10-14 Aralık Arası Beklentim

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

  • Hocam perşembe günü için pek bir ümit yoktu sistemin ömrü mü uzadı?


    Perşembe günü modellerde ve tahminlerimde hep kar vardı benim. sistem cuma gidecek.

    [size=xx-large]8 Aralıktan itibaren 2004 Kışına geri dönüş zamanı[/size]
    [size=xx-large]2004-2014[/size]

  • Normalde soru sormazdım genelde cevap yazmaya çalışırdım ama bu sefer sorucam :D Kocaeli şu sistemden ne görecek ne zaman tam olarak kar başlayacak ve kuvveti ne kadar olacak Bu arada bulunduğum yer 103 metre rakımı vardır dağın dibindeyiz , dağ buraya baya yakın :D

    Neden mi kar ? Çünkü üzerimde ki bütün negatif enerjiyi tek seferde pozitif enerjiye çevirebilme özelliğine sahip.


  • Arkadaşlar akşam saatlerinden itibaren (10 aralıktan bahsediyorum) kuvvetli kar yağışları 0 noktasını dahi çok etkileyecek ve en az 10 cm aşağısı kar birikecek. Gündüzleri azalma olsa dahi öğleden sonra çok rahat bir kar kütlesi üzerinde olacaksınız. Hatta yağış bakımından sahillerin daha fazla kar alma riski var.


    Bak iste buna sadece ben gulerim:)))) kiyida 10 cm mi hahahahahhahahahahahah ne ictiysen soylede ticaretini yapalim yarin gece 2 3 gibi acibadem 45 rakimdan fotograf cekecegim 10 cm degil 2 cm olsun yine senin soyledigini dogru sayacagim bak o derece :)))


  • Perşembe günü modellerde ve tahminlerimde hep kar vardı benim. sistem cuma gidecek.


    Manavgat'ta ne şanstırki yağış yok. Sen ne diyorsun?

    İfade özgürlüğünü, yasalar tek başına garanti edemez. Herkesin kendi düşüncesini, cezalandırma olmaksızın açıklayabilmesi için toplumda hoşgörü mevcut olmalıdır.
    Albert Einstein


  • Yağarsa burada olacakmısın Acıbadem


    Kar yagmasina yagar karin yagmasi zor birsey degil ki :) kar uygun basinc yerlesimleri negatif ao ve nao nun pozitife seyiri bulgaristan ve civarinda -12 lik cekirdek bizim ustumuzde -6 lik bir polar atak la bile yagar onemli olan o karin yer seviyesinde tutup kar durduktan sonrada erimemesi ve bu sistem iddaa ediyorum kiyilarda kar yagisi tutmayacak yukseklerde ise oyle 20 30 cm i ruyanizda gorursunuz


  • Bazıları kıyı kesimlerde (İstanbul) yağışın lapa lapa kar değilde cıvık kar olacağını söyleyip duruyor. Bu ılıkçıların işimi yoksa gerçektende sulu kar mı olacak ?


    Ben ilikci degilim hava tahmincisiyim sistem gelsede keske aslanlar gibi bende cikip desem 20 30 cm kar olacak diye ama seni temin ederim ki kiyilarda umutlanma sevinme civik bir kar dusun sadece yere dustugu anda eriyen.


  • Kar yagmasina yagar karin yagmasi zor birsey degil ki :) kar uygun basinc yerlesimleri negatif ao ve nao nun pozitife seyiri bulgaristan ve civarinda -12 lik cekirdek bizim ustumuzde -6 lik bir polar atak la bile yagar onemli olan o karin yer seviyesinde tutup kar durduktan sonrada erimemesi ve bu sistem iddaa ediyorum kiyilarda kar yagisi tutmayacak yukseklerde ise oyle 20 30 cm i ruyanizda gorursunuz

    Ben kısmen de olsa arkadaşımıza hak veriyorum benim gibi kıyı mevkide bulunanların gündüz saatlerinde işi zor.Fakat yağışın etkin kısmı yarın gece ve çarşamba öğlen gibi gözüküyor fakat DEK dediğimiz olay meydana gelirse(ki olacak gibi) o zaman yanılırsın arkadaşım.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.


  • Semih Bey Merhaba Havaturka'dan beri takip ediyorum sizi başarılı olduğunuz açık. Kar yağsın, yağmasın bu heyecan çok güzel insanı mutlu ediyor. Rakım 146. Beylikdüzü'nde eski senelerdeki gibi yoğun kar, tipi görürmüyüz, kaç gün sürer? Sevgiler...

    Cevap alamadım arada kaynadı sanırım. Rica etsem değerlendirir misiniz?

  • Ben kısmen de olsa arkadaşımıza hak veriyorum benim gibi kıyı mevkide bulunanların gündüz saatlerinde işi zor.Fakat yağışın etkin kısmı yarın gece ve çarşamba öğlen gibi gözüküyor fakat DEK dediğimiz olay meydana gelirse(ki olacak gibi) o zaman yanılırsın arkadaşım.


    Arkadasim zaten sistem dek ile gelecek emin ol cunku sistemin kendi yagis miktari zaten yuzde 70lik bolumunu yagmur olarak ve kky olarak etkisini kaybedecek geriye kalan % 30 luk yagis ile dek birlesecek dekler bu sistemi kurtariyor zaten tekrardan soluyorum birdaha boyle dekleri goremeyebilirsiniz fakat suda bir gercek dek hava sicakligini nerdeyse saatlik dusurur dek bitigi anda sicsklik aninda + seviyelere cikar tekrardan bu deklerin biraktigi kar yagislarinin yer seviyesinde su olup buharlasmasi demektir :) unutmayin Aralik ayi deniz sicakligi ve toprak alti rs sicakligi hala maksimum seviyelerde ust tabaka ile alt tabakanin kavgasina sahit olucaz tarihi bir olay bence bunun icin biraz arastirmaya girin bitmeyen dekler olabilir fakat bu surekli durmadan olacak anlamina gelmiyor.