Beiträge von Bacobaba_39

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    <woltlab-metacode-marker data-name=9ii9rxa.jpg"> <woltlab-metacode-marker data-name=nt5furl.jpg"> 7p213wy.jpg">Kırklareli Istrancalar kar ortalama 20-25 cm fakat bazı yığıntı noktalar 50 cmye kadar çıkıyor. Ağaçlar da kara bürünmüş kartpostallık görüntüler var. Zirve olan mahyadağa çıkmadık orada bunun 2 katı kar olabiliyor bazı şartlarda. Ah şu tepeler 800-900 değil;

    2000-3000 metre olacak.. Bitlisi geçer:)

    Benim duyumum da faizin 100 baz puan daha artacağı yönünde. Dolar 22 tl olana kadar devam.

    100 baz puan da yükseltilse 300-500 de bu işin sonu belli değil.


    Bu şartlar altında tl ile borçlanmaktan korkmayın.


    Mesela 2 yıl önce devlet hazine toprağını ihaleye girip 100.000 tlye aldınız bunun 25.000ini verip kalan 75. 000 tlyi bugün ödeyebiliyordunuz.

    Tarla 100.000den 300.000e çıktı bugün vereceğiniz 75.000 tl de altın dolar borsa farketmeksizin 2-3 kat katladı. Para işte parayı böyle katlıyor tl ile kredi çekip yatırım yapmak bike riskli değil artık bu kriz durumunda.


    En iyi ihtimal 1 yıl daha bu şiddette sürmesi. 2001 kriziyle karşılaştırmak hata olur.


    Türkiyenin şuanda hiçbir birikimi kalmadı ve pandemi koşullarıyla beraber atlatmak o kadar hızlı olmayacaktır

    fakat umutsuz da olmaya lüzum yok Türkiye benzer olayları çok yaşadı.


    Ve genç nüfusuyla daha akılcıl idarecilerle beraber toparlanacaktır, gençler bu tarz krizleri pek görmedikleri için malesef çok karamsarlar tek handikap bu.

    İnşallah dediğiniz çıkar hocam ama bunların kafasında belirlediği bir dolar kuru var. O kuru yakalamadan durmayacaklar sanırım.

    Yok hocam bunlar başarısızlığın kılıfı. İhracat için dolar yükseltiliyormuş bilmem ne tamamen zırva Bugün dolar 8-9 tl olacak faizi 200 puan düşürün tek şart bu deseler 12.Cumhurbaşkanına direkt kabul eder merak etmeyin.

    Adamlar ne güzel şart koymuş vize diye birşey var biz pasaport var aç kapıyı sok ülkeye adamlar herşeyi sokar yakında böyle giderse.

    Duyduğum kadarıyla bi onlar değil azerbeycan ve gürcistanda giriyormuş.

    Azerbaycan ve Gürcistan vizesiz hatta çipli kimlikle geçiliyor hocam bize de onda sorun yok ama Bulgar Yunan elini kolunu sallayarak girerken bize vize sorulması çok büyük rezillik

    Bir çok ekonomist faiz indirimine gidileceğini söylüyor. Hem de 200 puan bazında. Bunu inşallah yapmazlar 🤦🏻😔

    Benim duyumum faizin sabit tutulacağı yönünde. Ve 2022 yılında yavaş yavaş yükseltebilirler artık zorunlu hale geliyor.


    Hatta hükumet-TCMB kavga ediyor diyerek kayıkçı kavgası görüntüsü verip yükseltebilirler faizi:)

    Geri adım atma görüntüsü vermekten ve başarısız gözükmekten çekinir siyasiler.


    Adamlar döviz fırlayınca çin modeline geçiyoruz tatavası yaptılar ya:)

    Test vermeden önce çok hafif burun akıntısı oldu. Ama hastane covid servisi v s çok işin içine girdim ve covid ortamına çok maruz kaldım. Şuan sadece burun içi hafif kaşıntı var gibi.

    Çok geçmiş olsun, başınız sağolsun hocam, ikidir ben de aynı belirtileri yaşıyorum, ilginç olanı bir hafta arayla iki kez üst üste yaşadık ailecek. Birincide sağlık ocağına şimdi ise acile gittim ve test yapmadılar.


    Hapşırık, burun akıntısı-burun kaşıntısının, allerjiye, soğuk algınlığına nezleye işaret ettiğini ve şuanda bütün ilde benzer sorunlar olduğunu söylediler zaten aşınız olduğundan test yapmamıza gerek yok işinize okulunuza gidin diyorlar nasıl iş anlamadım sağlık ocağında burun spreyi ve alerji hapı yazdılar o kadar.


    Burun içi kaşıntısı ve hapşırıktan gözlerimi açamıyorum şuanda bu yazıyı bile yazmak için yarım saattir uğraşıyorum delta virüs belirtilerinde bunlar da var herhalde

    Allerjik diyorlar ama ailemin çocukluktan beri bir kez burnu bile akmadı bu nasıl iş anlamadım.

    Bu sene neden forum heyecansız eski den takipler efsane olurdu.

    Kesinlikle ekonomik kriz etkisi.


    Adam evine zor ekmek götürüyor 250 tlye tüp alıyor 150 tlye yağ alıyor 60 litre deposu olan mazotlu arabasının deposunu 624 tlye dolduruyor (ben) bir de 500-600 tlyi aşan doğalgaz fiyatları fa kapı da olunca adam kar kış mı takip edecek. Hadi diyelim orta halli biri kar istiyor kış istiyor o da rahat kafayla takip edemez benim gibi. Ben de bu gruptanım emin olun az bir malınız mülkünüz olsa bile acaba ne şekilde değerlendirsem de eritmesem diye kafayı yersiniz.

    Yani zengin fakir orta halli farketmeden herkesin kafası cebinde ve bu forumu da etkiliyor illaki.


    Ekstrem bir sistem ihtimali vs olmadıkça foruma ilgi az seyreder bence.