🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • - Ankara Tabip Odası Başkanı Dr. Ali Karakoç, Ankara’da günlük pozitif vaka sayısının yaklaşık 2000 olduğunu açıkladı.

    Kaynakları sorulan başkan, "Filyasyon ekiplerinden, üyelerimizin, aktivistlerimizin, sağlık emekçilerinin polikliniklere başvurular üzerinden bizlere aktardığı veriler. Ben kendim de bizzat pandemi hastanesinde çalışıyorum."


    - Ankara Tabip Odası Başkanı: "Bu rakamı (günlük 2000 vaka) panik yaratmak için söylemiyorum. Bizim tek derdimiz toplum sağlığı ve sağlık çalışanlarının sağlığı. Ankara'da durum iyi değil"


    - Ankara Tabip Odası Başkanı: "Vestel fabrikasında 17 ölüm var, 7 ölüm olarak gösteriliyor. "

  • Özel okullar ve kırtasiye sektörünün vs. buna ihtiyacı var.1-2 aya kapanır yine okullar.

    Ben birinci sınıf okutucam bu yıl biz kobay olduk bu durumda.

    Ayrıca geçen hafta bilim kurulu toplantısı sonrası bu soru sağlık bakanına soruldu haftaya ki bilim kurulu toplantısında tekrar değerlendirip ona göre karar vereceğiz dendi.

    Ne oldu da bir anda toplantı falan olmadan ve toplumda ve bilim kurulu üyelerinde virüsün kontrol altından çıktı görüşü varken açmaya karar verdiler?

  • Açsa niye açtı

    Kapatsa niye kapattı

    Vallahi bıktım bu zoraki yorumlardan

    Açması gerektiğinde açar

    Kapatması gerektiğinde kapatır devlet

    Öğretmen ve öğrenciler hatta velilerin bir kısmı aç diyor , bir kısmı kapat diyor

    İşine gelmeyenler her kararı protesto eder rahatlar

    Milletin kurallara uyması , devletin mantıklı işler yapması için yapıcı teklifler getirenler hariç kuru gürültü yapan herkes (iktidar muhalefet farketmez ) vebaldedir süreçte

  • Açması gerektiğinde açar kapatması gerektiğinde kapatır, yalan yanlış bilgi vermesi gerektiğinde verir ne ala memleket.


    Siz gerçekten devletin gelen yapıcı teklifleri değerlendirmeye alacağını mı düşünüyorsunuz?


    Siz çocuğunuz olsa bu şartlarda okula yollarmısınız? Ya da yeterli internetiniz olmasa uzaktan eğitimle ilgili ne düşünürsünüz? Tam en önemli noktaya gelmişken kapat kızım yayını internet bitiyor diyen babanın yerine kendinizi koydunuz mu?


    Devlet dediğiniz kurum millet içindir. Ama bizde tam tersi anlayış var. Millet devlet için var olacaksa ne anladım bu işten.


    Uzattığımın farkındayım ama uzun zamandır süreç yanlış yönetiliyor. Düğünler çok mu lazımdı mesela? En basitinden bunu düşünün.

  • Ya çok basit bir soru soracağım;

    Diyelim ki ben corona oldum. benim aileme, temasta olduğum insanlara falan, belirti göstermedikleri sürece test yapılmıyor. yani yapılan tesler, yalnızca belirti gösteren kişilere yapılıyor, bunu biliyoruz.


    Peki soru şu; yalnızca belirti gösteren insanlara 110 bin test yapıyorsun ve yalnızca 1700'ünde mi corona pozitif çıkıyor? bakın yalnızca belirti gösterenlere test yapılıyor ve bunların %99'u başka hastalıktan dolayı bu belirtileri gösteriyor.

    İyi uykular. (ekşiden alıntı)

  • Söyledim yine söylüyorum 8 ve 12lere açılmalıdır okul. Gerekirse 1ler bir sene ertelenebilirdi. 1e giden çocuğa sosyal mesafeyi nasıl anlatacaksın ki? Anaokullarını hiç söylemiyorum bile. Kızım var 1 e gitmemesi için rapor aldım anaokuluna da yollamayacağım. Evde ben ve annesi anlatacağız

  • Yapıcı , seviyeli, objektif , çözüm odaklı her yorum ve eleştiri baştacıdır

    Covid konusu bile kahrolası politize olduğu için yapıcı yorum beklemek hata olur

    Yapıcı yorum yapan % 1’lik değerli fikirler de arada kaybolacak

    Onun için ben vazgeçtim çözüm aramaya , isteyen bildiği gibi yapsın

  • Ankara'dayım. Etrafımız resmen sarıldı. Geçen hafta halamı virüs yüzünden kaybettik. İş yerinde 16 pozitif var, çaycıda bile çıktı.


    Bulunduğum site, mahalle, akrabalar, arkadaşlar... Haritayı açın, zaten kıpkırmızı.


    Yahu etrafımızda bir tane vaka yokken bu sayı günlük 5.000'di. Şimdi her gün bir tanıdıktan haber geliyor ama günlük sayı 1500!


    Devlet sağlık konusunda vatandaşından bilgi saklar mı yahu?


    Allah'ın Kıbrıs'ı oraya gitmeden ve indikten sonra seni teste sokuyor, sen Ruslar'ın ateşini ölçüp buyurun şurdan da bulaştırın diyorsun.


    Haydi herkese iyi hava forumlar!

  • Bu virüs ne ayak kimse anlamadı. Sapasağlam adamlar bir haftada ölür, 80 yaşındaki adam hastanede bile yatmadan iyileşir. Birileri her türlü tedbire uyar yine de yakalanır, virüs falan yok deyip hiçbir tedbir almayan kazık gibi dolaşır. Resmen piyango.

  • Bu virüs ne ayak kimse anlamadı. Sapasağlam adamlar bir haftada ölür, 80 yaşındaki adam hastanede bile yatmadan iyileşir. Birileri her türlü tedbire uyar yine de yakalanır, virüs falan yok deyip hiçbir tedbir almayan kazık gibi dolaşır. Resmen piyango.

    Bir karı koca çift düşünün..

    Eşlerden biri pozitif diğeri negatif çıkıyor.

    Çalıştığım hastanede bu örnekle 3-4 defa karşılaştım..