Beiträge von DarKnight

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Bence Ukrayna'nın doğusunda kendince kendi bölgesi saydığı Donbas ve Lugans gibi yerlere çökecek. Karışan olursa da fena olur diye tehdit edecek. Daha fazlasını yapacağını sanmıyorum. Bugün daha ortada savaş yokken borsaları fena etkilenmiş. Bir de yaptırım yedikleri zaman neler olur? Kafayı yemediği sürece savaş çıkarması zor.


    Bugün Rusya bakanı dediki yapılacak yaptırımlara karşı aylarca hazırlık yaptı dediler, ayrıca Batı o kadar da sağlam yaptırım uygulayamaz sonuçta enerji ve gaz Rusya'dan geliyor + olarak tarım, tahıl hep Rusya'dan. Şuanda eğer Ukrayna minicik bir müdahale bile yapsa Donbass'a filan Rusya direk saldırır ve amaçları da bu zaten.

    Dünya savaşı olmaz ama bugün Putin'in dedikleri çok ciddi ve önemli şeyler . Özellikle Özerk bölgeleri tanıması çok çok büyük bir hareket.

    Şubat için ne yazık ki hava da bile kar görme ihtimali zor artık,son Ecmwf de de durumlar çok kötü. Mart için ise henüz erken ama bir nebze şansımız var tabi ne kadar tat verir orası ayrı

    Çok mu kötü ? 1-2 gün önceki güncellemeleri görmediniz sanırım ? Ayrıca havada kar bile görme ihtimali az demek ne oluyor pek anlamadım , neye göre söylüyorsunuz bunu ne oldu modellerde bütün şubat yb filan mı yattı ?

    Arkadaşlar siz napiyorsunuz cidden? Yaklaşık sisteme 2 hafya var. Şimdiden 2017 kışı gelcek diyonuz 😃 1000 takla atar sistem gelene kadar son 3 günü bekleyin.


    Gfs zaten her uzun vadede 2017 kışını getiriyor 😂

    Kim dedi 2017 kışı gelicek ifadesini ? Eğer birileri de dedi ise büyük ihtimalle totem veya troll üne demiştir.

    Sıcaklıklar yetersiz değil mi? 24 Ocak sisteminde kırmızı hat -10 civarında dolanıyordu. Burada -5 bile göremiyor.

    24 Ocak sisteminde de ilk başta böyle idi sonradan arttı. Genellikle sonradan düşer ortalamalar tarih yaklaştıkça. Bunun bir sebebi de eğer düz mantık ile batarsak o 0 derece üstü ve o derecelere yakın senaryolar ortalamayı baya arttırıyor ve zaman geçtikçe aykırı senaryolar azaldığı için ortalamada düşüyor.

    şu sıralar modeller kafası karışık ama ay sonu pozitiften nötre geçişle birlikte zonal rüzgarların lodostan esmesi ve 7. Fazdan 1. Faza geçmemiz bize direkt olarak ispanyadan soğuk havayı ülkemize taşır diye düşünüyorum tahminimce yoğun kar yağışı 3 mart saat sabah 08.00 itibariyle baslar aralıksız 30 saat yağar dek etkisiyle

    Şunu atar mısınız troll bir arkadaş belli ki bu şahıs. Yok 7. fazdan 1. faza girme , yok İspanya'dan soğuk hava filan kendi aklı ile dalga geçip eğleniyor. Kardeşim işsiz misin sen ,hesap açıp trollük yapıyorsun ? Sinirlibiber den bahsediyorum bu arada.

    Hocam sistemin türü ne yani sibirya destekli polar atak veya direk sibirya mı ?

    İşte o 8-10 saatte biriken yağışı tüm istanbul 1 hafta aldı diyorum bende sana. Günlerce elektrik verilemeyip yarıyıl tatili haftalarca uzamıştı. Konumumda(Kartal-yakacık) 1.5 metre kar görmüştü.

    Dün Arnavutköy de filan 8-10 saatte bazı yerlerde 80-100 cm kar vardı eğer 1 hafta öyle yağsa 5-7 metre olur

    Hocam Bermuda'ya yağış vermiyordu WRF şu an yarım metre oldu.


    Bermuda'ya veriyordu yağış, en çok yanıldığı nokta Silivri civarı oldu. Fakat zaten her yerde çok yağış olduğu için en düşük yağış seviyesi 4'ten başlıyordu, renk skalasını ayarlamadığım için yanıltıcı olmuş bazıları için galiba.

    Hocam WRF de en çok yağış Anadolu boğaz çevresi idi bu tahminde de bir yanılma var mı ?