Beiträge von Hava_Forum

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Ne tur bir yorum yapilabilirki ? Belki oncu belki degil. Bunun cevabinin olmadigini burayi ve hocalari takip ediyorsan anlaman lazim.

    Ivme haritasi her ne kadar yesilli sarili biyerde otursamda umut verdi. Hocanin anlattigi diger hersey kotu.

    Bu arada Vehbi kardesim tam emin degilim ama belediyeler bina guclendirmeleri icin 50 bin liraya kadar destek saglayabilir. Tabi once kontrol etmeleri gerek. Eger guclendirme ise yaramazsa muhurlerler.

    Üşümezsoy, Tuzla önünden adalar açıklarından uzanan fayı doğrusal faya dahil etmiyor çünkü düşey fay olduğunu belirtiyor. Konuşmalarında hep bundan bahsediyor ama spikerler veya sunucular tamam da bu fay bahsedilen doğrusal faya dahil olmayabilir ama deprem üretmeyecek mi sorusunu sormuyorlar. En azından ben karşılaşmadım. Büyüklük ve süre olarak doğrusal kadar yıkım gücü olmaması nedeniyle mi bu fayı işin içine katmıyor bilmiyorum. Ama tahminim şu, 8 veya 7,4 deprem bekleyen bazı uzmanların savını çürüyecek olması nedeniyle bu itirazda bulunuyor. Üşümezsoyun eksik yanı çok bilse bile anlatmada sıkıntı yaşaması.

    O fay olu gibi hic sesi cikmiyor. Ben olmeden kirilmaz diye dusunuyoda olabilir.

    Bakalim celal sengor buna ne cevap verecek. Cevap verirse bilgilendirin lutfen.

    Eger bu adami takip etmeyeceksek celal sengoru ahmet ercanida takip etmemeliyiz. 99 depreminden sonra 8 buyuklugunde deprem olacak dediler sonra fayin tek seferde kirilmasi zor birkac parcada kirilacak dediler. Bu seferde usumezsoyun dedigine geldiler. O donem resmen istanbulu terkedin dediler. Milletin psikolojisini bozdular. Usumezsoyun hatasi belkide depreme 6.5 u gecmez demesi. Yada 6.5-7 arasi demesi. He belkide 7 yi de gecmez Allah bilir diyelim. Eger 8 olursa celal sengor vs yine yanlis ongorude bulunmus olacaklar. Usumezsoy 99 dan beri dikkati cinarciktaki faya cekiyor. Orasi daha riskli diyor.

    Usumezsoyun bu aciklamasi benimde isime gelmez. Kentsel donusume alinan tedbirlere dem vurabilir ama suanki gidisatta adami hakli cikariyor. Insallah herzaman hakli cikarda hepimiz rahat ederiz.

    Sonucta depremde hava gibi kaotik bir yapida. Ben 20 aralik 2012 de 1 hafta oncesinden tipi geliyor derken mgm abur surmeli vs. Yagmur bi ara kky diyolardi. O gun tipi oldu ve yuzlerce kaza oldu. Belki usumezsoyda kimsenin gormedigi seyleri goruyodur diyelim insallah. Bunun cevabini tarih verecek.

    99 depreminde bende uyuyordum. Sacma salak bir ruya gordum ona uyandim. Tekrar uyuyacaktim ki deprem oldu. Deprem disinda o an farkli seylerde gordum 3 harfli gibi. Hatta deprem olurken onun yuzunden kalkmaya abimi kaldirmaya korktum. Yan tarafimda cekyatta yatiyordu. Benim 1 adim atmamla oda atti. Karsilikli cilvelestik yani. Depremin artmasiyla baktim kafayi siyircam ya Allah deyip firladim. 3 harflide kayboldu. Sonra abimi kaldirdim. Abim hala uykum sersemiydi. Yat yanima birsey olmaz dedi. Bende o psikolojiyle yattim. 3 saniye sonra lan ben napiyorum dedim. Abimi tekrar durttum uyandirdim deprem oluyor diye. Sonra uyandi kendine geldi o da. Devaminda babam geldi kalkin deprem oluyor dedi. Hem 3 harfli hem deprem. Onun psikolojik agirligini unutamam. Yan binadan gelen cigliklar ve 3 harfli yuzunden benim kimildayamamam. Psikolojik olarak yordu beni. Kolonla kirisin birlestigi yerin ayrilip karsi binadaki isigi gordugumu ise hic soylemeyecegim. Evdekiler inanmadi..