Beiträge von Resco

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    geçen sene 6 ocak olmasaydı gerçekten en boş kışlardan biri diyebilirdik. mart ortası hatta sonuna kadar kuru soğuk çektik.


    bu sene temennimiz yağış.


    Ben inşaat mühendisi olmama rağmen yağış istememem lazım ama berekettir.


    kar yağışı konusun da çok sabırsısız. buna ben de dahilim.


    ben 1 tane efsane olmasından ise 4-5 tane güzel, efsane olamayacak ama düzgün sistemlerin gelmesi taraftarıyım.


    çünkü efsaneler çok beklenti artırıyor olmayınca da derin üzülüyorsun :)

    Janssen bu takımın önemli parçalarından biri bence valbuena gibi bugün olsa maç farklı olurdu çok farklı bir forvet. Guiliano da o olduğunda daha iyi bence. Bir sağ kanat 8 ve sol bek transferleri şart bana göre şampiyonluk için bakalım neler olacak önce Konya maçında almak lazım sonrasında transferleri görüp ona göre yorumlayacağız şansları.

    katılmıyorum ben sana. fenerbahçenin hala ihtiyacı olan şey forvet ve 10 numara.


    giulano destek forvet tam bir 10 numara değil.


    janssen ise türkiye liginde değil de daha az sert olan ligde daha başarılı olur. ayrıca gol sayısı çok az bu sene.


    türkiye' de fenerbahçe'nin hegomonyası olduğu dönemler de hep 10 numara-forvet ikiliisi ön plandaydı.


    ayrıca sol bek ihtiyacı da var.


    bunlar benim görüşlerim tabi ki. hepsi doğru diye bir şey yok

    Ben beşiktaşlıyım ama diğer takımlara karşı objektif olduğumda şu tablo çıkıyor karşıma. ( diğer takımların maçlarını takip ediyorum )


    Galatasaray gibi bir kulüp sırf takım 1 puan geride diye TD yolluyor bu yönetim şekli tam bir demirören yönetim şekli. Bilinçsiz ve taraftar odaklı.
    Sırf fb ts bsk bjk puanlar kaybetti diye gönderildi bu adam. Ama unutmadan küçük maçları kazanıp büyük maçlarda yenilip şampiyon da olunuyor kaldı ki 2. Yarı ilk 7 hafta gs lehine fikstür. Bence tamamen yanlış karar. Fatih terim modası da beni bile sıktı. Kaldı ki artık bir arpa boyu yol alamayan türk futbolu yenilikçi olması gerekiyor. İstifa etmesi gereken özbeklerdi.



    Fenerbahçe ise gerçekten doyurucu olmayan bir futbol oynuyor. Ama mücadeleci bir takım. Handikapları teknik direktörün vizyonsuzluğu. Tudordan daha iyi bir TD değil kesinlikle. Total futbol karşıtı olan bir adamdan ne kadar verim alabilirsin. Seneye yolcu kesin. Aziz de hatasının farkında.


    Başakşehir ( gerçek ) bir taraftar eksikliği olmasına rağmen iyi götürüyor. Onlar da konsantrasyon problemleri yaşanabiliyor. Ama ligi net ilk3 te bitirirler.


    Beşiktaş açık ara istedi mi ligin en iyi oynayan takımı olabiliyor. Ama 5-1 lik sonuç aldatmasın. Haftaya sivasta yine Q7 ye top atıp orta beklersel kapanan sivas savunmasını aşamazsn. oyuncu profilinde sıkıntı yok ama oynanan oyun planı artık ezberlendi ekstra taktik planları yaratılması lazım. Her maç 30 orta açmak skor tabelasını etkilemedikten sonra boşş.
    Özlediğimiz şey sosa-oğuzhan-gomez iş birliği gibi ön tarafta baskı akabinde araya atılan tek top ile ilerleme. Medel takıma direk yerleşmeli. Negredo forma şansı bulmalı. Gerekirse 4-4-2 medel oğuzhan orta sahası. Babel Q7 cenk negredo oynanırsa dağıtırsın rakipleri. Talisca direk gönderilmeli.

