Beiträge von arch87

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Bana mı öyle geliyor yoksa su sesi gittikçe artıyor mu dışarıda? Havada bulut yokken ayaz olması gerekmezydi? Bulutlar gitti, kar gitti ve sanki soğuk da gidiyor? Bu gece için beklentiniz nedir sayın tahmincilerimiz? :)
    Dışarıdaki karları eve taşıyıp buzdolabında saklayasım var, doyamadım 3skkedi352

    Herkese hayırlı geceler
    Dekleri takip edebileceğim bir link isteyebilirmiyim?


    Bugün kavacık tarafına gittim. İnanılmaz kar vardı cemile sultan korusunda. Hatta araba kara saplandı, baya zor çıktık. Teme bağlantı yolunda tekerlek izleri açıktı yalnızca, resmen ana yol karla dolmuştu. Temde de akşam bastıran karla anlık incecik bir örtü oluştu. Tabii bunların hepsi kadıköy erenköye yaklaştıkça azaldı azaldı... Aynı şehirde farklı iklimlerde gibi bir ilçede sibirya yaşadık birinde klasik istanbul vardı :D

    Kadıköy erenköyde sıcaklık baya düştü sanırım. Sıcaklığı kontrol edemiyorum ama gördüğüm kadarıyla elektrik direkleri ve pencere önlerinde sarkıtlar oluşmaya başladı. Bir yandan şıp şıp su sesini duyuyorum, henüz ana yolda da donma yok minibüs yolundan geçen arabaların tekerlek sesi geliyor.
    Kar birikimi ise artmaya devam ediyor, camımın önündeki klimanın dış ünitesi üzerinde 6cm ölçtüm ki öyle rüzgarla dolacak gibi bir yerde de değil :)

    Troller nerde kaldı diye çok mu söylediniz, tek tek değil de toplanıp gelmişler X/ Kar yağmıyacakmış anadolu yakasına, sırf siz haklı çıkın da üzülmeyin diye :chinese:
    Kozyatağı erenköy civarlarında yağıyor bayadır. Minibüs yolunda ulaşımda sıkıntı yok gibi, sanırım ana yollar henüz etkilenmemiş bizim buralarda ama bahçeler ve ara yollarda birikim başlamış. Henüz minik sarkıtları da göremedim cam kenarında, halen su var. Sıcaklık iyice düşüp donmaya başlayınca başlayacak asıl eğlence sanırım :)

    Herkese merhabalar
    Cuma günkü sistemi tartışıyor irdeliyor herkes ama yağış ve soğuk konusunda konuşulmuş hep :) benim sorum rüzgar ile ilgili. Geçtiğimiz sistemdeki gibi çok şiddetli poyraz veya karayel bekliyormusunuz ey tahminci yazarlar?

    Efsane sistem dendiğinde illa kar mı yağması gerekiyor? Rüzgarıyla, yağışıyla efsane bir sistemdi. Meteorolojide ikiyle iki her zaman dört etmiyor. Olasılıklar üzerinden tahmin yapılıyor ve efsane-semih de öyle yaptı. Siteyi takip etmeye başladığımdan beri tahminlerine güvendiğim birisi kendisi ve sistem gelecek dediği zaman -ki çoğu zaman sistemi erkenden tahmin etmiştir kendisi- sistem geldi. Öngördüğü sistemin şiddetini 3 iken 5 tahmin etmişti diye yerden yere vurmaya hakkınız yok. Her kış aynı şey oluyor. Yazılan çizilen bire bir tutmamışsa vay efendim yanılttınız bizi, yok biz dedik ama trollüyor dediniz inanmadınız diye çıkıyorsunuz ortaya. Kendinize güveniyorsanız siz de tahmin yapın, açın böyle konuyu herkese duyurun. İnsanın şevkini kırmaya hakkınız yok.
    Azeri hava durumunda adamın söylediği gibi tahmin bizden ama yer onun gök onun. Görünen o idi, yazılıp çizilen o oldu, yaşadığımız bu oldu. Benim semtimde kar yoktu ama efsaneydi sistem bana göre. Şiddetli rüzgar, serpmeli yağış, aşırı yağış. Bunlar da ekstrem bir hava olayıydı istanbul için. Eleştirdiğiniz kadar realist olun.
    Bana göre takdir edilecek bir başarıydı bu -ki sistem 1 ocak tarihine kadar bitmedi diye tekrar tekrar söyledi kendisi, belki beklenen kar yağar belki yağmaz bilemem- Sistem dediğimiz hareketli bir olgu. Hava tahmini de o hareketi okuyabilen, bilen kişilerin tahmini. Bazen ters köşe yapabiliyor ama işte. Beğenmiyorsanız tahminlerini yazdıklarına inanmazsınız, takip etmezsiniz ya da o kadar biliyorsanız çıkar kendiniz daha iyisini yaparsınız. Yeter niye her seferinde tahmincilere saldırıyorsunuz.

