Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Osman abin yemek ısmarlarken haberim olsun belki bende faydalanırım🤣🤣🤣

    Sistem gelecekse ben size ısmarlayayım o derece :hfyeni (18): Aralık sonu dedik öteleye öteleye Ocak başına geldi fosladım, bunda da aynısı olmaz umarım :hfyeni (18):

  • Sistem gelecekse ben size ısmarlayayım o derece :hfyeni (18): Aralık sonu dedik öteleye öteleye Ocak başına geldi fosladım, bunda da aynısı olmaz umarım :hfyeni (18):

    Sen bir kere daha düşün ben bir oturdummu en az 1.5 iskender yerim ben yerim sana ağır gelir🤣🤣🤣

  • Doğum günümü kutlayan herkese teşekkür ederim umarım hepimizi için hayırlı sağlıklı güzel yıllar olur. Forum ailesi olarak hep beraber mutlu olduğumuz sistemler getirsin hem benim yaşım hem de yeni yıl :)

  • Bu arada gfs yine indirmiş 2 3 ocağa ama gfsye güvenmem diğer modellerde bir değişim görmeden 90hdaki atlantikteki iki abnin arasından azor yol bulup yükseliyor. Ancak DoquKaradeniz28 hocamında dediği gibi destekleyen bir durum yok ana çıktıyı gündüz ola hayrola

  • Herkese günaydın. sistem hakkında iki kelam edecek olursak sistemin biryere gittiği felan yok sadece bikaçgün ötelenme olabilir.beklediğimiz sistem baba bir sistem olduğundan tabiki bir görünüp bir kaybolacak herzaman dediğimiz gibi büyük sistemleri modeller hemen çözemez bunu bilenler iyi bilir.vade yaklaştıkca olayın rengi çok daha başka boyutlara gidecek ocak ayıyla birlikte uzun bir süre soğuk tarafta kalacağız bunun akabinde gelecek olan çoğu yağış kar olarak düşecektir.yazmıyorum yazmıyorum diyorum illa beni zorluyolar uçtu gitti ocağıda kapattık yazılarını okudukca insan ayrı bir boyuta geçiyor.insanlarda sabır yok bekleme yok şükür hiçyok.yokların oynandığı bu sahnede bende diyorumki bu sistemi A LA CA ĞIZZZ lamı cimi yok.sadece ortalığı bulandırmadan sabredelim inanınki bizleri çok güzel günler bekliyor. 2023 kışı tarihe geçebilir.

  • şuanki model çıktıları bana 2019 sezonunu anımsattı. Sürekli avrupayı mesken altına tutan azor ve bir türlü tırmanış yapamayan ve yerinde sayıklayan bir azor vardı. O sene kıyılar adına kar açısından kötü bir sezondu. Tabiki her sezonun kendine has dinamiği var. 2018 kışıyla bu kış benzetilemez. O sezon azor diye hiç bir şey yoktu. Bu sezon ise sadece pusuda bekleyen bir azor vardı. Abd ile biz aynı enlemler üzerindeyiz hemen hemen fakat bize inen sistemler abd ye inen sistemlerin yanında çerez. Özet olarak avrupaya inen sistemlerde bir sürü patern olayı var. En nefret ettiğimiz patern bitmek üzere. Emareler bize dönsede 2019 yılını örnek verdim ki azorun bir türlü üste seviyeye çıkamadigi sezonlarla karşı karşıya kaldık. Öyle bir coğrafyadayız ki hemen hemen her veri bize net sistem iner demez. Dua edelim yeter.

  • Ordu da gerçekleşen gecenin en düşük sıcaklıkları


    Ordu, Kabadüz, ÇAMBAŞI KAYAK MERKEZİ -4,0
    Ordu, Akkuş, AKKUŞ -2,0
    Ordu, Aybastı, AYBASTI/TOYGAR KÖYÜ -1,9
    Ordu, Gürgentepe, GÜRGENTEPE -0,5
    Ordu, Kabadüz, KABADÜZ/YOKUŞDİBİ BELDESİ -0,3
    Ordu, Mesudiye, MESUDİYE -0,2
    Ordu, Korgan, KORGAN 0,7
    Ordu, Aybastı, AYBASTI 1,3
    Ordu, Gölköy, GÖLKÖY 1,4
    Ordu, Mesudiye, MESUDİYE/TOPÇAM 1,8
    Ordu, Çatalpınar, ÇATALPINAR 2,1
    Ordu, İkizce, İKİZCE/ŞENBOLLUK 2,2
    Ordu, Kabataş, KABATAŞ 2,3
    Ordu, Kumru, KUMRU 2,4
    Ordu, Çamaş, ÇAMAŞ 3,6
    Ordu, Perşembe, PERŞEMBE/KIRLI BELDESİ 3,7
    Ordu, Perşembe, PERŞEMBE/EKİNCİLER KÖYÜ 3,8
    Ordu, Çaybaşı, ÇAYBAŞI 4,3
    Ordu, Fatsa, FATSA/ILICA 4,3
    Ordu, Fatsa, FATSA 5,1
    Ordu, Ulubey, ORDU/ULUBEY 5,2
    Ordu, Altınordu, ORDU ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜ 5,6
    Ordu, Ünye, ÜNYE BALIKÇI BARINAĞI ANA MENDİREK FENER 6,9
    Ordu, Altınordu, ORDU 7,5
    Ordu, Ünye, ÜNYE 7,5
    Ordu, Perşembe, PERŞEMBE/YASONBURNU FENERİ 9,0