Kasım sonu efsanesi geliyor
Daha dur pastırmaya geçmedik önce bu gelsin geçsin sonra Kasım'da insallah karda alacağız.
Kasım sonu efsanesi geliyor
Daha dur pastırmaya geçmedik önce bu gelsin geçsin sonra Kasım'da insallah karda alacağız.
Merkez de herangibir havada kar görme durumu var mı ? MGM de sıcaklıkları güncelleyip 2-3 derece daha düşürttü.
Şu modellere göre Kasım ortası gelecek herhangi bir karlı sistemde kıyılar rahat kar alır,çünkü denizler soğudu oldukça şimdi sıra toprağın soğumasına geldi.o nedenle kıyıların artık kar alması şart bundan sonra.
NOAA kasım ayına mavileri sokmuş sizce değişiklik olurmu bence tüm yurdu içine alır
Değisiklik illa ki olur salınımlara dikkatlice bakarsan Kırım koridoru her zaman sapmıştır yönünden.bu da şu anlama geliyor ki Kasım ayı oldukça tuhaf geçebilir hele hele böylesine kararsızlıklarla dolu bir Ekim ayını bitirmisken üstelik.
Kocaeli il geneli yağmurlu dün geceden beri sürekli kesilip tekrar başlayan bir yağmur var,amazon iklimine döndü havamız için iyicene.
Şu an yağmur ince ince yağıyor ama her an dinebilir.sıcaklık kentte 9-10 derece civarında bu saatlerde,fakat poyrazın esmesiyle birlikte sıcaklık 5-6 derece arası hissediliyor..
Aralık ayı yağış güzel geçse bari nao mevsimlik tahminde aralık ayında yağışı çok kötü yaptı:hfyeni (44):
Mevsimsel tahminlerde genelde tutarlılık oranı çok değiskenlik gösterir,buna yabancı modellerde dahildir,o nedenle canını sıkma bir model için sen kendi üstatlarının söylediğini oku gerisini salla gitsin.
benimle birlikte biri daha ılık ve sisli demiş kim çok merak ettim şimdi
Anketlerde herkesin cevabına saygılıyız,kim nereyi işaretlerse bu onun kendi özgür seçimidir.ayrıca ılıkçı falanda değilsiniz boşverin takmayın kafanıza böyle şeyleri..
Kocaeli il geneli bulutlu ara ara yağmur alıyor şu an,hava baya soğudu sıcaklık oturdugum yer Darıca'da geceyarısı itibariyle 10-11 dereceye kadar düştü ancak rüzgarın esmesiyle hissedilen sıcaklk 10 derecenin altında seyrediyor,merkezde ise hava daha ılık 12-13 derecelik bır sıcaklık var ama yüksek kesimlerinde soğuk daha baskın ,kısacası sıcaklık kentin çeşitli bölgelerinde yer yer değişiyor..
Sizlerinde bayramı kutlu olsun.
bu arada unutmadan o konu hakkında haberlerden aldığım bilgiye göre yürüyüş törenlerinin hiç biri iptal edilmemiş sadece konser ve eğlence gösterilerinin iptal edildiği yazıyordu medyada..
Rüzgarda yok hava ılık.Ağaçtaki yaprakların çoğu döküldü,kalanlar da sapsarı.Birşeyler var ama hayırlısı...11 Kasım 2011 inşallah 2-3 Kasım'da tekerrür edecek,soğuma aynı.Hiç unutmam merkeze bile kar yağmıştı,köyde 30 cm vardı.
El nino dönemleri bol yağışlı gecmistir hep,bunun son örneğini 2011 ve 2012 kışlarında da yaşamıştık.şimdi tarih yine tekerrür ediyor..
Kasım ayı her sene pastırma yazını öyle ya da böyle yapar,en son geçen seneyi hatırlayın kasım ayında ılık bir hava olmustu arkasından hemen Aralıkta mükemmel bir kar yağdı,bu senede benzer bir tablo yaşanabilir ama kar bu sefer Aralıkta değilde Kasımda yağacak gibi görünüyor.nedeninide daha sonra şahsi tahminlerde açıklayacağım..
Kocaeli sonbahar moduna girdi bile,artık 20 derece üstü sıcaklıklar olmaz bundan sonra.
şu an sıcaklık izmit merkezde 11-12,denize kıyısı olan tepelik bölgelerde de 9-10 derece dolaylarında..
Ben fırtınasını unutamıyorum. Karşı binadan bizim binaya 2 çanak anten kopup gelmişti. Zaten Boğaz Köprüsü de epey zorlanmıştı,halatlar sıkıntı yaşamıştı. Kar boyutu zaten bilindik Üsküdar'da sokak aralarında 20-30 cm kar vardı.
Gökgürültülü kar yağışıylada 2004te tanıştım bende garip bir kış mevsimi oldu aslında.
2004 kışı nasıldı hatırlamıyorum neler oldu istanbul olarak söyleyin kaç tane sistem aldık filan güzel olan herşeyi
Akşam başlayan lapa lapa kar ardından bastıran tipi ile beraber sabaha kadar süren görsel bir şölen yaşadık.sabah ise mahalle araları yarım metreye yakın karla kaplıydı.inanılmaz bir seneydi gerçekten az da olsa o karın yağışını hatırlıyorum bende..
