30 Aralik'ta Soguk Hava Gelebilir

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Kıyı kesimlerr için kar ihtimali artıyor. İşin içinde yine sevmediğim azor denen illet var. Azor'un sağı solu beeli olmaz. Kar gelebilir gelmeyebilir. 25'inden sonra döngü kırılıyor. Önemli olan da bu. 30 Aralık olmaz bakarsınız 2 ocak olur fark etmez ama elbet karlı güzel bir sistem gelecek.


  • Kıyı kesimlerr için kar ihtimali artıyor. İşin içinde yine sevmediğim azor denen illet var. Azor'un sağı solu beeli olmaz. Kar gelebilir gelmeyebilir. 25'inden sonra döngü kırılıyor. Önemli olan da bu. 30 Aralık olmaz bakarsınız 2 ocak olur fark etmez ama elbet karlı güzel bir sistem gelecek.


    bizim şu anki amacımız sistemi 31 aralığa ve gecesine getirmek

  • Allah hayırlı uğurlu etsin Üstad, konunu. Hadi bakalım, bana göre 2014-2015 kış sezonun ilk konusu budur !.. Neticede burada eminim ki büyük çoğunluğun derdi o çok özlediğimiz, hasret kaldığımız adam akıllı KAR !.. :) Bu süreçte artık şu bilinmelidir ki modelden modele ne kışı bitirmek ne de çoştu koptu tufan geliyor demek olmalıdır diye düşünüyorum. İnşallah burada güzel bir sinerji ve pozitif ortamlarda güzel bir kış sezonu geçiririz..


  • Peki yılbaşı akşamı 2 cm kar yağmasını mı yoksa atıyorum 5 ocakda 20 cm kar yağmasını mı istersin ? Hangisini tercih ederdin ?


    Ben az önce söylediğim gibi 5Ocakta 20 hatta 50 hatta 60cm kar olsun yarıyıl tatiline kadar kar tatili sonra yarıyıl tatilinden sonra yine efsane isterim yani şöyle Ocak başından Şubat sonuna kadar kar tatili.Ama imkansız.

  • semih abi sistem hakkinda bilgi verirmisin en cok nereler etkilenir ne kadar etkili olur ?

    KAR [font=Verdana, Arial, sans-serif]:santa: [/font]

  • Jet Streamların kuzeyinde kalırsak soğuk gelicek büyük ihtimal.
    26 Aralık Jet stream haritası


    Ne demek istediğimi basit bir şekille anlatmak istedim.Soru sormak isteyen sorabilir.
    Bizim için soğuk


    Kırmızı çizgiler bizim için ideal jet akımlarının rotası yani soğuk kısımda kalmak istiyorsak böyle olmalı diye düşünüyorum.


    Bu akımların güneyinde kalırsak genellikle sıcak tarafta kalıyoruz.
    Bizim için sıcak



    Buda 22 Aralık haritası(850 hpa da -5 girmesi tahmin edelin sistem)

  • Herkese hayırlı Cumalar, sabah yolda iken 09.00 civarı radyo'da B.Sürmeli çıktı, günlük hava durumu tahmininden sonra yayından ayrılmadan ewel aynen şöyle dedi ; "ayın 27-28 civarı bir dalgalanma söz konusu, şu an için bir şey söylemek erken, takipteyim zaman yaklaştıkça sizleri detaylandıracağım" demesiyle pır dedi kaçtı :) Tabiki Efsane- Semih'in ay sonun da şu an için gördüklerinin kendiside fark etmiş olmalı ki ama konumu icabı çok temkinli davrandı diye düşünüyorum.Hadi bakalım tahmin ediyorum bugün dahil olmak üzere bu haftasonu tüm güncellemeler çok önemli ! Şu görüntüler en kötü şu haliyle önümüzedeki Pazartesi haftasına bir sarksa , esas o zaman büyük heyecan başlar herhalde :D , Herkese şimdiden iyi haftasonları, güzel haberlerle görüşmek üzere inşallah..

    Einmal editiert, zuletzt von Murat ()

  • ecmwf nin sabahki restini gfs de görmüş.artık ay sonunda bişeyler olacağı belli oldu ya çok etkili olacak yada yine hafif geçecek ama şu varki havanın tekrar ısınması bence özellikle kıyılarda kar ümidini başka sisteme bırakacak