İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu (2017-2018 Arşiv)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ben uyuyamiyorum sinyalleri aldik kar hasreti bizi deli yapacak birgun.o degil de 6 ocak sistemi diyip duruyorduk sistemi alirsak ne 6 kalir ne 7 ocak.Bu sistemi aldik mi kimse kotu gecti demez sezon basindan beri soylemek istedigim buydu her turlu tarihe acik bir kis sezonu yasiyoruz normal kar yagisi istanbul icin beklemiyordum ve yine beklemiyorum istanbula ilk saf kar yagacak sistem sert olacak ona da hazir olunn
    Yineliyorum 22 ocak sonrasi 1 degil 2 sert sistem gelecek 1-1.5 hafta surebilir



    tekrar uyumaya calisayim :) :)

  • Burak hocamızın 6-7 ocak sistemini geride bırakacak bir sistemden bahsetmesi nabızları yükseltti, yüzleri gülümsetti. Bir süredir benzer çıktılar geliyor olması hocalarımızın son iki haftadır söylediklerini destekler nitelikte. Şarjörleri doldurmaya şimdiden başlayalım anca yettiririz.

  • Gece diyagramında ana çıktı ile kontrol en soğuk senaryolardan ama en soğuk -18 lik bir babayiğit var.Ana çıktı güncelleme sonunda uçurumdan atlamış gibi gitmiş.:)Yağış senaryoları zamana göre çok daha iyi durumda.Daha iyi hal alacağına inancımız tam.O süreci iple çektik inatla getireceğiz.
    forum.havaforum.com/attachment/12623/

  • Stratosferde önümüzdeki haftalarda ısınma başlayacak.Stratosferin ısınması troposferin soğumasına neden oluyor.Kutup çevresinde çok kuvvetli soğukların oluşmasına neden oluyor.


    Bu soğukların nereyi vuracağı konusunda modelleri takip edeceğiz.Bu sefer şanslı konumdayız.

  • Gece güncellemeleri herkesi mest etmiş durumda.Stratosferdeki bu ısınma uzun vade de modellere yansıyacaktı elbet GFS bunu ısrarla verdi bu gece de efsaneyi sundu sinoptiğin görünümü blokaj kaçınılmaz.Yer seviyesi soğuğu muazzam isteyene 850 isteyene 500 soğuğu ne ararsan var beni heyecanlandıran da 18. senaryo oldu hayal değil bunlar.Hocalarımız bas bas bağırdı olağanüstü şeyleri yaşama ihtimalimizden artık bu yola çıktık sonunu getireceğiz hayırlısıyla.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Bu kadar lodoslu gün sayısı.Ilık geçen periyodun uzunluğu sonrasında bunları beklemek normal olucaktır.Benim tuhafıma giden kuzeyimizde soğuk kalmamıştı.Afrika getirdi bu kez soğuğu.Yani normalde ocağın 15 ine kadardı kış bitmişti. ;) ^^

  • 87 kışını bir daha yaşarmıyım acaba. hadi hayırlısı bakalım. zannediyorum uzman kardeşlerim sanki yakalayabiliriz gibi bir izlenim veriyor. yanılmıyorsam 16. 17 gün sürmüştü. :)

  • İki gündür İstanbul’da 8-11 dereceler arasında kapalı , sisli ve insanı üşüten bir hava hakim
    Bazı ilçelerde sprey şeklinde hafif yağış da gözlendi .
    Modellere ve bazı arkadaşlara kalsa bu iki gün Afrika YB türküleri etkisiyle hava 20 dereceleri bulacak , rekor sıcaklar gelecek ve tişörtlerle gezecektik ama montla bile üşüdüm dün :)
    Tabi modellere bu derece bağlı olunursa uzun vadelerde daha çok yanıltıcı olacağını Aralık ortasından beri ifade ettik. Şükür ki vaziyet ortada.
    Sorgulayıcı olmak hem kendimizi hem çevremizi hatta bilimi bile geliştirmek için çok daha doğru olacaktır