Beiträge von Mrbluesky

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Peki 1987 kışın da yağışlar bu kadar azmıydı? Hava olayları belki benziyebilir, ancak ben bu kışın vasat geçme sebebini yağış azlığına ve Sibiryanın çok aktif olmamasına bağdaştırıyorum. Kaldıki marta İzlanda aktifleşecek gibi gözüküyor, yani avrupadaki sıcak hava dalgası bizim üzerimize kadar genişleyecek gibi. Ama hava bu heran bir süpriz olabilir.

    Ve heryere kar yağar ama istanbul yine karına özlem kalır;





    şubatın 10'una kadar bekliyelim dediğim tahminimi ne yazıki 20 şubat olarak değiştiriyorum, Her ne kadar hala çoğunluk kış daha bitmedi desede bence bu sene istanbul olarak yerde örtü bile görmiyecez.

    İstanbul için 10 şubat'a kadar hafif kar yağışları dışında birşey beklemeyin hata bu kışı 0'ın altı dereceleri görmeden kapatabiliriz gibi gözüküyor, zira ki şubatın sonunda altını çizerek söylüyorum Akdeniz kıyısı olan ülkelerin hepsi ciddi ısınma yaşayacak, doğu avrupa ısınacak,türkiye de doğu karadeniz kıyıları ise bol kar görebillir.


    Çünkü Şubata akdeniz yeniden YB üretme fabrikası gibi olacak sürekli sıcak hava çekecek avrupaya sibiryadaki soğuk anca doğu anadolu bölgesine inecek marmara bölgesi doğusu belki arada bir sea efect ile kar yağışı görebillir ancak, Üzülerek şahsi görüşümü belirtiyorum oda şu; Şubat ayının gidişatı hiç ama hiç iyi değil.


    benimkisi yalnızca bir tahmin ve öngörüydü.kaynak ise havaturka.com dandır.kimseyi zorla inandırmak mecburiyetinde değiliz biz bu platformda..isteyen umutlanır istemeyen umutlanmaz.ben reklama girer diye kaynak adı vermek istemedim.neyse bu yazdıklarımı merak eden varsa girsin havaturka sitesine efsane semihin yorumlarına ve benim görüslerimi takip etsinler.eger ki yazdıgım yalan cıkarsa bende bir daha bu siteye gelmeyeceğime yemin ediyorum tamam.hadi iyi geceler.


    unutmayın ki buda benim kendi görüşümdü.


    Eğer sadece bir tahmininiz yanlış çıkıyor diye artık tahmin yapmayı bırakıcaksanız, hava sevginizden şüphe ederim.
    Amacım size laf söylemek değil, sadece uygun seviyeli bir ortamda gelen sistemleri "olumlu/olumsuz" yönleriyle eleştirmektir.


    ocak 25 icin kky gelmesi kesinlesmistir.fakat soğuk havanın etkisini hemen kaybedeceğini düsünmüyorum.cünkü yagıs kesildikten sonra sıcaklıklarda 2-3 derecelik bir artış söz konusu olacak.yani o yüzdende paniğe gerek yok diyorum. öte yandan ocak ayı kötü gecmis olabilir ama subat ayı metin olun bu senenin acısını mutlaka cıkaracaktır.neyse kaynak sağlam yerden geldi hemen detayları aktarayım; rus yetkililer ocak sonu itibariyle artık Türkiyenin agır kış koşullarına gireceği ve istanbul da dahil bir cok yerde son yılların en sert ve en yogun kar yagıslarınında olacagı uyarısını yapmıslar.evet kısaca son gelen gelismeler simdilik bu yönde.güncelleme olursa sizleri bilgilendirmeye devam edeceğim.iyi aksamlar.


    Polonyalılara göre'de son 1000 yılın soğunu yaşıyorduk ya hani?


    Böyle insanları umutlandırmayın arkadaşlar, konuşuyorsanız bu haberi okuduğunuz kaynağı paylaşın bizlerle. Direkt olarak şubat soğuk karlı yada tersini ima etmeyin, hani nerede kanıt? açıklama?


