Ramazan hoca space twitter'da konuşuyor. Gördes'te aktif fay kazısı yaptığını çok fazla en uzunu 5km olmak üzere faylanmalar olduğunu bahsediyor. Galiba tr'de en çok kazık çalışmaları yapanlardan hemen hemen her fay ile ilgili arşivden bir kazısını çalışmasını çıkarıyor.
Beiträge von sura16
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
-
-
-
-
Kendi ile bu kadar çelişen başka bir insan yok. Bilime ters kendisinin yaptığı. Her defasında marmara'da istanbul'u etkileyecek 6 üzeri deprem olmayacak marmara depremleri bitti diyordu şimdi ben adalar fayı kırıldı demiştim güney marmara'da yalova'yı etkileyecek 7 deprem olabilir diyor
Sence orada olacak 7 ve üzeri ve deprem istanbul'u bursa'yı balıkesir'i kocaeli'yi etkilemeyecek mi
Allah yardımcımız olsun işimiz yaş. -
PergamoN bilgilendirme için teşekkürler hocam keyifle okuyorum şahsen açıklamalarınız yorumlarınızı özenle takipteyim.
-
PergamoN Cenk hoca ve Recai bey Sındırgı depremleri için tartışmışlar. Cenk hoca tektonik depremler olduğunu savunurken tanımıyorum kendisini Recai bey magmatik kökenli deprem fırtınası olduğunu söylüyor aynısını ramazan hoca da belirtiyor sürekli.
-
sura16 tam çökmede katlar üst üste bindiği için alt katta insanlara ulaşmak daha zor ,bu bina yan yatmış ve çoğu yeri tam çökmemiş gördüğüm birkaç görselde mantıken daha kolay ulaşmaları lazım gibi görünüyor.
Güncel açıklama ve bilgilere sahip değilim ama çevre binalarda boşaltılmış bu yapılardada benzer sıkıntılar varsa muhtemelen zemin kayması kaynaklıdır ama bu bina bazında statik bir sorunda var gibi görünüyor.
Evet hocam ben de onu anlamadım fotoğraflar bakıyorum yıkılma anı videosuna bakıyorum tamamen yan biçimde yatıyor ev ulaşması mantık çerçevesi içinde çok daha rahat gözüküyor ki sabah 7'den beri bakınca 12 saati aştı durum 1 evde 5 kişi çıkarılamıyor. Diğer 9 evi de boşaltmışlar diye haberde görmüştüm. Metro çalışması 10 senedir bitmiyormuş sürekli dinamit patlatılıyormuş bölge halkı baya şikayetçiymiş zaten. Binanın muhtemelen dediğiniz gibi statik yanlışı da var garip bir bina çünkü 3 kat ayrı ayrı dubleks şeklinde ilerliyormuş altta eczane için dükkanda bir kolon eksiltmesi oldu mu bakmak lazım ama şu gerçek ile bir daha karşı karşıya kaldık olası bir marmara depreminde istanbul'a yetişmekten diğer çevre illerin kaderi ne olacak korkunç şeyler geliyor insanın gözünün önüne.
-
Yan yatan bir bina (tam çökme değil) ,yüzlerce çalışan kurtarılmayı bekleyen 5 kişi (2’sinin vefat haberi geldi biri sağmış) kalan kişi sayısı 2 saatlerdir ulaşamadılar çöken bir binada normal şartlarda sağ kalım oranları zaten ilk andan itibaren oldukça düşük %75’in üzerinde ölüm oranı vardı bir çalışmada.
Bina çöktüğü takdirde her 4 kişiden 3’ü ilk andan itibaren ölüyor gibi düşünülebilinir.
Maraş depremindeki can kaybı sayısı neydi insan düşününce aklını yitiriyor.
Hocam çok saçma değil mi tam çökünce tuz buz oluyor bina kurtarma çalışması zor oluyor daha çok ama bu bina yan yatmış sabah 7'den beri kurtarma çalışması yapıp 1 tane ev nasıl kurtaramıyorlar? Aklım almıyor işi bilmiyoruz işin içerisinde değiliz ama mantıken daha rahat kurtarılması gerekmez miydi bu insanların? O kadar ihmaller silsilesi var ki alttaki eczane sahibi şikayet etmiş kolonlar ayrılıyor,zemin kayıyor diye 10 senedir metro çalışması yapılıyormuş evin dibinde demek ki o noktada diğer evlerin hepsi aynı şekilde çökme tehlikesi altında.
-
İlk Sındırgı depreminden daha uzun ve daha şiddetli sürdü bursa'da. Bitmek bilmedi resmen hala aşırı derecede başım dönüyor midem bulandı çok fenaydı bu sefer.
-
5 nokta uyarı geldi 6 üstündür bu en az 20 saniye sürdü ilk defa ev yıkılıyor diye korktum bursada
-
bursa'dan hiç hissetmedim
-
Hocam bu cevabı bana vermediğiniz düşünerek, ben zaten bunları biliyorum, benim serzenişim bunun halka tam aktarılamadığı çok bilimsel fazda kaldığı yönünde ve türkoğlu segmentinin kırılmadan bu kadar büyük bir depremin olmayacağı fikrindeyim. Hocaya katılan bilim insanı da yok gibi birşey,üstelik yukarıda PergamoN belirttiği üzere kırılan segmentlerin büyüklükleri bile belli, hocanın fikrine saygımız sonsuz birçok konuda muazzam görüşleri var, bu konuda sadece katılmadığımı belirttim.
