GFS ve ECMWF Yorumlamaları (09.01.2014)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Zitat von plskdms pid='82191' dateline='1389300377'

    benim görüşüm bu.önceki sistemde maramara karadeniz alacağını aldı ankara da hep ayaz var yağış yok.gelmiyo nası bi şansızlıksa


    İskandivya'daki YB eğer izin vermezse sadece karadeniz ve marmara maalesef. Doğu bölgeler de belki..
    AMA UMUTLUYUZ

    AF-YOK

  • @Mikdatca: 16 Ocak'a doğru havada tipik "high-over-low block" oluşumu var. Ders kitabına uygun bir örnek hava paterni. http://t.co/FixO2EhGHT Sonra sea effect adlı kişi sormuş bu ne nedir Hocam diye ? Demiş ki ; batıdan ( Balkanlardan ) olası gelebilecek soğuk ve yağışlı sistemlerin giremeyeceği gelemeyeceği yönündeymiş , dua edinde ne gelirse karadeniz üzerinden gelsin demiş .. Arkadaşlar kısacası bu ayın 16 dan sonra 2. Kurak dönemle karşı karşıyayız galiba ! E ne oluyor Ocak ta bitiyor bu gidişle !!! Elimizde kalıyor bir Şubat ! Ama ne Şubat ! Mgm patlatmış bombayı mevsimlik tahmininde ülke genelinde mevsim normallerinin 1-2 derece üzerinde seyretmesi beklendiğini belirtmiş ! :( yani bütün bu senaryolar dahilinde kış bitmiştir !!! Umarım ve dilerim atmosfer hareketleri bütün bu senaryoları bozarda en azından bir tane baba sistem alırız.. Ne diyim , bekleyip süreci izlemekten başka çaremiz yok !

    Einmal editiert, zuletzt von Murat ()

  • Yok artık. GFS'nin 09 Ocak 2014 12Z çıktısına bakarak kışı bitiriyorlar :D
    Durun hele durun. 16 ocakta o modelde gördüklerinizin gerçekleşeceği ne malum yahu? Patern değişiyor, arkanıza yaslanıp izleyin.
    Bu arada aynı MGM bütün ülkeyi maviye boyasa, bu kadar konuşulmaz, "MGM çok kötü tahmin yapıyor" denilir geçilirdi. Tuhafsınız vallahi :D

  • Hatırlıyormusun , ocak ayının ilk günlerinde bir yazı paylaşmıştım Sevgili Efsane ? Sende demiştinki kim bunlar ? ben her gün 50 yerden bakıyorum demiştin :( maalesef süreç ortada ! Demiştim ki geçen seneki o beğenmediğimiz kışı hatta bizi tatmin etmeyen bu 10-14 aralık sistemini bile mumla ararız bu kış diye !!! İnşallah ama inşallah yanılırımda en azından bir tane sadece 1 tane şu geçen seneki 8 ocak sistemi gelse bana yeter :) daha öncede dediğim gibi yok benim artık öyle 2004 de 1987 de gözüm olamazda zaten ! :(

    Einmal editiert, zuletzt von Murat ()

  • karamsarlık çökmüş siteye daha kış başlamadan kışı bitirmeyelim lütfen iki modele bakıp kış bitmez başlamayan hiç bişey bitmez arkadaşlar...

  • accu ya göre şu şubatın haline bakın içler acısı bence inşallah modeller düzelir sistemler güneye inmeye başlar biran önce, kar göremeden bu kışın geçeceğine inanamam.( veriler sakarya için). 2 gün kar görünüyor ucundan ucundan :)

  • Zitat von ufuk efe pid='82215' dateline='1389303054'

    accu ya göre şu şubatın haline bakın içler acısı bence inşallah modeller düzelir sistemler güneye inmeye başlar biran önce, kar göremeden bu kışın geçeceğine inanamam.( veriler sakarya için). 2 gün kar görünüyor ucundan ucundan :)


    acuda modelere göre yazıp çiziyor modellerin kendileriyle orantıları bile yok modelleri yapanlar bile karar veremedi ne yapacağına az sabır arkadaşlar güzel olacak emin olun döngü bize dönecektir en fazla 1 haftadır o zaman hep birlikte coşarız..

  • kütahya ya bu sene aralık sisteminde 1 cm kar yağdı başkada birşey yok bu nedir yaa:( (bu arada okuldan dolayı kütahyada yaşıyorum ,öyle görünüyor forumda aslen sakarya lıyım bu iki şehirle ilgili bilgiler vereceğim:)

  • Zitat von @dmin pid='82230' dateline='1389304336'

    Accuweathera güvenmeyin anında ters köşe yapar :)


    aynen 1gün ak dediğine diğer gün kara diyor nasıl bir tutarsızlık ben anlamadım:)