Beiträge von j-gree

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Bünyamin Sürmeli az önce canlı yayında kar yağışının devam etmesini beklediğini söyledi, akşama doğru alçak yerlerde belki sulu kara dönebilir ve bir iki saat sonra yağış kesilir, perşembe sabahı da son olarak İstanbul'da kar bekliyorum, bugünkü yağış birkaç cm daha ekler dedi. Tatil ihtimali de var dedi.

    Bu da acuu haberinin çevirisi:



    Türkiye, 2016’nın son günlerinde, ulaşımda kesilmelere ve muhtemel su baskınlarına yol açabilecek ölçüde yağmurlu (sahillerde) ve kar yağışlı (iç kesimlerde) bir dönem yaşayacak.
    İç kesimlerdeki Salı günkü fırtınanın ardından bir çift yeni fırtına bu haftanın ortasında ve sonunda ülkeyi hedef alacak.
    Her iki fırtına da ülkenin sahil kesimlerinin çoğunda yağmur ve kar oluşturacak. En yoğun yağış ülkenin orta ve orta-doğu kesimlerinde görülecek.
    İlk fırtınadaki kar yağışı rutin günlük hayatta aksamalara ve yollarda kayganlaşmaya sebep olabilir. Başkent Ankara’ya Çarşamba gecesinden perşembeye kadar 15-25 cm daha kar yağacak.
    Konya civarına Çarşamba gecesi ulaşımı yavaşlatmaya yetecek miktarda ve Perşembe günü de hafif geçişler şeklinde kar yağacak.
    Kayseri’de Çarşamba günü hafif kar beklenirken Perşembe öğleden sonradan itibaren Cuma günü boyunca önemli miktarda kar bekleniyor. Bu dönemde toplam 15-30cm arası kar bekleniyor.
    Kar, Perşembe gün sonunda bazı yerlerde 30cm.yi aşarak Toros ve Köroğlu dağlarını gömecek. Bu dağlardan geçen yollarda ulaşım çok zor kimi zaman imkansız olacak.
    Toroslarda çarşambadan perşembeye kadar kar ani-etkili ve 6-12 saatlik dönemlerle çok ağır olacak.
    Köroğlu dağlarının üzerinde, daha ılık olan Karadeniz üzerinden geçen soğuk havanın deniz-etkili-kar oluşturması sonucu fırtınanın kıç tarafında daha çok Çarşamba ve Perşembe günleri kar yağacak.
    Ulaşımı kısıtlayacak ölçüdeki kar yağışı doğuya, Perşembe ve Cuma günleri yoğun kar alacak olan Erzincan’a kadar yayılacak. Erzurum’da da perşembeden cumartesiye kadar kar geçişleri olsa da ciddi bir kar birikmesi olmayacak.
    Karadeniz ve Akdeniz’in ılık suları Türkiye’nin sahillerinde bu haftaki iki fırtınayı da genellikle yağmur sınırında tutacak. Yine de tüm batı sahiller boyunca ıslak iri kar taneleri yağmurla karışabilecek.
    Bu durum, şiddetli rüzgarın sıcaklığı kar seviyelerinde hissettireceği İstanbul ve İzmir’i de kapsıyor. İstanbul’da hissedilen sıcaklık perşembeden itibaren hafta sonu boyunca -3 ile -7 arasında olacak.
    Türkiye’nin güneydoğu sahillerinde Adana, Mersin ve Iskenderun boyunca iki fırtına da çarşambadan cumaya kadar 25mm.den yer yer 75mm.ye ulaşan yağmur bırakacak.
    Accuweather kıdemli meteoroloğu John Gresiak “Daha önceki yağmur nedeniyle doymuş olan toprak nedeniyle ani seller oluşabilir. “ dedi.
    2017’nin ilk günlerinde sakin ve soğuk hava koşulları oluşurken öncesinde kimi bölgelerde bir kaç kar ve yağmur geçişi daha görülebilir.

    Gece balkon saksılarının üstünü temizlemiştik, az önce uyanıp baktım neredeyse aynı miktarda kar birikmiş. İstanbul'da kar kalınlık rekorları kırılmış mıdır acaba merak ediyorum doğrusu. Birazdan herkes uyanıp cetvelle ölçer ve haberler gelir sanırım. Muhteşem bir sistemdi İstanbul'un çoğu yeri için.

    Sabahtan beri radardan bakıyorum da Anadolu yakasında Üsküdar-Ataşehir-Ümramiye-Maltepe koparken Pendik-Tuzla gibi doğu taraflar biraz şanssız gibi. Bantlar arası açıklık hep o bölgenin üzerinde. Tvde Sabiha Gökçen havalimanını gösterdi çok az kar var gibi geldi bana. Umarım değişir de birkaç DEK bandı ordaki arkadaşları da mutlu eder

    Bostancı köprüsünden yukarı doğru İçerenköy Küçükbakkalköy, Ataşehir, Ümraniye hattı boyunca lapa lapa yağıyor saatlerdir. Açılan yollar geri beyazlıyor. 10cm-30cm arasında değişen örtü var.Semih beyi ve diğer tahminci arkadaşları tebrik etmek gerek. Ülkenin ciddi kurumları kar duracak yağış dün öğleden sonra bitecek diye valiye tatil yok açıklaması yaptırırken burada günlerdir DEKlerden bahsediliyordu.