Ecmwf'ye göre Eylül ayı anomalysi bu şekilde tamamlandı. Ülkemizin büyük çoğunluğu normaller altında kalmış. 1991-2020 ortalaması yani yeni normaller. Eski normallere görede çok büyük fark yok bazı yerler dışında.

Ecmwf'ye göre Eylül ayı anomalysi bu şekilde tamamlandı. Ülkemizin büyük çoğunluğu normaller altında kalmış. 1991-2020 ortalaması yani yeni normaller. Eski normallere görede çok büyük fark yok bazı yerler dışında.

Paralel yapıdan gececi çılgın Gfs'ye destek
Ya forumun ne kadar genele yayıldığını çoğu zaman unutuyorum. Burada paylaştığım aşırıileri tahminlerin hepsi bana aittir. Sonradan forumu bağlayacağıbir durum oluşmasın
Yazarlık rütbesi yok abi kafan rahat olsun öyle bir durum söz konusu bile olamaz isteyen önemser tahminlerinizi takip eder isteyende sallıyo der geçer. ![]()
İstanbul havadakar 11aralıkta görebilir. Yaklaşık 1500 saat bekle dur hava-kars323
1500 saat bekleme işlemine başladık ![]()

Şimdi anladım çok teşekkürler ikinize de ve evet hocam geçen sene kurumuştuk neredeyse ama bu sefer öyle zararı dokunmadı gibi çok güney kolu bize çok yakın değil diye galiba
Israrcı bi durumu yok 1-2 ay gibi o yüzden ayrıca geçen seneye göre çok çok farklı gidişat var. Ural yb'si ara ara mekanına yerleşsede pek bi zararı bu sene bize dokunmaz gibi en azından uzun süreli, benim izlenimlerim bu şekilde. Evet hep kolunu bizim üzerimizden uzatacak diye bir kuralda yok tabi ben geçen seneden örnek verdim anlaşılsın diye ozaman hep öyleydi. Bu 3 günlük anomalyde ekstra olarak orta/doğu karadeniz civarında sıkışmış ull vardı.
Yukarda arkadaş detaylı açıklamış sinoptiğe örnek olarak bu tarz diyebiliriz. Kısaca yüksek basıncın ülkemizin doğusundan yada batısından kuzeye sürekli tırmanışı sonucu oluşan rezil bir patern ama + sonuçlarıda oluyor spv vb.. Geçen sene bu patern sonbaharı komple yemişti bu yüzden sıcak tarafta kalmıştık o yüzden pek sevmeyiz.
Ecmwf Aralık ayında negatif Nao ve Pna bekliyor tabi aşırıya kaçarmı o daha net değil 1 ay sonraki tahmini biraz netleştirir gibi.


GFS de ECMWF gibi ilk sistemi yedi geri çark etti
Sağlık olsun tek takılıyordu ama -Nao'dan belliydi ihtimali biraz yüksekti neyse artık 12 ve sonrasına odaklanmak gerek. Aykut53 Geçmiş olsun dostum.
Hiçte fena değil normalde DJF olarak bizi hep sıcak tarafta bırakıyordu Eylül ayındaki tahminini ve bu aykini aşşağıya bırakıyorum farklar bariz ortada en azından turunculuğu üstümüzden almış. Bu kış Pozitif endeks beklentileri yok gibi anlaşılan.

Eylül tahmini [önceki]

Günceli Ekim tahmini

Suratsız ecmwf paralel ve şu anki operasyonel çalışmada bir salınım konusunda mutabıklar, asıl inen yer italya olsada ucundan etkilenicez gibi
İnşallah bol yağışıyla gelir.
Not: Bünyamin Sürmeli son videosunda yağış konusunda sıkıntı sürüyor, ege bölgesi ise daha da kötü etkilenecek gibi görünüyor dedi inşallah değişir.
Ayın 9-11 arası netleşirse 12-18 arasıda sistemin yönü az çok belli olur takip edeceğiz. Şuanlık gidişat Cfsv2 modelinin gösterdiği gibi kurak gidiyor malesef ama daha 2buçuk haftalık zaman var. Bünyamin beyde ona dayanarak söylüyor umarızki model yanılır.
Ecmwf güncel haftalık tahmini 12-18 arası birşeyler denemiş göreceğiz. ![]()


Twitter'da haberleri görebiliyorum ancak yorumlara girdiğim zaman hata veriyor. Son kalede yıkılıyor anlaşılan..
Twitter is back
Son kale düzeldi.
Twitterda gitmeye başladı bende. Yada tek o kaldığı için internet alakalı yoğunluktan dolayıda olabilir.
Hacklendiği bilgileri sosyal medyada dolaşıyor artık ne derece doğru bilgi yok.
Gfs 10-11'ine 0 izotermini hatta az daha zorlasa kuzey semtlere devamında -1'i sokmaya zorluyor öğleden beri. Diğer modelleri yanına gene çekermi 1 hafta önceki sistem gibi göreceğiz. Ukmet ve Gem aynı tarihte pek oralı değil ama sabahki Ens ile sinoptiği 144.saate kadar aynı denebilir sadece biraz daha güçlendirmiş hali. Şapkadan tavşan çıkabilir akşamki Ecmwf'yi görelim bide.


Gece gece kahkaha attım, 3 ay sonrası için ciddi ciddi "tahmin" paylaşan tiplerin olduğunu görmek çok komik oluyor, meteorolojiden bir haber insanları da kandırıyor resmen like ve etkileşim uğruna.
Takip edip konudan bilgisi olmayanların dikkatini çekmek için onnumara bir yalan daha ne olsun
Bayan takipçi çekmede çabası.. Mgm'nin el atması gerekte konuya neyse ağzımı bozmak istemiyorum.
EPS'den bugün memnun etmesini beklemem açıkçası GFS kontrol senaryosu GEM ve ECMWF paralelin birbirine benzerliği sistemin geleceğinin habercisi olarak nitelendiriyorum.
Aşırı negatif olmasada negatif Nao paterni başladı mjo faz 5in etkiside var haliyle orta avrupaya siklonlar akıyor yani İtalya civarına kaçabilme ihtimalide mevcut her ihtimali değerlendirmek gerek. 120-144.saati modeller oturtursa durum belli olacak az çok o siklonların yönü çok kafa karıştırıyor o yüzden şuanda birşey demek için çok erken. Takibe devam şu durumda tahmin yapmak çok zor.
Paralel
Ens

Pek çok modele baktığımda 13-14 Ekim için Balkanlar ve Kuzeyimiz'in soğuma konusunda kararlı olduğunu gösteriyor senaryolar.ECMWF'de bu yola girme eğiliminde.
Gfs gene birşeyler denemiş -5'e inen senaryolar mevcut ![]()