Beiträge von Aek41

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Güncel durumla önümüzdeki sene başındaki puan durumumuz malesef bu şekilde. Geride kalan takımlar ne kadar toplar ne kadar değişir bilmiyorum. Ama önümüzdeki 2 sene kazandığımız ülke puanının yüzde 57 sini kaybedeceğiz üstelik.

    Bu önümüzdeki seneye nasıl başlayacağımızın tablosu

    4278889508e755b897dfe.png


    Eğer önümüzdeki seneyi de iyi geçirmez isek 2 yıl sonra ise durum bu şekilde

    e6da7e2c47e217359859.png


    Yani önümüzdeki 2 sene toplayacağımız puanlar önemli. UEFA Cup 3'te benzer puan sistemi olursa belki orda düşük takımlara(daha doğrusu kendi seviyemizdeki takımlara) karşı galip gelip daha fazla puan toplayabiliriz.

    Ulke sıralamasında 12.'lige düşmüştük zaten. Artik 13 olarak bitireceğiz yuzde 90. Sampiyon olan takımımız eleme oynayacak. Ayrıca onumuzdeki sene UEFA kupa 3 açıyor. 3. seviye kupaya katilmak için bile eleme oynayacağız.


    Asil sıkıntı onumuzdeki sene başlıyor. 28.900 olan puanimizin 9.700 u silinecek ve suanki puan durumuyla 15. olarak başlayacağız. Beşiktaşın iyi sezonlari da siliniyor yani.


    Hala yok Gs elensin yok Besiktas elensin. Yok Basaksehir rezil rusva olsun. Rezil rusva olmasini istenen takım Trabzonsporun 8 katı puan toplamış.

    Istanbul için barajlardaki doluluk orani bu sabah itibariyle yüzde 41.59. Günlük azalış trendi ise ortalama %0.35. Bu trend devam ederse ve yağış olmaz ise 118 günlük su demek bu yaklaşık.

    Daha öncede yazmıştım. Melen ve Yeşilçaydan gelen su olmasaydi barajlar sıfırlanmıştı. Son 8 ayda Melen ve Yesilcaydan alınan su mevcut sudan daha fazla.

    Melen Barajinda teknik hata yuzunden su tutulamiyordu.2016'da açılacaktı ertelendi. Sanirim yine 2023 e ertelenmiş açılışı.

    Kaynaklarımızda tükenme tehlikesi olmasa bile tasarruflu olalım. Dogaya ve atmosfere yük olmayalım.

    Ayrıca şunu belirtmek istiyorum Istanbul ile ilgili. Istanbulun suyu taşıma su diyebiliriz. Melen ve Yesilcaydan su geliyor. Istanbul su konusunda kendine yetebilen bir sehir degil.Melen ve Yesilcaydan 8 ayda gelen su miktari barajlarda bulunan mevcut sudan fazla. Hala göç aliyor ve betonlasiyor istanbul. Daha kesin çözüm için Melen baraji yapildi ama hatadan dolayı su tutamiyor o baraj.

    Fabrice Nsakala Beşiktaşta. Yıllık 500 bin euro. Mac başı 6 bin euro bonus. Mali disiplin açısından iyi. 850 bin euroydu pazarlıklarla bu seviyeye geldi. Maliyet-performans acısından fena olmamış. Ayrica oyuncu da alanyadaki sözleşmesinden daha düşüğe imzalamış oldu.

    Normalleşmeye devam etmemiz şart olası bir yasağa, kısıtlamaya çoğu insanın gücü yetmez iflasın eşiğine gelen esnaf perişan hale düşer.Birde eğitim mevzusu var kesinlikle uzaktan eğitim çok ama çok yetersiz çalışanın çalışmayanın farkı olmalı.

    Uzaktan eğitimde çalışanla çalışmayanin farki anlaşılıyor. Tamamen universiteyle alakali bir durum bu.

    Ilk 100 de takimimiz yok şuan.nedeni ise tam olarak bu dediginiz konu.ya kendin üreteceksin yada uretenden ucuza bulacaksin.bizde ikside yok "ulkeyi taniyan futbolcu" terimi yuzunden daha dogrusu ulkeyi taniyan menajer yüzünden.