    Söylediklerine katılıyorum.
    Kimse burada bilimle ilgilenen insanların bilgilerini ilgilerini sorgulayamaz. Eleştirilebilir ama sorgulayamaz.
    Gelipte bilmediğin bir konu hakkında bilmiş gibi davranıp uydurmasyon fikirler üretmemelisin. Okuyup araştırıp öğrenip karşı fikirlerle çıkarsın insanların karşısına.
    Ama nedense kış aylarında ortam inanılmaz geriliyor. Herkes kar görmek istiyor ama kimse diyagram öğrenmek istemiyor. " xxxx merkeze kaç cm ? " gibi saçma sorular var. Bunun da farkındayım. Ama siz işi iyi bilenlerin bu işi okumuşların bazen yaklaşımları gereksiz sert. Engellemek konusuna katılıyorum

    güneşli havada piknik yapmakta
    yağmurlu hava sahil de yürüyüş yapmakta
    kar yağışı izleyip kar topu oynamakta güzel ve hepsinin tadı apayrıdır.


    ama bu forumu takip etmeye başladıktan beri '" sen ılıkçısın sen böylesin sen şöylesin " diye ötekileştirmeye çalışan yağcı arkadaşlar hoş olmuyor.


    burası forum.karsevenlerforumu.com değil. hava olaylarının incelendiği bir forum.


    bence kimse kimseye ağır eleştiriler yapmamalı. Bana yapılmadı allah için ama yapanları ve yapılanları gördükçe üzülüyor insan.


    umarım Küresel ısınmanın getirdiği iklimsel değişikliklerden çok yıpranmayacağımız, mevsimin gerektirdiklerini yaşayacağımız bir kış olur.


    herkese iyi forumlar

    semih hocanın dediği gibi yatay yb ler çom sorun çıkardı başımıza azoru yatırdı üstümüze. 975 oluşunca azor daha fazla baskıya dayanamadı doğal olarak.


    Ama diyagramların aralık'ta böyle olması ocak ve şubatta da olacağı anlamına gelmez. Bitirmeyelim kışı.


    Rakip takım 30. Dk da gol atınca maç bitmiyor. Daha 60 dk daha var.

    Dün gfs eski sevgili gibidir. Ayrılır barışır bir daha ayrılır diye söyledim. Ecm dosttur. Sakin ve hakimdir dedim mesajım silindi. Sanırım sol da yeni üye yazıldığı zaman önyargı oluşuyor insanlar da.


    istanbullu olarak artık kar yağışını özlemle bekliyoruz. Modeller artık yola gelsin ve üzmesin bizi ama biz her zaman ecm den tarafız. Geçen sene de olduğu gibi

    iyi forumlar,


    diyagramlarda gfs ve ecmwf de 240h den sonrasını göremiyorum.


    fakat siz 24-26 aralığa kadar yorumlıyorsunuz. bunu diyagramlarda göremediğim bir yere mi bakıp söylüyorsunuz yoksa başka bir programdan mı ?
    merak ettiğimden soruyorum bilgilendirirseniz çok sevinirim.


    çok teşekkürler şimdiden

    Hocam konunuz hayırlı olsun.
    Böyle bir başlık görmek bile heyecanlandırıyor.
    Sadece bazı arkadaşlar araştırmak yerine buraya kar yağar mı yok ne zaman kesilir vs vs sorular soruyor.
    Yazılanlar tam okunmuyor.
    Umarım bu kış da kar sevenler olarak iyi sistemler alırız. Özellikle martta bile sistem alma durumumuz var bu sene.

    Azorun dikleşmesini ve batılamasını uzun süre beklemek polyannacılık oldu biraz. Ayın 16-17 sinden sonra doğusuna yattı kütleleri kuzeyde biriktirdi. Ardından afrika yb si alanı sıkıştırdı ve soğuklar yukarıda kaldı. NŞA 'da o soğukların direk bize inmesi gerekiyordu. O yüzden tahmincilerimiz efsane şubat dediler.


    Hala olabilitesi var lakin yüzde 20-25 lere düştü bana göre

    Fos ateş fos ateş fos ateş. Olay bu kadar basit olmamalı.


    Önemli olan yorum ve bakışaçısı katabilmek. Cm leri değil gömülmeyi değil grafikleri diyagramları iyi okuyup yararlı olabilmek önemli olan.


    Kendi açımdan ben öyle yapmaya çalışıyorum. Öğrenecek çok şey var