Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi Genel Tahmin ve Uyarılar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Öncelikle çok kez uyarmamıza rağmen yine benzer olaylar yaşanmış bugünde.Bu mesajın bir kopyası istanbul konusuna da yazılacak bilginize.
    Üşenmedim tartışma nereden başladıysa oradan itibaren tüm mesajları teker teker okudum.Bazı kuralların alınması gerektiğini gördüm.Öncelikle;
    1.Sebebi ne olursa olsun.Sistem zamanlarında özellikle İstanbul'da oturan bir arkadaşımız Karadeniz konusuna hiç kendisi ile alakası olmayan bir şekilde yazar ise Kendisinin ve bağlı olduğu tüm hesapların ip adresleri direk serverdan banlanarak bu siteden tamamen uzaklaştırılacaktır.Aynı şekilde karadenizde oturan bir üyenin ortada hiç bir şey yok iken böyle bir girişimde bulunur ise aynı muameleyi görecektir.Manidar beğenmeler buna dahildir.
    2.Konu içinde böyle bir mesaj görülüp rapor edilmeden o mesajın çoğalmasına sebep olan üyeler de aynı muameleye maruz kalacaktır.Mesaj 1 tane iken 15 taneye yükseltmeyi seven ve aynı zamanda şikayet eden üyelerimiz var.Bu ne yaman çelişki.
    3.Konu içerisinde kendi bölgeniz ile alakalı her türlü yorumu yapabilirsiniz ancak başka bir bölgeye ait kışkırtıcı yorum paylaşan üyelerde aynı şekilde cezalandırılacaktır.


    Bunların dışında gördüğüm başka şeyleri de yazmak istiyorum.Konuda "Yönetim nerede""Biz olsak çoktan ceza yemiştik" gibisinden yorumlar gördüm.Öncelikle bu forumda olan herkes gibi forumun yöneticileri de insan,onların da özel işleri veya çalıştıkları işler var.Misal ben devlet memuruyum.Her zaman sitede olamıyorum.Bu tip sorular sorulurken bu varsayımlar yapılırsa çok daha iyi olacaktır.Diğer bir konu bu tip şikayetleri yapan üyeler mesajları alıntılayarak cevaplamak yerine bize rapor ederlerse o mesaja ulaşmamız çok daha iyi olacaktır.
    Bugün şunu gördüm bir arkadaşımız bir mesaj yazmış.O mesaj rapor edilmeden bir anda yayılmış.Neden böyle bir girişimde bulunuluyor?Neden yönetime rapor ederek şikayet etmek yerine mesajı çoğaltıp daha fazla galeyana sebep oluyor?Bana bu sorulara mantıklı bir cevap verecek bir üye var mı acaba?
    Bu algıyı daha doğrusu yönetimin bölge kayırdığı düşüncesini kim söylüyorsa kendi bilinçaltında olan düşünce ile söylüyor.Bu işe biraz duygusallık katarak yada farklı amaçlarla bunu yapıyor.Bu yönetim her zaman buradadır.
    Bu iki konu için bu sezon da yazılan son uyarı mesajıdır.Umarım dikkat edilir.

  • Ull çok nazlı salınıp duruyor orada. ^^


    Ama şimdi derdimiz o değil. Gefs e bakalım balkana-batıya bloke olup bizi sıcak sektörde bırakan senaryolarda en azından azalma olmalı. Ana çıktı yalnız kalmamalı. Bu yönde bir sinyal gelirse çok iyi olur.

  • Çok mutluyum gerçekten hem bizim bölgemiz adına hem sizin bölgeniz adına öğlene göre daha iyi Karadeniz ve Güneydoğu olarak çok bekledik sistem inşallah yüzümüz gülecek.. Daha güzel güncellemeler olması dileğiyle

  • -10 ve yağışş.... tek beklentim bunlar fazlasında gözüm yok yarabbim lütfen Allahım :)


    Ukmo güzel gfs düzelme eğilimine geçti. ecm de daha da güzel çıkıcak inşallah