.

    24 ocak 2017


    15 i sonrası hava kuvvetleniyordu tekrar. Şimdi farklı bir durum var sanırım. Açtığınız bir konu vardı sonraki sistemle ilgili ki onu da göremedim. (Sanırım 24 ocak umarım yanlış hatırlamıyorum)


    Bir de Sibirya ayısı denilen bir sistemden bahsediliyordu ay sonu. Onunla ilgili bir şey de yok. Semih Hoca'nın fragman bitti film başlıyor konusunda da henüz bir açıklama yok. Çoğu yorum bunu bitiş olarak gösteren yorumlar.


    GFS forumda Ecm ye göre daha başarısız görülüyordu. Şimdi GFS önümüzdeki sistemi de geri çekmiş; ama daha çok GFS takip ediliyor. Tüm bunlar kafamı karıştırdı.


    Haberlerde ise haftaya tekrar iyi bir kar yağışı görüleceği söyleniyor hala.


    Durum tam olarak nedir?

    Semih Hoca fragmanı Yılbaşındaki yağış için demişti... Asıl filmden kastettiği ise cuma gününden beri yaşadıklarımızdı işte :) Bu vesileyle ben de @Bay Hava nın perşembe yağışının örtüyü mundar edeceği fikrine katıldığımı belirtmek istiyorum...


    Semih Hoca yeni konu açtı. Yeni söyledi bunu. Fragmanın bitişi dediği şuan yaşadığımız 6 - 9 Ocak 2017 sistemi.
    Esas film geliyor açıklaması var.

    Arkadaşlar güzel dilekleriniz için Teşekkür ederim @sistemci5534 beraber çok yorulduk
    24 ocak sisteminde :hfyeni (25): :hfyeni (25): :hfyeni (25): :hfyeni (25): şimdiden alkışlıyorum Rabbim bize önümüzdeki sistemi bir daha gösterir mi bilmem ömür yetermi


    Nasıl yani bir daha görmeye ömür yeter mi derken 24 Ocak sistemini mi kastediyorsunuz?
    Bu alkış 24 Ocak sistemine mi yoksa ben mi yanlış anladım : )


    Asıl vurgun diyorsanız bu gördüğümüzü fazlasıyla sollayacak demektir. Şaşkınım : )

    efsane harbi geri dondu. :)

    Hocam 17 18 aralık sistemi bu sistem gibi mi belirti veriyor. Yani geçtiğimiz haftalarda bu sistem için gözüken sinyaller ile aynı mı? Değişme durumu yüksek mi yoksa bundan güçlü şekilde gelmesi daha mı yüksek gözüküyor?

    Arkadaşlar sadece Büyükçekmece'de oturan birisi olarak son gözlemimi söyleyeyim artık. Saat gece 5'te görmeye başladığım bu devasa sistem kum gibi kar yağdırıyor ve görüş alanı çok kısıtlı. En önemlisi çok daha hızlı dolduruyor. Aşağıda park halindeki araçların teker boyuna geldi neredeyse. Rüzgar bu kadar savurmasa bir çok yer daha fazla gömülür.


    12 yıldan fazladır Büyükçekmece'de oturan birisi olarak söylüyorum, 12 saatte böyle bir dolum hiç olmadı burada. Benim oturduğum şu sokakta ise burada oturduğumdan beri zaten bu boyda bir seviye kar da olmadı diyebilirim. 2004 için bir şey diyemem çünkü burada oturmuyordum. O yıl başka bir boyut. Bir arkadaş Büyükçekmeceden fotoğraflar paylaşmış zaten.


    Efsane olur mu olmaz mı bilmem; ama şu saat itibari ile bildiğim tek şey 2004 ten sonraki en verimli ve feci yağış bu. İlk 12 saatteyiz. Zaten gece 5 ten beri gerçekleşen 1 saatlik yağış (ki ben buna semih hocanın kastettiği asıl yağış diyorum) akşamdan beri başlayan yağışı fena halde ezip geçiyor. Yazarken şimdi tekrar baktım dışarı gerçekten diyecek kelime bulamıyorum. Daha ötesi var mı dedikçe daha felaket oluyor şuan. Ben artık bir tanım yapamıyorum : D Kaçıranlar üzülecek, hatta zaman zaman insanı küçükten tedirgin de ediyor. : )


    Bu yorum semte göre değişebilir tabi ki; ama ben Anadolu yakasında tatmin olmamış arkadaşlar adına gerçekten üzülüyorum. Umarım tatminkar ayrılırsınız bu sistemden. Bu şekilde sürekli yazıp sizleri de rahatsız etmek istemiyorum. Aynı beklenti içindeydik hepimiz çünkü; ama yine de sabırlı olun derim. Bu konuda bilir kişiler zaten verilerle konuşurlar.

    Yalnız yarın sınav varmış girecek olan öğrenciler baya baskı yapıyormuş tatil olsun diye. Saat şuan 5 ve dışarıdaki manzara beni şok etti. Herhangi bir açıklama bile yok sınavlar için. Birkaç saat sonra İstanbul'da on binlerce kişi sınava mı girecek şimdi? : D Bu bir şaka mı?