Doğu-Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • umutcan hocam elazığ?

    Yarın öğle saatlerine kadar sıcaklık kar sınırının bir altında bir üstünde olacak yağışta hafif, orta kuvvette ve aralıklarla olacak. Kar sınırından dolayı cinsi ise kar, sulu kar olmak üzere yağmura da dönebilecek. Yarın öğleden sonra zamanla kar sınırı 1200-1300'lere gerileyecek ve Cuma sabahına kadar bu değerlerin üstünde olacak o nedenle yağış yağmura dönecek. Yağışın şiddeti ise yarın akşam saatlerinden sonra kuvvetlenecek ve Cuma öğleye kadar kuvvetli yağış görülecek. Cuma sabah saatlerinden sonra kar sınırı tekrar düşecek Cuma günü yağış zamanla kara dönecek diye düşünüyorum ama Cuma günü için yarın bakalım yine.

  • @UmuTCaN batman/merkez rakim 650

    Sırayla gidiyorum malum ancak sizin sorunuza gelebildim.
    Şuan güzel bir yağış var bu yağış yer yer gece 3 sıralarına kadar devam edecek. Kar sınırı 900-950m'lerde olacak gece 3'lere kadar. Ardından kad sınırı 1000m üstüne çıkacak ve Cuma akşama kadar 1000m e üstünde olacak. Cuma akşam gece arası tekrar 900m'lere bir gerileme söz konusu kar sınırında ama buda yeterli olmayacak ve kar sınırı beklenilen değerlere inemeyecek maalesef. Yağış miktar olarak azalmış maalesef ama yinede aralıklarla Cuma'ya kadar yine orta yer yer kuvvetli etkili olacak ardından hafifleyerek Cuma günü akşam geceye kadar yerel olarak devam edebilir.

  • @UmuTCaN hocam yarın kar yağışını izlemek için Malatya sürgüye akrabaların yanına gideceğim :) yanlız bugün yağmur yağmış gündüz. Oralarda bile sıkıntı olur mu yarın. Yağış iyi gibi görünüyor ama gündüz sıcaklıkları Yüksek gibi. Sizin yorumunuz nedir.

  • @UmuTCaN hocam yarın kar yağışını izlemek için Malatya sürgüye akrabaların yanına gideceğim :) yanlız bugün yağmur yağmış gündüz. Oralarda bile sıkıntı olur mu yarın. Yağış iyi gibi görünüyor ama gündüz sıcaklıkları Yüksek gibi. Sizin yorumunuz nedir.

    Bugün sıkıntı olduysa yarın çok daha yüksek ihtimalle yine sıkıntı olabilir özellikle yarın öğlen gece arası bölgeden geçecek AB merkezi nedeniyle kar sınırı 1700m'lere kadar gerileyebilecek ve yoğun yağmur, kky ve kar arasında yağışın cinsi yarın değişim gösterebilecek buda sizi üzecek gibi, ancak yarın geceden sonra kar sınırı aniden düşecek yağış ise çok yoğun yarın dikkatli olmakta fayda var. Cuma günü ilk saatlerle birlikte Cuma akşama kadar yerel olarak kesim kesim kar görülecektir. Tahminleri kullandığımız verilerde değişim olduğundan tahminler tuarsızlaşabiliyor bu nedenle özür dilerim olası değişimleri maalesef göremiyoruz ve gördüğünüz gibi son 24 hatta 12 saatte bile değişim olabiliyor. Anlayışınız içinse teşekkür ediyorum.

  • Cuma günü gece ilk saatlerle birlikte 09:00-12:00 arasına kadar Antep'te kar beklentisi iyice arttı. Hayırlı olsun diyebiliriz yavaş yavaş ama yinede yarın tekrar bakalım. rk23_kgigf-123

  • @UmuTCaN hocam Adıyaman için tahminler nasıl ? şimdiden teşekkür ediyorum.

    Yarın yağış kuvvetleniyor ve yarın gün boyu geceye kadar şiddetli olarak devam edecek. Cuma günü öğle saatlerine kadar devam edebilir yağış ancak kar sınırı en çok Cuma günü 800m'ye kadar gerileyecek. Bunun dışında sürekli 1000m ve üstünde olacak.

  • Siirt İçin Ne Düşünüyorsunuz Hocam Bir Türlü Kar Göremedik Rakım 900 Ama Malesefki havada sadece yağmur taneleri görüyoruz bu ne zaman değişir ?

    Yağışlar aralıklarla Cumartesi günün ilk saatlerine kadar devam edecek. Kar sınırıysa maalesef 1000m'nin altını bile göremiyor bir ihtimal Cuma'yı Cumartesine bağlayan gece kar ihtimali artıyor yarın öbürgün yine bakarız duruma.

  • Hocam Kahramanmaraş ne olur ?

    Kahramanmaraş'ta yağışlar aralıklarla Cuma ilk saatlere kadar devam edecek. Özellikle yarın öğle saatleriyle birlikte şiddetlenecek yağış gece saatlerine kadar etkili olarak görülecek. Kar sınırı 1000m üstünde ancak Yarını Cumaya bağlayan gece seyirlik hafif bir kar yağışı ihtimali mevcut yarın yine duruma bakalım. ;)