İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu (2017-2018 Arşiv)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Semih hocamız 20 gün içinde efsane geleceğini, bundan 7 Ocak Sisteminden daha emin olduğunu söyledi. Umutlarınız tükenmesin bence.

    Gelirse kabulümuz gelmezse yolumuza bakarız düşüncesindeyim. Her şey kar değil bu cümleyi kurarken içim acısa da en azından efsane sistem gelmeyecekse bile sıradan bir sistem gelsin de bir kere daha havada da olsa kar görelim ya da yağmur yağsın şöyle sağlam da barajlarımız adam akıllı dolsunlar.Biraz psikolojim düzelsin diye planlarım arasına Kartepe'yi bile koydum haftaya belki giderim.

  • Yapmayın daha kac gün var 1987 yi hatırlatırım son güne kadar cok güzel bir gün bekleniyordu ancak gece güncellenmesinde taklanın dibine vurdu ve bam baska bir güncelleme cıktı :)

    1987'nin teknolojisiyle bugünün bir mi? Bu modeller 1-2 gün daha böyle sürsün 6 Şubat her türlü yalan olur. Süre kısaldıkça tutarlılık haliyle artıyor.

    Einmal editiert, zuletzt von ldr1907 ()

  • Efsane 6 Şubat sonrası gelir veya gelmez. Üstadların burada yönlendirmesi çok önemli. Bir kaç aydır 3 model üzerinde gördüğüm ortak nokta 120 saat sonrasına bakma bile. Önümüzdeki hafta Çarşamba günü havanın bu şekilde olmayacağına eminim. Bu beklenilenden soğukta olabilir veya sıcakta olabilir ama bu olmayacağı kesin! Cuma günü 7 Şubat için olan tahminler ile bugün 7 Şubat için olan tahminleri karşılaştırmak öğretici olabilir...

  • Önemli olan gelmesi değil sağlam gelmesi olacaktır. Boş geçen 2.5 ayı telafi edecek bir sistem elbete 7 ocaktan daha etkili olması gerekebilir.

    maalesef sinerji yeterince yok
    Bunun manevi yönlerinden biri dua
    Lanet okuyan isyan eden mesajlar DUA ve iyi dilek mesajlarından çok daha fazla
    Bilenler bu işi yapmalı
    Bilmeyenler büyüklerimizden rica etsin
    En azından inançlarımız ve geleneklerimizde bu konu önemli ağırlığı olan bir konu

  • maalesef sinerji yeterince yokBunun manevi yönlerinden biri dua
    Lanet okuyan isyan eden mesajlar DUA ve iyi dilek mesajlarından çok daha fazla
    Bilenler bu işi yapmalı
    Bilmeyenler büyüklerimizden rica etsin
    En azından inançlarımız ve geleneklerimizde bu konu önemli ağırlığı olan bir konu

    Haklısınız ancak bu sene çok enteresan bir kış mevsimi yaşıyoruz burası bir gerçek. Kuzeyimizde avrupa da ortalık harman olurken bizim hep kış boyunca ılık tarafta kalmamız artık işin maddi boyutundan ziyade manevi boyutundan kaynaklı olacağını bizlere sergiliyor. Bu da bir sınav umarım hayırlısı ile atlatırız.

  • 13-15 sistemi gelmezse bu işleri bırakır normal hayata dönerim.24 ocakta da yazmıştım nasip yağdı kar devam ettim.Bakalım forum hayatımıa THE END diyebilecekmiyim ?

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • @4 Şubat hocam senin bu sinerjiyi bırakman kötü giden yılın tuzu biberi olur
    Hiç bir sistem için iddialı konuşulacak bir yıl değil
    Belki 20-23-25-28 şubatta gelir , BİLEMEYİZ belki MART’ta gelir
    Ancak TAHMİN yaparız
    Sabretmek ve umudumuzu korumamız lazım
    Lütfen kesin tarihle kendimizi kısıtlamayalım
    Bu durum BAŞARISINI ıspatlayan herkes için geçerli

    Einmal editiert, zuletzt von Cold.EFso ()

  • @4 Şubat Hocam sakın bırakmayın. Böbürlene böbürlene gezen prof unvanlı kişiler bile yanılıyorlar. Karalama Tahtasında attığınız bir sürü veri var ne zaman bir şey sordum hep yanıtladınız yardımcı olmaya çalıştınız. Siz giderseniz eksik kalır bir şeyler bu forumda. Bazen sistem gelmedi mi çocuklaşabiliyoruz bu kesinlikle şahsi değil tam tersine duygusal tepkiler oluyor. Sizin yorumlarınıza ben şahsen değer veriyorum. Olmazsa da olmaz her şey kar mıdır bu hayatta her insan yanılır. Yanılmak insan doğasında vardır. Rica ediyorum sizden bizi kendinizden mahrum bırakmayın.