İcon öğle güncellemesi 21 ocak için iyi gelmiş.
Beiträge von Selamikaya
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Gfs nin uzun vadesinde ısrarla kutup girdapındaki soğukları resmen bitirmeye yönelik çıktılar veriyor son 2 gündür felan. Hadi soğuklar toparlansa zaten 1 ay olur ve o zamanda kış bitiyor. Saçma geliyor bana , o günlerde soğukların daha fazla olması şazım.
-
kıyılarda örtü olmaz kanımca bu görüntüye göre. havada sulu kar olur diye tahmin ediyorum jepotansiyel yüksekliği yüksek biraz . Dam değeri daha düşük olmalı. 500 hpa fena değil ama yetersiz örtü olarak.
-
İcon öğlen çıktısı güzel geldi bölgemiz adına

-
Gfs kontrol 21 sistemini karadeniz odaklı vermiş. Hiçte fena durmuyor. Bir sürpriz yaşanabilir. Çok bi umut beklemeyelim ama her şey olabilir.
-
Model konusunda bölge savaşı çıkmış:)) Geçen sistemi gfs ısrarla farklı biçimde vermişti diğer modellere nazaran. Önümüzdeki sistemide ecmwf ısrarla veriyor. Bakalım neler olacak.
-
Yaşadığımız sistem başlangıç adına güzel oldu ECMWF topluluk verilerine bakılırsa ay sony ve şubat ayı soğuk tarafta bırakmış bizi. 20 sonrası için şuan bir şey demek pek mümkün değil ancak batı odaklı bir ull olacak gibi duruyor Fakat burda nao endeksini de baz alırsak sistemin doğuğa kayma ihtimalide var Takibe değer bir sistem fakat ℅70 bsyı bölgeler odaklı geliyor gibi görünüyor.
hasan , Colaturka ya mı geçtin:)
-
Trabzon merkez, doğu karadeniz adına sistemin yıldızı olacak. Sabaha kadar sürer o devasal kütleler. 5-10 cm arası olur kanımca en kötü.
-
gfs 120h itibari ile ecmwf ile birebir çıktı.
-
Son 2 gün harici daha modelleri takmayacağım.
kardeşim bize bodozlama sistem lazım yoksa batı doğu yönlü dekler işimize gelmiyor maalesef
-
Demek Terme senin memleket
Soğancılar dinlenme tesisi her memleket seferimde mola noktalarımdan biri

Soğancıpark yemeklerini beğenmiyorum. Eskiden muavindim ben ne yediğimiz belli değildi.
-
Hayırlı olsun Karadeniz ahalisi.
Çok sevindim sizin adınıza.Ben sevinemedim çünkü hiç kar yağmadı samsun sahil olarak. Karayel mafetti bizi.
-
kuzeyin_oglu abi kalkınmada alohanın oradayım yan yollar burda da kapandı
kardeşim üşüdüysen kalkınmada babanın yeri var çayocağı . Git oraya çay iç

-
Beyazladi
hayırlı olsun
-
Sinop kardan ihya oldu .
-
İstanbul beykoz tarafı beyazlamış. Samsuna hiç bişe yok pehh :((
-
Samsun geneli için şartlar oluşmaya başladı. Artık dekler nereyi vurursa. Samsun merkezde de olsa görsellik kar geçişi bekliyorum.
-
Hocam Giresun Trabzon buralarda da birşey yok radar desek oda boş nasibimiz buymuş

Trabzon kar örtüsü alması lazım kar haritasına göre. Bekleyin derim
-
Samsun havada uçuşan kar taneleri gördüm ama çok kötü sistem bizim adımıza.
-
Atakuma çölü olan ve olmayan yerler değil artık. Her yer çöl