    Ve bu arada şubatın 2. yarısı biraz ısıncaz gibi çünkü irlanda aktif olacak gibi gözüküyor şuan

    Ben gelecek 1-2 sistem dışında şubatın pek extrem değerler göreceğine inanmıyorum, son 3 senedir okadar vasat kışlar geçirdiki artık normal gelmesi gereken sistemler geldiğinde "extrem sistem geliyor uff kara gömülecek her yer" diye reklam yapıyor sonra kar yağıyor oluyor 30-40 cm kar 2 güne eriyor, herkes hayal kırıklığına uğruyor. tamam bende çok istiyorum kar yağmasını ama realist olun. geçen senede bu dönemlerde şubat için iyi şeyler gözüküyordu ya sonuç ne oldu? lütfen gerçekci olalım arkadaşlar.

    Kötü haber vermek hoşuma gitmiyor, böyle diagramların anlık değişmesine göre yorum yapmayı sevmiyorum ancak, modeller'de benim dediğime geliyor ne yazık ki! Yani şubatın 3'ünden sonra ki dalgalanmayı bekleyecez gibi, umarım kıdemsizliğim ve amatörlüğüm ile yanılırım, ve sistemverimli olur

    Ben her nekadar şuan modeller iyi göstersede 24-25 sistemini, ben bu sistemin sınıfta kalacağına ve istanbulda genel bir kar yağışı olmayacağını düşünüyorum. belki ayın son günü 31'inde bir ihtimal olabilir; Hemen neden böyle düşündüğümü açıklayayim arkadaşlar;


    1)Uzun süredir marmara bölgesinde gece sıcaklıkları 0 derecenin altını görmüyor, hata bu kış marmara bölgesi genel bir donma yaşamadı geceleri, en fazla bölgesel olarak 0 dereceyi gördük yeryer aynı şekilde bu ay genellikle güneşi gördük; peki bunun getirisi nedir? İstanbul bir metropol kent olduğu için kente tüm gün binalar ısı emilimi yapıyor, ve geceleri bu ısıyı geri veriyorlar bu sebepten dolayı şehir sürekli kendini sıcak tutuyor(ciddi soğumalar görmediği sürece) Aynı şekilde denizlerin soğuma zamanı sabaha karşı 3-6 arasıdır çünkü bu saatlerde denizi ısıtan güneş etkileri tamamen yeryüzünden gitmişdir(bu sebepten sabahları daha soğuk olur yeryüzü) deniz suyu sıcaklığı şuan 10 derece, halbuki biraz kuzeyimizde balkanlarda 5-6 dereceyi gören yerler var.


    2)Akdeniz resmen YB fabrikası gibi sürekli YB üretiyor şuan bu sistemin 24-25'ine kaymasının sebebide italya üzerine çıkan bir YB zaten


    3)Sibirya üzerimize gelmek için bir yol bullamıyor.


    Bu sebeplerden dolayı benim görüşüm bu gelecek sistemlerdede 2 / 3 derecenin altını göremiyecez.
    Net olarak pazar akşamı bir açıklama yapılabillir ama benim şimdilik görüşüm budur.


    Şubat ayında ne olacağını kestirmek şimdiden zor onları uzun tarihli tahmincilerden dinlemek lazım.


    Bir de bir dipnot: Aslına bakarsanız okadar kar sevdalısı biriyimdir ki, Sibiryaya taşınmayı orada yaşayıp rusça öğrenmeyi ciddi ciddi düşünmüşlüğüm vardır. :shy:

    Arkadaşlar, Ne yazık ki bu sistemde bizi "teğet" geçecek gibi gözüküyor. Sıcaklıkların kar seviyesine ineceğini düşünmüyorum sıcaklıklar 5-6 derecelerde olacaktır. belki kky alır yüksek bölgelerde kar alır, ama hayatı felç edecek kadar bir kar yağışı görmeyecez gibi gözüküyor. Şubatın 2. yarısına kadar ben totem yapmayı düşünüyorum şahsen.