İzmir, Aydın, Muğla, Manisa Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bu sene her sistem bana bir ders oluyor, ilk sistemde son 48h girene kadar beklentiye girmemeyi öğrendim bu sistemde de GFS ve ECMWF aynı anda bir sistemi vermezse o sistemin olmayacağını anladım artık önümüzdeki maçlara bakacağız

    İkisi versede gelmedi ki ^^ ben alıştım artık karsızlığa önceki konumum geçen yıllarda Biga y dı yerde doğru düzgün kar göremedim Karacabey yıkıldı Karacabey e geldim burda da göremedim 4yıldır mı ne göremiyorum bende, sizde alışın bence tropikal e doğru yol alıyoruz veya savan iklimi diyelim Afrika gibi belli dönem yağış nerdeyse hiç yok belli dönemde yağdımı aşırı yağıyor dengelemeye çalışıyor kendince atmosfer.

  • Bozdağ 54 mm ama orada bile yağmur olmalı büyük ihtimal. Biraz soğuk olsa kayak merkezi açılabilirdi. Ama bu gidişle kayak merkezi bile bu sezon ertelene ertelene açılamayacak.

  • İkisi versede gelmedi ki ^^ ben alıştım artık karsızlığa önceki konumum geçen yıllarda Biga y dı yerde doğru düzgün kar göremedim Karacabey yıkıldı Karacabey e geldim burda da göremedim 4yıldır mı ne göremiyorum bende, sizde alışın bence tropikal e doğru yol alıyoruz veya savan iklimi diyelim Afrika gibi belli dönem yağış nerdeyse hiç yok belli dönemde yağdımı aşırı yağıyor dengelemeye çalışıyor kendince atmosfer.

    Hocam sizin yaşadığınızı yaşıyorum bu sene yemin ederim. Bölgenin en şanslı ilçesine Demirci'ye geldim yine düzgün bir kar göremiyorum koca kış yağan toplamda sadece 1 cm. Hiç olmamasından iyidir ama rezillik burası için. Böyle bir yerde bile göremeyeceksem artık Bitlis'e falan gitmem lazım herhalde ama bu şanssızlıkla orayı da bitiririz biz.

  • Burada bilgisi olmadan modelden modele konuşan,bitti,öldü,kral çıplak filan çok yazan var,bilmemek ayıp değil,öğrenmemek ayıp,sabır sabır diyoruz ama yok,salı akşam anca %75 oturur diyoruz yok,model bu değişecek elbet,bu akşamı bekleyelim,yarını bekliyelim anca netleşir.Eminimki model düzelsin,olumsuzların hepsi olumluya dönecek, ateş edecektir..Sabır biraz arkadaşlar..

  • Hocam sizin yaşadığınızı yaşıyorum bu sene yemin ederim. Bölgenin en şanslı ilçesine Demirci'ye geldim yine düzgün bir kar göremiyorum koca kış yağan toplamda sadece 1 cm. Hiç olmamasından iyidir ama rezillik burası için. Böyle bir yerde bile göremeyeceksem artık Bitlis'e falan gitmem lazım herhalde ama bu şanssızlıkla orayı da bitiririz biz.

    Gerçekten öyle hocam gittiğim yerde ben gelince yağış yarıya düşüyor resmen bahar dönemlerinde oraj görebilmek için gecelere kadar radara bakmaktan kör oluyordum hep kütle ya erir ya sıyırırdı Karacabey yıkılırdı bir gelmiştim yazın o sene Karacabey e bırak orajı yağmur yağmadı Biga'ya Karacabey'e gittiğim gün dolu bile yağdı ^^

  • Hocam sizin yaşadığınızı yaşıyorum bu sene yemin ederim. Bölgenin en şanslı ilçesine Demirci'ye geldim yine düzgün bir kar göremiyorum koca kış yağan toplamda sadece 1 cm. Hiç olmamasından iyidir ama rezillik burası için. Böyle bir yerde bile göremeyeceksem artık Bitlis'e falan gitmem lazım herhalde ama bu şanssızlıkla orayı da bitiririz biz.

    Aman gitme bari oraya yağmaya devem etsin :D2

  • Uludağ'da bile Ocak ortasında sadece 30cm kar var. Mgm yağmur veriyor üstelik ileriki günlerde . Yani çok şanssız bir coğrafyadayız evet ama bundan da ibaret değil artık.

    Bu sistem için de zaten çok beklenti yoktu. Sıcaklık sorun olacaktı hepten gitti gibi. Genelde daha mutabık gelir kuvvetli sistemlerde modeller. Buradan sanmıyorum dönseler de bize yeteceğini.

  • Arkadaşlar daha dün yazdım vade daha uzun. Modeller denemeler yapacaktır. Bunlarda normal alıştık artık. Önemli olan 70h saatlerde modellerin bizlere ne vereceği.

  • ay sonunda bir sistem daha görünüyor belki kar yağar o sistem gelirse gefs ortalamala sıcaklığı dusurmus ay sonu için

    Bu sistemde de bence akşam ecmwf düzeltecek sistemi dün sabah ta bozdu çünkü

  • Hepsi bozdu elde iyi bir model yok neye göre yorum yapıcaz.

    Sabredeceksiniz,model altı saatte bir değiştiğinde modelden modele yorum nedir,herkes görüyor,ben bitti,gitti,yine hüsran yazılarını anlaymıyorum,eğer böyle modelden modele değişecekseniz,günlük hava durumlarına bakın daha iyi,daha bugünde sayarsan 6 gün var,ne bitti ne başladı,daha gelen bir şey yok ki,cuma 20 derece olacak,kesin mi,değil,benim sitemim modelden modele olumsuz konuşanlara,iyi gelse de kötü konuşanlara,çünkü %10 sistem gelme olasılığı olan bir yere geliyor demek zor iş..

  • Teletexe bakmaktan farkı kalmadı ki hava takibinin. Onda da 1-2 gün önceden öğreniyoruz böyle de 1-2 gün önceden ancak öğrenebiliyoruz tam olarak ne olacağını. Hatta artık 12 saat kala bile konumsal olarak büyük değişiklikler oluyor. En azından 4-5 gün önceden aşağı yukarı ne olacağını, anafikri artık kestirmemiz lazım bu kadar teknoloji ilerlemişken ve model takibi yapıyorsak. Hoş teknoloji geliştikçe modeller, hava durumu tahminleri geriye gitti. Face gruplarından tanıdığım bir abim bana bizzat 2004 sisteminde modellerin 1 hafta önceden gösterip mutabık olup aynen o şekilde geldiğini söylemişti. Belki de küresel ısınmanın artık bunda da etkisi vardır neticede dengeleri, atmosferi altüst etti.