Ege ve Batı Akdeniz Bölgeleri Genel Tahmin ve Uyarılar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

  • Beyler 1 ay sonra aranıza katılıyorum inşallah. Izmire taşınıyorum. Gittim bir kaç kere ama sizin kadar bilemem. Havasından suyundan bilgi verir misiniz :)


    İzmir'de yaşayan biri olarak şöyle söyleyim karın soğuğu olur ama kendisi olmaz. İnsana saç baş yoldurtur her yer kardan yıkılırken İzmir gündüz 2-3 derecelerde güneşli olabilir gece ise eksilerde ve ayaz olur ayazı da rüzgar ve nemle birleşir kaç kat giyinirsen giyin titretir, dondurur insanı. Yağışla soğuk çakışsa bile bir aksilik mutlaka çıkar örnek verirsem geçen sene şubat başı sisteminde yağış ve soğuk çakıştı ama rüzgar yönü poyraz olduğu için havayı kuruttu ve sıcaklık kar değerlerinde radar da dolu olmasına rağmen gece hafif bir şey yağdı, yerleri ıslattı ve geçti yoksa rahat 10-15 cm kar alırdık. Ama yağmur konusunda çok iyidir bardaktan hatta bazen kovadan, damacanadan boşalırcasına yağan cephe yağmurları vardır. İzmir'de kar görmek istiyorsanız Evka 4, Atatürk Mh. civarlarına taşınmanızı öneririm yüksekte olduğu için her sene mutlaka 1 yada 2 defa kar alır.

    Einmal editiert, zuletzt von muhtarrr ()

  • İzmir'de yaşayan biri olarak şöyle söyleyim karın soğuğu olur ama kendisi olmaz. İnsana saç baş yoldurtur her yer kardan yıkılırken İzmir gündüz 2-3 derecelerde güneşli olabilir gece ise eksilerde ve ayaz olur ayazı da rüzgar ve nemle birleşir kaç kat giyinirsen giyin titretir, dondurur insanı. Yağışla soğuk çakışsa bile bir aksilik mutlaka çıkar örnek verirsem geçen sene şubat başı sisteminde yağış ve soğuk çakıştı ama rüzgar yönü poyraz olduğu için havayı kuruttu ve sıcaklık kar değerlerinde radar da dolu olmasına rağmen gece hafif bir şey yağdı, yerleri ıslattı ve geçti yoksa rahat 10-15 cm kar alırdık. Ama yağmur konusunda çok iyidir bardaktan hatta bazen kovadan, damacanadan boşalırcasına yağan cephe yağmurları vardır. İzmir'de kar görmek istiyorsanız Evka 4, Atatürk Mh. civarlarına taşınmanızı öneririm yüksekte olduğu için her sene mutlaka 1 yada 2 defa kar alır.


    Teşekkürler bilgilendirdiğiniz için :)

  • Kuru, rüzgârsız, sıkıcı havalara devam. Şu an sis var Çay'da, birazdan yoğunlaşır.


    Düzenleme: Gündüz sıcaklıkları mevsim normallerinin çok üstünde, önümüzdeki günlerin de bu günlerden farkı olmazsa aralık ilk haftası normal altı, sonrası ise normaller üstü olur ve normaller üstü olarak tamamlamış oluruz Aralık ayını da. Zemheriyi bekliyorum ben .

    AF-YOK

    Einmal editiert, zuletzt von KarTutkusu03 ()


  • Kuru, rüzgârsız, sıkıcı havalara devam. Şu an sis var Çay'da, birazdan yoğunlaşır.


    Düzenleme: Gündüz sıcaklıkları mevsim normallerinin çok üstünde, önümüzdeki günlerin de bu günlerden farkı olmazsa aralık ilk haftası normal altı, sonrası ise normaller üstü olur ve normaller üstü olarak tamamlamış oluruz Aralık ayını da. Zemheriyi bekliyorum ben :) .

    AF-YOK

  • İç Ege ziraî dona DİKKAT


    Gündüzleri mevsim normalleri üstünde; geceleri ise mevsim normalleri biraz altında olacak hava sıcaklığı İç Ege'de hava sıcaklığı. Kıyı illerimizde ise hemen hemen mevsim normallerinde bekliyorum gece ve gündüz sıcaklığını. Sıkıcı günlere devam.