    Fazla heyecana kapılmaya gerek yok ab konumu gereği şuan istanbulun rakımı 100 metre altındaki yerler 1 cm görürse öpsün başına koysun.
    Rakımı yüksek yerler için bu geçerli değil güzel bir kar yağışı alacaklardır.


    Hangi verilere göre? Bu kadar kişi elindeki verileri ve bilgilerini bir araya getirip yorumluyor, tahminde bulunuyor, bizlere de açıklıyor. Siz böyle yorumlamış olabilirsiniz, peki. O zaman bize de nedenleriyle açıklarmısınız?

    HAARP ile propagandanın ne alakası var yahu @JaxTeller
    Şahsen kendi adıma HAARP ile bu marmaradaki deprem fırtınasını ilişkilendirdiğim için bahsetmemiştim. Sadece konusu geçtiği için, tesla ve HAARP teorisinden bahsetmek istemiştim. Söylenti değil de olabilirliği yüksek olan bir proje olduğundan bahsetmek istemiştim. Kaldı ki bu kadar ufak depremler için kullanılacak bir silah olduğunu düşünmüyorum HAARP projesinin. Konuyu dağıttıysam özür dilerim..


    Depremciklerle ile ilgili açıklama haber vs duyan gören var mı derken tam da şu son yazılanları sormak istemiştim. burada farklı alanlarda uzman olan yazan okuyan yüzlerce kişiyiz. Bilgisi olan, olanı açıklayabilecek bilgiye sahip olanlarımız vardır diye düşünmüştüm ki öyle de olmuş. Teşekkür ederim @Baybars @JaxTeller açıklamalarınız için.

    Bu gece de dünkü ile aşağı yukarı aynı saat diliminde esenköy civarındaki deprem fırtınası tekrarladı.. Allah sonunu hayır etsin..
    Bu konuda herhangi bir haber, açıklama vs denk geleniniz var mı?


    Bu arada HAARP teorisi gerçek midir elbette tam bilemeyiz ama vakti zamanında teslanın ürettiği projenin geliştirilmemesi bana pek mümkün gelmiyor. Bu herhangi bir doğa olayına bahane aramak değil de, toplumsal gücün kırılması için başvurulabilecek bir yol bence. Savaşların her zaman topla tüfekle olmadığını görüyoruz yani. Eğer böyle bir fikir vakti zamanında ortaya atılmış ise illa sonuçlandırılmak istenmiştir. Sonuçta da geliştirilmiş olamaz mı olabilir, olmuşmudur bilemeyiz tabii. Tıpkı tesla vs edison efsanelerinin hangisi doğru bilemediğimiz gibi. Tesla gerçek bir dahi (bildiğim projelerine göre en azından bence böyle). Ha yapmış mıdır böyle bir icat bilemem ama yapılabilir mi bence evet. Enerji gözle görünmeyen ve çok bilinmeyenli bir olgu, yönlendirerek basit nesnelerin hareketi sağlanabiliyorsa neden olmasın?