Şubat ve Mart Nasıl Geçecek?

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Modeller hep aynı yaa bir yanım kış bitti boşa umutlanma diyor bir yanım da belki diyor. Bari kar yağmayacaksa havalar soğuk olmasın.

  • mucize aramayın kış ıstanbul için THE END 20 30 cm lik kar yazmışlar birde

    Yabancı uyruklu üyeler haricindeki herkes Türkçe yazmak mecburiyetindedir forumda. Dikkat edelim :) .


    Kış henüz bitmedi, umutsuz olun fakat kış bitti demeyin.

    AF-YOK

  • Yabancı uyruklu üyeler haricindeki herkes Türkçe yazmak mecburiyetindedir forumda. Dikkat edelim :) .
    Kış henüz bitmedi, umutsuz olun fakat kış bitti demeyin.

    İç bölgeleri bilemem ama İstanbul için bitt...


    Önümüzdeki 15 günde tık yok. Malum martın ortasından sonra klimatolojik olarak olasılıklar çok düşüyor.

  • Kışı bitirenler pişman olacaklar.

    Sen Ankara'da yaşıyorsun :D Doğal olarak iç bölgelerde kış kıyılardan daha uzun sürüyor. İstanbul için süre kısıtlı ve bu kısıtlı sürede de şimdilik bir şey gözükmüyor. Bunun herkes farkında ama kimse kendine yediremiyor.

  • istanbul için kış büyük bir olasılıkla sona ermiştir.2016 da yılbaşından sonra bir türlü soğuk ve yağışı birada yakalayamadık.ama yılbaşında iyi yağış oldu gerçekten kışın en iyi sistemiydi.iç bölgeler gene kar alalacktır.gelsin artık la ninalı 2017 kışı

  • forum.havaforum.com/attachment/111/


    Stratosfer verileri Mart başında Avrupa'nın soğuk tarafta kalacağını garantiliyor. Fakat bu mevsimde sinoptiğe olan etkisi Ocak'taki kadar fazla olmadığından soğuğun kaymağını kimin yiyeceği konusunda bir fikir vermiyor. Çıkarılabilecek tek sonuç Avrupa'nın bir yerlerine mevsimsiz soğukların ineceği. Bu durumda soğuk çekirdeği biz alırsak çoşarız, İtalya mıknatıslarını çalıştırır da onlar alırsa seyrederiz.


    forum.havaforum.com/attachment/118/


    Modeller arasında basınç dizilimi konusunda en ufak bir mutabakat olmadığından sinoptikle yorum yapmak mümkün değil. Bu durumda kullanılabilecek en iyi veri jet akımları. Yukarıda gördüğünüz görüntü lehimize, ama devamlılığa ihtiyacımız var. Senaryoların hepsini tek tek inceledim. Genel eğilim yukarıdaki gibi. Kaymağını yer miyiz bilmem ama bir sistem alacağımız kesin. Kuvvetini modellerin kafası bu kadar karışıkken konuşmanın pek anlamı yok.


    forum.havaforum.com/attachment/120/


    Bu arada La Nina'ya geçiş de hayal oldu. Veriler modellerin kışın başındaki beklentisine göre ters yönde değişti. Böyle olunca güneyli akımlar da beklenenin çok üstünde bir kuvvete ulaştı. Kuzey Afrika kökenli jetler kuzeydoğudan gelen her türlü soğuk hava kütlesini geri püskürttüğü için Sibirya yükseğinin Avrupa'ya soğuk indirmesi de önümüzdeki sezona kadar imkansıza yakın bir ihtimal haline geldi. Bu koşullarda indirse bile sıcak jetlerin baskısıyla İtalya civarında tepki siklonları oluşup soğuğu kendisine çekecektir. Bu yüzden bekleyeceğimiz sistemler polar kökenli olacak. Bir de sistem(ler) diyorum ama gidişat pek o yönde değil. İstatistik verileri ülke genelinde sıcaklıkların normaller üstü olduğu sıcak bir bahar yaşayacağımızı gösteriyor. Özellikle Nisan'nın son haftasından itibaren alev alev yanacağız gibi. Şubat sonu-Mart başı bu tür sıcak dalgaları için bir provamız var.


    Bu arada güneyli akımlar Mart başlarında gelen sistemle birlikte bir süreliğine Afrika ve Arabistan tarafına ötelenecek. Bu durum konvektif sıcak havanın Muson bölgesine yerleşip yükselmeye başlamasıyla birlikte Basra alçağının doğuşuna yol açacak. Fakat bizi etkileyecek kuvvete ulaşmasına daha en az 1,5 ay var.


    Netleşince bahar için konu açacağım. Şimdilik son diyeceğim kış bitmedi, ama bitmesine de fazla kalmadı.

  • Root bu sene jet akımları pek ışık vermedi.biz ordan darbe yedik ,özellikle şubat ortasından sonra herkesin bir sistem beklentisi vardı.ama jet akımlarını o ara inceledim, güneyli hava hareketleri mevcuttu.Bu da dolaylı olarak modellerde farklı gerçekte farklı senaryoların gelişmesine neden oldu.yİne 2012 ocak tan sonrasını izleme şansınız varsa bir arşivden bakın işte orda şubat 14 sistemi vardı ama ordaki gibi sistem almamız içten bile değildi .fakat hesaba katmadığımız bir meteorojik hadise ile rüzgar birden tersine döndü.Malesef inşallah bundan sonraki martta en azından lehimize çalışır akımlar .Aksi taktirde işimiz bir hayli zor :(

  • Bahsettiğin durumunu daha önceki günlerde özet olarak geçmiştim bu sıcaklar engellenemezse bu yaz rekor sıcaklıklar yaşayacağız bahardan başlıyoruz demek.

  • Bahsettiğin durumunu daha önceki günlerde özet olarak geçmiştim bu sıcaklar engellenemezse bu yaz rekor sıcaklıklar yaşayacağız bahardan başlıyoruz demek.

    bir ara da gulf stream denen baş belası vardı.her sene bir hadise türüyor.Kışa engel teşkil eden herşey mevcut ,ne diyeyim allah sonumuz hayreylesin ...!!!