    Suan uruguay liginde veya brezilya da tonla sol bek vardir ama yok illa novak olacak.ha novak kötü mu degil ama senin futbolcuya ödeyecek ne paran var nede seni cazip kılan bir ülke takimisin

    İlk 100 de takımımız olmadiğı bilgisi yanlış bilgi. Avrupa sıralamasında Beşiktaş 27, Fenerbahçe 52, Galatasaray 64, Başakşehir 71. sıradalar. İlk 100 dışında ise 142 Konyaspor, 161 Osmanlispor ve ardından Trabzon 170. sırada.

    Ayrıca limitlerin aşımı sonrası ceza uygulanacak mi bakalım? Gecen yıl Fenerbahçe 64 milyon euro harcamış. Limitin yuzde 80 üstünde. Herhangi bir yaptırımı olmadı. Takim farketmeksizin adil bir şekilde bu sürecin işlemesi gerekli. Yan yollara başvurmadan.Bilançoları tarafsız denetim şirketleri incelemeli. Ve limitler mantıklı bir sekilde oluşturulmalı herkese eşit olarak. Güç gösterisini de 1.lig takımları uzerinden yapmasınlar. Eskisehire 15 puan ceza verdiler.

    Tüm kulupler menejerlerin kucağında. Sistem yok. Scout yok. Sonra düşman yarat hedef göster. Başarılı olamadin mı transferler yap yine menejerlerle. Taraftarın gazını al. Kara delik gibi. Sonra borçlar neden bu seviyede ? 4 tane kulübün toplam borcu 10 milyar tlyi geçti.

    Açıkçası Gökhan-Canerin bizden ayrılmasına sevindim. Atletizm olarak temposunu kaybetmiş iki oyuncuydu. Caner yine ortalariyla hücumda katki verse de geri de açtığı derin boşlukları,sürekli uzun toplarıyla takımı bozuyordu.Savunmasi aşırı kötü canerin. Belki farkli bir oyun yapısında katki verebilir kanat olarak. Gökhan ise tecrübesiyle ayakta kalıyordu. Caner bizden 1.650 milyon euro alıyordu. Fenerbahceden ne kadar alir bilmiyorum ancak Beşiktaş sol beki Nskala-Ridvan ikilisi ile 925 bin euroya kapattı.


    Konudan bağımsız dünyada o kadar fazla sayıda iyi oyuncu varken sadece menejer transferleri dönüyor Türkiyede. Bu bütün takımlar için bu şekilde. Kurtuluşumuz yok malesef. Örneğin Kanga istatistik ve oyuncu kalitesi açısından iyi bir oyuncu ve gittiği takima sadece 500 bin euro maasla gitti. Scout sistemleri vs hep hikaye. Menejer menejer menejer. Avrupada basarili olamama sebebimiz bu. Bizim tek mevkiye harcadığımız parayla taş gibi takımlar oluşturuyorlar ve biz de öylece bakıyoruz. Harcadığımız paraya karşılık izlediğimiz futbol ve Avrupadaki durumumuz acınası halde. Kimse sistem kurmak istemiyor. Herkes bir şekilde günü kurtarma derdinde. Populist tavirlar ise başarısızlığı örtüyor. Sonra bir düşman yaratma ve kapanış.

    Bu aslında yalan haber. Şöyle bir durum var. Eğer sampiyonlar liginini kazanan takım kendi liginden hali hazırda sampiyonlar ligi bileti almışsa, ulke sıralamasında 11. olan ülke( Şuan biz)'nin şampiyonu Sampiyonlar Ligine direk katılım hakki eder. Sampiyonlar ligini alan takımlar çok çok büyük olasılıkla zaten kendi liginde bileti almış oluyor. O yüzden pratikte sorun yaşamayız ama gidişat hiç iç açıcı değil. Sıkı mali disiplin uygulanmalı. Ama kulüplerimiz hala akıllanmıyor.

    Belki de verdikleri sayı sadece hastanede tedavi uygulanan hasta sayısı. Yoğun bakim oranlarındaki artış, testleri azaltmak için zor test yapmalarından kaynaklı. Geç müdahale ediyoruz. En zor dönemde yoğun bakıma alınma oranı yuzde 2.5 iken en son yuzde 11'lere çıkmıştı kaldırılmadan önce. Eskiden erken mudahale edebiliyorduk. Hatta bakan da bunu açıklamıştı bizim avantajımız erken teşhis diye. Neden vazgeçtik ?

    Izmitte yoğun aktivite var hava gece gibi. Çok kisa aralıklarla şimşek aktivitesi var.Hava yağmurla beraber cok guzel soğudu. Yağış yoğun değil orta şiddetle yağıyor.