Uğur bey tepkinizi anlayamadım, siz tahminde şu yada bu modelden bahsetmişmisiniz? Yok! Bu söylediklerim niye sizegel:)sinki! Ben başka bir mesajdan dolayı bunu dedim, ayrıca tahmininize katılıyorum...:)
Genel anlamda cevap verdim,tepki değil sadece mesajınıza yönelik ufak bir serzenişte bulundum.
Kasım iyi arkadaşlar saatlik güncellenen modellere bakıp ay tahmini yapmak doğru değil, yağış yine doğu ve güneydoğuda mevsim normalleri ustu olacak, sıcaklıklar ise yurt genelinde normaller zaman zaman altını görebilecek.....
Ben Mgm'nin modeline göre tahmin yaparım genellikle,bu yıukarda yazdığımda Meteorolojiden esinlenerek satıra döktüğüm bir öngörüydü.yazıda kesinlikle güncellenmiş yabancı bir model baz alınmamıştır bilginize sunarım..
Kasım ayı sıkıcı bir ay olacak tahminimce şu an üstümüzdeki basınç kalkınca azor rahatlıkla girecektir ülkemize bu yüzden belki kısa süreli soğuk sistemler olabilir sadece genellikle gündüz lodos gece durgun belki sili ve kurak bir kasım bekliyorum.
Kasım ayının kurak ve sisli olma ihtimalide tahmincilerin en çok konuştuğu konulardan bir tanesi şu anda,ama ben tüm o kişilerin yazdıklarının aksine her türlü hava koşulu olabilir şartıyla konunun ucunu açık bıraktım.
Güzel rahmin olmuş teşekkürler
Ben teşekkür ederim..
Herkese merhabalar,kurak geçen bir Ekim ayının ardından nihayet yağışlara havalara yeniden kavuştuk,peki Kasım ayında bizleri neler bekliyor isterseniz hemen bir kaç bilgi paylaşalım;
(Kasım Ayı Genel Analizimiz):
Kasım ayı içerisinde pastırma sıcaklarının ayın ilk günlerinde görülmesi tahmin ediliyor.ancak ardından gelecek olan soğuma ılık havanın yerini yine geçtiğimiz Ekim ayına benzer manzaralara bırakabilir,kuzeydeki koridorun bir türlü açılamaması sebebiyle önümüzdeki aylarda yağışlarda stabil durum devam edecek gibi gözüküyor.yani dememiz şu ki yağışlarda bir müddet daha cılızlık süreceği öngörülüyor.rüzgarlarda ise hafif ama üşütücü etkisi bu ay daha fazla hissedilecek,sisli havalar sadece ısınma olduğunda görüleceğinden geçtiğimiz senelere nazaran durağan,sıkıcı ve boğucu havalar bu sene pek görülmeyecek.nem oluşması muhtemel olduğundan gündüz gece sıcaklıkları arasında epeyce fark oluşabilir.bu da hastalıklara davetiye çıkaracağından yaşanacak sıcaklık farkı ciddi problemlerede yol açacak.son olarak ise Kasım ayı El nino döngüsünün kırılma noktası olacağından 2015 kışının sert geçip geçmeyeceğinide Kasım ayında yaşanacak hava koşulları belirleyecek.
Kasım Ayı Yağış Tahmini:
Alçak basınçlar konum itibariyle Karadenizi işaret etsede Balkanlar hattı belki bir kaç kere aktif olabilir.özellikle Kasım ayı ortaları en az bir kereye mahsus olmak üzere kuvvetli bir yağış sisteminin ülkemize uğraması bekleniyor.yağışların yüksek kesimlerde kar şeklinde düşmesi yüksek olasılıkla kesin gözüyle bakılırken kıyılarda bir süre daha belirsizlik devam edeceğe benziyor..yağışlar genellikle batı kesimlerde mevsim normallerinde beklenirken diğer bölgelerde mevsim normallerinin biraz üzerinde yağışlar oluşabilir.
Özetle Kasım ayı tahminimiz böyleydi,atraksiyonlarla dolu bir Kasım ayı beklenilmesede geçen senelere benzer normal bir Kasım ayı yaşayacağımız şimdiden kesindir.düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi bekliyorum tekrar görüşmek üzere..
Fotoğraf:Beşiktaş Abbasağa Parkı/İstanbul
GÜNCELLEME(MGM Modeli'nden Alıntı):
10-16 Kasım arası beklenen yağış tablosu
10-16 Kasım 2014 arası beklenen sıcaklık tablosu
Kaynak:Mgm
NOT:Konuyla ilgili bir anket hazırlanmıştır,dileyen oy atıp cevap yazmayabilir.bilgilerinize..
karsever ugur
[font=Segoe UI, Verdana, Tahoma, Helvetica, Arial, sans-serif]26 Ekim Pazar Saat 22:29[/font]
[font=Segoe UI, Verdana, Tahoma, Helvetica, Arial, sans-serif]4.4 C (Çok bulutlu zamanla karla karışık yağmurlu)[/font]
[font=Segoe UI, Verdana, Tahoma, Helvetica, Arial, sans-serif]Mgm tarafından ölçülen son sıcaklık derecesidir,şu an bu sıcaklığa göre yağış başlamışsa bazı yüksek kesimlere yağışlar direkt kar olarak düşebilir,özellikle Keşan tarafları..[/font]
Avrupa yakasında şu sıralar yağışlar batı kısmında yani Trakyayı gören yerlerde sürerken,tam tersine Anadolu Yakasında yoğun bulutlar hala boş boş durmaya devam ediyor..çok enteresan bir akşam yaşıyoruz yine gerçekten bakalım bu gece neler olacak..