Beiträge von HAVA TAHMİNCİSİ

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Bayrampaşa da özel bir kurumda öğretmenim. 16 Marttan bu yana malumunuz evlerdeyiz. 23 Martta uzaktan eğitime geçtik. Gerek resmi sitemizde ki videolarlarla gerek whatsap grupları ile gerekse de hafta içi hergün zoom üzerinden yaptığımız derslerle öğrencilerimizle beraberiz.


    Elbette bu birebir fiziksel olarak yan yana olma gibi bir etki yaratmıyor ama sağlık en baş da geldiği için bunlara tolerans göstermeliyiz. Sağlığımızı kaybedersek zaten bir araya gelemeyeceğiz. O nedenle varsın olalım 3-5 aydan. Her şeyin telafisi olur ama ölümün olmaz.



    Bakanlığımız önümüzdeki hafta cumhurbaşkanımız la görüşüp nihai kararı verir. Şahsi kanaatim gerek milli eğitim bakanımız gerek sağlık bakanlığımızın açıklamalarına bakarak Mayıs ayında da uzaktan eğitime devam edeceğiz yönünde. Mayıs ayında okulların açılması gibi bir durum söz konusu olmayacak. Ancak en iyi ihtimalle 1 Haziran da açılacak ve belli günlerde sadece belli sınıflar gidecek, sınavlarını olacak. Örnek veriyorum P.tesi 9.sınıflar, Salı 10.sınıflar gibi. Telafi çalışmaları da bu şekilde olacaktır, diye düşünüyorum. Aksi takdirde bütün okulu bir binaya tıkamak büyük riks oluşturur.


    Temmuz ve Ağustos komple tatil olur. Eylülün ilk p.tesi günü de eğitim-öğretim başlar.

    Cumhurbaşkanı bazı sektörlerin bayramdan önce hazırlıklarını yapmaları gerekmektedir, dedi. Kanaatimce Mayıs ortası yavaş yavaş işletmeler açılmaya başlar. Bayramdan sonra da belli şartlar ile işletmelerin açılışları sağlanmış olur. Okulların açılması ise 1 Haziran 2020 P.tesi'ye kadar uzatılır. Bu tarihten itibaren açılsa dahi sembolik bir açılma olur, sınavların yapılması için felan.

    Maske için bana kod gelmedi. Eczaneye gittim, söyledim durumu. Dedi bir de buradan bakalım, sisteme düşmüştür belki diye, baktı dedi size henüz maske çıkmamış dedi, satıyormusunuz dedim maalesef dedi. Arkadaş daha önceden vermişti aynı maskeyi takıp duruyoruz. Sonra arkadaşa tekrar söyledim de getirdi Allah razı olsun. Bu maskenin bize geleceği yok yoksa.:)


    Bu arada eve gelenler, Ptt ile farklı. Onlar ayrı. Zaten herkese gelecek güya ama o da bana gelmedi daha^^. Herhalde virüsün bitimine doğru kodum da gelir, ptt den maskemde gelir.:)

    Bu iş 0'a inmeden normale dönersek başa sararız. Ayrıca nerede düşüşe geçti ki ? Dün baya baya arttı. Bugün nasıl gelecek merak ediyorum, bugünde artarsa oran bir şey olduğu yok demektir. Bize bu konularda düşüş oluyor dememiz için istikrar lazım, yoksa 2-3 günlük analizle olacak iş değil ki.


    Bizim 0 vaka yakalayıp bir hafta o istikrarı koruyup ondan sonra normale dönmemiz gerek. Siz 300-500 vaka çıkarken hayatı normale döndürürseniz başa sarılır. Pek tabi ekonomi içinde riskli ama yapacak bir şey de yok. Önce sağlık gelir, adam öldükten sonra ekonomiyi ne yapsın.


    Bu virüsü kendi içimizde bitirdikten sonra da dışarıya açılmamalıyız. Yoksa en başa sararız. Tamam sıkı önlemlerle dış ticaret devam edebilir ama vatandaşlar keyfi girip çıkarlarsa ülkeye o zaman bu güne kadar alınan önlemlerden boşa gider.


    Tüm dünyanın virüsü bitirmesi gerek fakat bu da çok uzun bir zaman alır. Yani işimiz ya Allaha kaldı ya aşı geliştirmeye.

    Cuma günü diyip diyoruzda diğer günlerde de pek ciddiye alan yokki dışarda.Allah'ın her günü görüyorum dönercinin önünde sıra oluyorlar döner almak için aralarında sosyal mesafenin "s" si yok.


    Adam gibi sosyal mesafeye uysak rahatlayacağız ama böyle yapanlar yüzünden süreç uzuyor+ evlerinden çıkmayanların haklarına giriyor bu virisü ciddiye almayanlar.

    Zaten bu kafayla zor. Kurallara riayet etmiyoruz adam akıllı.