an itibari ile ecmwf iyi gidiyor, gfsnin mumu yarına kalmaz söner
Beiträge von EFSANE
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Geç kış efsanesi bölümünde de yazdım. Şubat sonu veya mart başı efsane bir sistem alırsak; efsane karakterler arasındaki isimlerden oylama yapıp sisteme o adı verelim.
-
Hatta oylamayı kazanacak isim altında başlık açılsın.
-
gelecek sisteme isim önerileri mi? Amerikalılar kasırgalar için bayan ismi koyuyor biz de efsane olacak ise efsane karakter ismi koyalım
karBoğan güzel tam efsane adı
Sistem kesinleşirse forum yönetimine önerim; sisteme isim koyma yönünden oylama yapılsın.

-
gelecek sisteme isim önerileri mi? Amerikalılar kasırgalar için bayan ismi koyuyor biz de efsane olacak ise efsane karakter ismi koyalım
-
Efsane 4 Mart 1987 sistemi de günler öncesinde başlayan istikrarlı modellerde gözükerek gelmemiş. Aksi olsaydı akşam haber bültene bakanlar ters köşe olmazdı.O yüzden şimdiden sistem kaçtı gibi peşin hükümlerde bulunmak umutsuz bir yaklaşım sadece. Kış gelecek, geç gelecek ama bütün geçmiş ılık günleri unutturacak.
-
kutuplardan yola çıkıp sibirya üzerinden güneye inecek olan bir ayı daha yola çıktı
-
İskandinavya üzerindeki 1040 lık yüksek basınç durduğu sürece ben modeli kötü saymıyorum.
-
Evet an itibari ile güncellemede sistem bizde
-
Bu kadar güçlü bir polar atak sibiryadan güneye indikten sonra olduktan sonra elbette adreslerinden biri biz olacağız. Bu saatten sonra sistemin kaçmasından değil zayıflamasından korkarım
-
Ben sistemin batıya değil afrika etkisi ile kuzeye geri kaçmasından korkuyordum bu artık olmayacak
-
Artık bu son güncellemelerin giderek değişen görüntüsü sistemin bize gelme ihtimalini arttırdı.
-
Son gfs güncellemesi saçma olmuş. Kararsız olmak saçma olabilme hakkı vermez. Son güncelleme göre golf stream sıcak su akıntısını yok olmuş, hava olaylarının yönü dünyanın dönüş hareketinden etkilenmez olmuş vs. Gfs mi saçmaladı, iklimler mi değişti yoksa bizim şansımızın dönmesini istemeyen dış mihraklar mı var göreceğiz.Ancak şöyle bir durum da var; İstanbul 2 gündür normal kışına döndü, cephe yağışının olmadığı bir durumda sisli ve hafif çisentili bir hava hakim.Yani afrika hakimiyeti bitti.
-
Aynen üstat ama böyle gelecek, vade kısalırken lehe dönmesi hayra alamet
-
Şahlanıyor Maşallah!
-
-
Bana göre tahmine gerek kalmaksızın henüz sürenin uzun olması dolayısıyla dahi var. Ayrıca modellerin aynı gün için de dahi değiştiğini düşünürsek 9 günde neden çok kere daha değişmesin.
-
Kuzeyden gelen soğuk muazzam bir şey. Daha önümüzde koskoca 9 gün var. iskandinavya üzerindeki yüksek basıncın ispanya ve fransa üstüne de çökeceğini düşünüyorum.Zaten dünyanın dönüş hareketine göre sistemin doğudan o kadar batıya yılan gibi kıvrılarak gitmesi bana mantık dışı geldi.
-
ecmwf sabah güncellemesi iyi geldi
-
Şans yüzümüze bir gün erken gülecek

