İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • @Bay Hava çok iddialı tahmininiz peki şehir içi için neler düşünüyorsunuz

    Daha önce yaptığım tahmini değiştirmiyorum. Verdiğim kar kalınlığı tahminleri ortalama değerlerdir. Sahilyolu 10 cm demiştim bu belki Avrupa yakası sahilde bazı yerde 15 cm olur Anadolu yakası sahilde 5 cm olur bu şekilde farklılıklar olabilir. Örneğin Avcılar Florya Zeytinburnu sahilinde 15 cm Bostancı Maltepe Tuzla sahilinde 5 cm gibi. E5 hattı için 20 cm demiştim burda da Avrupa yakasında 25 cm olurken Anadolu yakasında belki 15 cm olabilir. Örneğin Avcılarda Bahçelievlerde Bayrampaşada Şişlide 25 cm Kozyatağı Ataşehir tarafı 15 cm gibi TEM hattı ve yüksek kesimler için de 30+ cm demiştim + kısmının ucu açıktır kimi yerde 50 cm üzeri bile olabilir özellikle Çatalca köylerine doğru merkezden uzak yerler veya Çamlıca Aydos tepesi gibi yerlerde. Bu sistemde tahmin yapmak üstelik kar örtüsü tahmini yapmak çok zordur daha az veya daha fazlası olabilir. Bu tahmin ne kadar iddialıysa kar örtüsü olmayacak kar yağacak ama tutmayacak şeklinde yapılan tahminler de aynı oranda iddialıdır. Her türlü sonuca açık sürprizlerle dolu bir sistemdir. Hayırlısıyla yaşayalım tadını çıkaralım. Yağışın sistemin sonlarına doğru yağmura dönme durumunu yarın sabahki model çıktılarını gördükten sonra değerlendirmek istiyorum.

  • Sistemi bitirdiğim yok, kendi konumum için konuşuyorum. Şu yaşıma kadar buraya 3 santim kar yağdığını bile görmedim. Acıbadem'de dizime kadar kara battım ama Fatih'te yerde beyaz örtü dahi görmedim. Hava sıcaklığının hala neredeyse 5 derece olması, sistemin de uzun soluklu olmaması pek pozitif işaretler olmasa gerek. Üç gün önce, sistemin çarşamba günü başlayıp ta yılbaşına kadar devam edeceği söyleniyordu. Şimdi perşembe akşamı soğuğun girmesini bekliyoruz, e yarın da gidiyor zaten. Ben sistemi bitiriyor veya troll'lük yapıyor değilim, gördüğümü söylüyorum. Siz bu forumda sadece "5 metre kar yağacak" çığırtkanlığı yapanların bulunmasını istiyorsanız, ona göre düzenlersiniz sistemi.

    kimse 5 metre kar beklemiyor ve verisiz bir şekilde uçuk tahmin yapan herkes uzaklaştırılır bu siteden nerede gördün acaba böyle diyen birini ve gördüysen neden rapor etmedin? Ayrıca 3cm bile tutmuyor demen pek aklıma yatmadı açıkçası 17 Şubat'ta damı görmedin geçen sene yılbaşında da mı görmedin 2006 ve 2004'te de görmedin? Ya cm hesabını yanlış yapıyorsun yada çok sık binalar varsa kar yere düşmüyordur bunun gibi bir şey mi var?