Evet hocam anladım ben sizi. Ramazan hocanın kendini ifade edememe gibi bir problemi de var ve bazen fikirlerine aşık bir adam yanlışta olsa savunuyor gibi geliyor bana. Mesela 6 şubat depremlerinden önce Türkoğlu segmenti sismik boşluk ama 1000+ yıl tekrarlanma periyot var ne zaman gerçekleşir bugün yarın kimse bilemez büyük deprem olacak demek saçmalık falan tweetleri vardı Naci hocaya atıfta bulunuyordu haklı olarak tabi bilmeyen anlamayan millet depremler sonrası baya linç etmişti şimdi inşaat ustası bir adam twitterda takipçi kasıp deprem yorumlaması yapıyor mesleği olmamasına rağmen. Yani pergamon hocanın da attığı verilere bakınca 3 segmentte de +7 deprem olmasına rağmen ramazan hoca asla olmadı yırtıldı kırılsaydı 3 tane +7 ayrı deprem olacaktı diyor çok garip neye göre diyor niye verilere döküp açıklamıyor bilemiyorum.
-
Ramazan hocayı seviyorum ve takip ediyorum ancak bu Türkoğlu segmenti ifadelerine katılmıyorum. Bu segment kırılmasaydı o deprem bu kadar büyük olmazdı, neye göre yırtıldı kırılmadı? o zaman Amanos segmentide kırılmadı yırtıldı. Bu yırtılma ile kırılma arasındaki farkı anlatamıyor tam olarak bizlerde hayırdır diyoruz::)
Ramazan hocaya göre
Kırılma odak bölgesinde, pürüz ve engel oluşturan bir fay alanında gerçekleşir, Yırtılma'da kırılma (#deprem) olmaksızın komşu segmentlerde de gerçekleşebilir.
Anladığım kadarıyla 4 ve üzeri gerçekleşen artçılara bakarak diyor ki 4-6 arası artçılar çok olan bölgelere yırtılma,5 ve üzeri 5-6.5 arasına kırılma diyor. Yine kendimce anladığıma göre yırtılma kısmi kısmi yırtılarak enerjisini parça parça yırtarak attığını,kırılmada tek seferde başlayıp kırdığı yere kadar tek seferde attığı. Ramazan hocanın savunduğuna göre yırtılarak gerçekleşen bir deprem enerjisini tamamen boşaltmıyor,kırılarak gerçekleşen deprem enerjisini tamamen boşaltıyor. Yırtılan fayda tekrar büyük bir deprem gerçekleşebileceğini savunuyor. Yani ilk kırılma ana fayı ödf ama gölbaşı türkoğlu segmenti daf'ta olduğu için tetiklenerek kısmi yırtıldı enerjisini tam boşaltmadı yine tekrar kendi büyük bir deprem üreterek kırılacak diyor. Benim tamamen anladığım olay bu doğrusunu detaylı ayrıntısını tabi PergamoN hoca bilir bizleri de aydınlatır. Ama özetle ramazan hocanın anlattığı olay ilk kırılma narlı ödf fayında gerçekleşiyor bunun tetiklemesi ile komşu ana faylar yırtılıyor kısmi bir enerji boşaltıyor,kırılmıyor. Kırılmadığı için enerjisini atamıyor tekrar büyük bir deprem üretme ihtimali oluyor bunu da tamamen kırılarak boşaltıyor. Ramazan hoca 3 segmentin kırılmadığını savunuyormuş amanos,gölbaşı-türkoğlu ve çelikhan-erkenek bunlar kırılsaydı her bir segmentin pürüz alanında 7.0<M<7.8 arası 3 deprem daha olması gerekirdi, 3 segmentte kırılma değil; üstteki örtüde yırtılma ve yerdeğiştirmeler oldu diyor.
-
Bir sürü faktör var zemin,ivme,yakınlık vs. Bursa'da bir kere nilüfer'de 2.7'lik deprem oldu hissetmediğim çoğu 4-4.5'lük depremlerden çok salladı nasıl 2.7 diyordum ben de.
-
Gece bursa'dan ben de şiddetli hissettim ama uykuyu bölemedim uymaya devam ettim aklımda rüya gibi kalmış 5.0 Kütahya şimdi gördük. İyi salladı ama gerçekten.
-
Sanırım buda uyarıcı bir başka deprem idi başka uyarıcı olur mu üstte ve altta kırılma oldu ana fayın.
Çözümleme ve artçıları görmeden neye göre dediniz bunu?
-
En az 15 saniye sürdü ve kolonlar çat çat ses çıkardı bursa'da son zamanlarda hissettiğim en şiddetlisi buydu
-
Büyüklüğünü yanlış veriyor, 5.5 geldi 4.6 oldu 5.2 geldi 4.3 oldu
Evet 3.2 mudanya açıklandı imkansıza yakın zaten hissetmek 35km mesafe var neredeyse
