Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Deprem ağının anlık alarmının ayarlardaki deprem mesafesi büyüklüğüyle alakası yok. Deprem çözümü bildirimleri için geçerli o. Ben 300 km +4 büyüklük ayarladım ama hem sabah hem şimdiki depremin alarmını aldım 470 km ile.

    Hocam konum açıksa ayarladığın yarı çap üstü bildirim gelmiyor. Muhtemelen sizin konum kapalı. Konum kapalı olunca yarı çap ayarlamanın bir espirisi kalmıyor.

  • Hocam konum açıksa ayarladığın yarı çap üstü bildirim gelmiyor. Muhtemelen sizin konum kapalı. Konum kapalı olunca yarı çap ayarlamanın bir espirisi kalmıyor.

    Hayır konum her zaman açık telefonumda.

  • Bana hiç gelmiyor hocam ikiside 200 ayarlı. Belki 100 km esneme payı oluyor ama 300 üstü hiç bildirim gelmiyor. Ayarlara yinede göz atın kaçırdığınız bişey olabilir.

  • Bana hiç gelmiyor hocam ikiside 200 ayarlı. Belki 100 km esneme payı oluyor ama 300 üstü hiç bildirim gelmiyor. Ayarlara yinede göz atın kaçırdığınız bişey olabilir.

    Evet ben anlık uyarı kısmındaki "bulunduğunuz yerde sarsıntı hafifse alarm sesini devre dışı bırak" seçeneğini işaretlemedim bu yüzden alarm geliyor büyük ihtimalle. Sizde o kısım işaretliyse size de bundan dolayı gelmemiştir.

  • Ben 5,5 şiddet üstü uyarı ayarlıyorum. Oradan sığırın birisi 6 üstü hissettim diye işaretliyor benim alarm çalıyor. Beyinsiz herif

    Afedersiniz arkadaşlar.

    Bazı gerizekalılar,

    Bazı embesiller,

    Bazı aptallar,

    Daha da devam etmeyeyim en iyisi...

    Olduğu için hayati önem taşıyan uygulamayı bile doğru düzgün test edememiş oluyoruz bu ülkede.


    Ama yine de gayet güzel çalıştı bugün Deprem Ağı uygulaması. Tebrik etmek lazım.



    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Arkadaşlar


    Deprem uyarı uygulamasını hiç indirmedim indirmeydi de düşünmüyorum


    Her uyarısında yaratacağı korku tedirginlik kalp ve akıl sağlığına zarar verir

    Hocam ayarını ona göre yapabilirsiniz.

    Bu sayede gereksiz uyarı gelmez size de.

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Zaten bu yönü de bende soru işaretleri uyandırdı

    Fake bildirim geliyor mu

    Veya şiddeti konumu fake olarak belirliyor mu ?

    Hiç incelemedim uygulamayı o yüzden soruyorum

    Hocam deprem olurken anlık uyarıda ayar farketmiyor, dediğim gibi ayarlar deprem olduktan sonra deprem çözümü bildirimleri için geçerli. Bu nedenle uzak mesafede 4'lük deprem olursa uyarı alınabiliyor ama bunun için de hafif sarsıntılar için alarmı devre dışı bırakabiliyorsunuz. Anlık uyarıda tahmini merkez üssü ve hissedilecek sarsıntı "hafif, orta" vs. olarak belirtiliyor. Sahte bildirim geleceğini sanmam deprem meydana geldiğinde bölgede 10 adet şarj durumunda sabit duran telefon aynı anda titreşirse alarm veriliyor.

  • Hocam tam tarihi avukatlarina vermiş yazılı olarak,canli yayında aciklayamiyor yasakmış,ipuclari veriyor benim anladığım Ağustos ayı bekledigi ay , sadece İstanbul depremi yıkıcı olarak Hakkari ve fethiye merkezli Muğla depremi yaşanacak diyor samsuna vurgu yapıyor sürekli ,Hakkari ve Muğla için simdiden onlem alinmasi gerektigini vurguluyor, İstanbul depremi icinse celal Şengör ve Naci görür gibi tek parçali kirilma bekliyor istanbul Avrupa yakasinin cok etkilenecegini ve tsunami olacağını yer cokmeleri olacağını ozellikle Avrupa yakasinda bu cokmelerin olacağını,istanbul depreminin Tekirdağ, Çerkezköy, Silivri , Balıkesir, Yalova beslemesinde es zamanlı olarak gerçekleşeceğini malesef bekledigi siddet ve buyukluk Naci görür ve Celal Şengör den cok farkli

    Yahu tam tarihi nasıl biliyor hocam vahiy mi almış haşa. Depremin ne zaman olacağını depremin kendisi bilmiyor o nereden bilecek? Bunlar gaybi meselelerdir. Allah'ın da senin benim gibilere bunu bildirmeyeceğine göre dedikleri safsata. Bunun gibiler hep deprem olduktan sonra ben demiştim diyor ama göremiyoruz nedense. Kime demiştin?

  • Deprem ağı uygulaması olmadan da telefonlara uyarı geliyor ama nasıl geliyor bilmiyorum 7.6lık Maraş depreminden kısa bir süre önce alarm çaldı ve bildirim geldi bölgenizde yıkıcı deprem meydana gelecek tarzda şeyler yazılıydı.6.4lük Samandağ depremi ve diğer artçılarda ise gelmedi