    AF-YOK

  • Merhabalar Herkese:


    Ben İzmir'in güney doğusunda bulunan Tire ilçe merkezinde oturuyorum.
    İlçenin rakımı belirsiz olmakla beraber
    100(YerelNet),
    96 ve 93(Wikipedia),
    ve 73(MGM) rakımlarından söz edilmektedir.Hangi sitenin rakımını göz almamız gerek?

    İzmir'e göre doğuda ve iç kesimde yer aldığımız için sizlere birkaç sorum olacaktır..


    Yılbaşında İlçe merkezi kar alabilir mi?
    Yılbaşında Burada ki dağ köyleri,yaylalar ve dağlarda durum ne olur? Kar alır mı?


    GEÇEN SENEKİ KIŞIMIZ:
    Tire'de Geçen kış birçok dağ köyü yolumuz kapanmış ve
    şehir merkezinin tam karşısında bulunan dağda ve köy merkezden gözle görülebilir olduğundan 5km uzaklıkta bulunan ve rakımı 420m olan köyümüze örtü oluşacak kadar kar yağmış ancak sistem aşağıya doğru indikçe yağmura dönüşmüştü.Arabayla gittiğimizde gözlemledik.



    KAFAMA TAKILAN VE MERAK ETTİĞİM SORUM:
    Bir'de merak ettiğim birşey var.
    Dağlara Kar yağarken, bulutlar dağlardamış gibi gözüküyor,yürüyor gibi ve yükseldikçe batı'ya doğru gidiyor.Bulut hem kar yağdırıyor hemde gidiyor..
    Bizim Toptepe dediğimiz ilçenin en yüksek yerine bu bulutlar çok az yukarısına kadar geliyor ancak orayı kapatmıyor ve gözle görülebilir oluyor.Gözle görülebilir olduğundan da ilçe merkezine kar yağmıyor.
    Bu durum meteorolojik anlamda ne ile ifade edilir?Neden orayı içine almıyor? Biz bu duruma sinir oluyoruz. Bu senede böyle mi olacak bizim için?


    Çok uzun yazdım, lütfen kusura bakmayın.
    Cevaplarınızı büyük bir merak içerisinde beklemekteyim...


    Teşekkür ederim...
    Saygılarımla,
    Mehmet Can

    Einmal editiert, zuletzt von Mehmet Can ()

  • @"Mehmet Can" ;


    Merhabalar, öncelikle avatarınızı güncelleyiniz.


    Rakım için Accurate Altimeter'ı ve Google Earth'ü öneririm. Google Earth'de evinize kadar yüksekliğinizi bulabilirsiniz. Altimeter ise mobil bir uygulama, indirirsiniz.


    Yılbaşı sisteminde kesinleşmeyen şeyler fazla, pamuk ipliğinde bir sistem. Az da olsa soğuma olacağı kesin fakat; süresi, şiddeti, yağışı yani huyu suyu belli değil. Forumu takipte kalın.


    Dağa, tepeye kar yağar o soğumanın şiddetine bakar, üzülecek bir şey yok :) .


    Dağlarda bulut değil sis oluşur benim bildiğim, zaman zaman o hareket eden şey sis olmasa bile alt seviye bulutu olabilir. KESİN BİR BİLGİ SAHİBİ DEĞİLİM bu şey hakkında.


    Toptepe'yi kapatıp kapatmaması yağışın ve sistemin şiddetine bakar, bu sorunuz biraz tuhaf olmuş. Varsın kapatmasın tabiatın düzeni... ;)


    Estağfurullah :) .

    AF-YOK

    Einmal editiert, zuletzt von KarTutkusu03 ()

  • Şehir merkezi 110, bizim ev 80 rakımmış :) Dağa doğru çıkarken Şehir merkezinin sonu yani Toptepe 280 rakımmış. (Google Earth)
    ---------------
    Belki biliyorsunuzdur 9 Aralık 2010 ve 2 Şubat 2012 sistemiyle beraber Tüm Egede güzel bir kar yağışı vardı.. Bizim burada da. Şansımız bu sistemlerde..
    Umarım bu senede böyle sistemler gelir :)
    Yok bu sistem olmazsa hersene karlarımızı çeken bu dağları yoketmek gerek.
    Dağlar olmazsa belki Tire merkeze, belki de İzmir'in her tarafına kar yağabilir :D
    Neyse biz bu güzel şeyler için sizleri takip etmeye devam edeceğiz..
    Teşekkürler, iyi akşamlar...

    Einmal editiert, zuletzt von Mehmet Can ()