Ülkemizi Etkileyebilecek Sistemler

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ben artık tarih vereyimde bitsin bu eziyet bu çile. Değerli ve sevgili dostlr; 7-8 gün önce yaptığım yorumumdada belirtmiştimki kar oluşturabilecek düzeydeki ilk soğuk hava dalgasını 22-23-24 kasımdan önce beklemeyin diye istirham etmiştimki strese girip kortizon salgılayıp erken yaşlanmayasınız. Güzel kardeşlerim hiçbir zaman puzzlenın bir parçasına bakarak koca resmi göremezsiniz. Sadece Gfs Europeye bakarak tahmin yürütemezsiniz.


    Mesela İskandinavyanın kuzeydoğu taraflarından soktuğu poların Atlantik suyu ile olduğu kadar pasifiklede ilgisi var. Okyanuslarda Dna zincirine benzer su döngüsü vardır, Dünyanın çevresini sarar bu akış döngüsü.Aynı mumyalama yapar gibi baştan ayağa kadar gider dolanır gelir tekrar dolanır vs. Tarihleri bilmek için astronomiye ve astrofiziğe meraklı olmak gerekir. Bu döngülerin olası sonuçlarını tahmin etmek sayısal modellerin haddine değil. Sayısal modeller sadece yağışı oluşturan ve uzaklaştıran verileri sistematiğe döker objektif bir şekilde yayımlar. Okyanus yüzey sıcaklılarını, toz-aerosol konsantrasyonlarını ölçümleyen cihazları belli bir hata oranıyla çalıştırırlar. Buharlaşma ve hava parsellerinin ağırlıklarını bu cihazlarda varsayarak yani hipotezle hesaplamaya çalışırlar uzun vade için. Dünyanın küresel şeklinden ötürü sürekli rüzgarların etkisinde kalan yerleri hesaplamak kolaydır. Örneğin doğu amerika yani batı atlantiği hesaplamak kolaydır. Çünkü Kutup rüzgarları 60 enlemine kadar sürekli Okyanusların batı kıyılarına sapar. Batı rüzgarlarıda doğu kıyılarına. O yüzden Gulf stream sıcak oluyor, Labradorda soğuk. Şimdi bu temel coğrafi teoremleri bilmeyen, 6,-7. hislere göre tahmin yapanlar olursa, günün birinde esp-zener yetenekleri ve içindeki telekinezik güç biter tahminleri tutmaz olur. Önce bilimi anlayacağız sevgili dostlar. Bilim bir bütündür parçalanamaz. Zaten okyanusun batı tarafının kuvvetle etkilediği bir coğrafi konumda bulunmaktayız. Golf Stream körfez akışının hızı yavaşlamadan ne yazıkki her 4 kıştan 3 ünü sıcak geçirmek zorundayız demektir bu. Çünkü o golf stram dediğin ta meksikadan geliyor bizi etkilemez dediğin o akış, Kuzeybatı afrikada 2 kola ayrılıyor, biri o bölgeyi yani batı-kuzeybatı afrikayı yağışlı yapıyor diğeri ingiltere, fransa kıyılarını. Akdeniz kanalıylada kışın bu yağışlar italyaya ve çevre ülkelere bize taşınıyor ama tabiki ihtiva ettiği ılık su olduğu için genelde yağmur şeklinde yağış alıyoruz. Eskiden bu kadar karbon emisyonu yoktu dostlar. Karbon ve türevi gazların en büyük özelliği havayı ağırlaştırıp yüksek basınç alanlarını genişletmesidir. Eskiden alçak basınç batı avrupadan taşındığı vakit yukarı çıkabilir genişleyebilirdi balkanların orda ters saat yönünde dönerek doğu akdenize inmeye çalışır, arkasında bulunan kuzeyli rüzgarlarla kuzeyin soğuk havasını çekip kar yağışlarına neden olurdu. Şimdi hava parselleri o kadar ağırki, kuzeydeki güneye inmekte zorlanıyor, güneydeki kuzeye çıkıp dönüp gelmeye zorlanıyor. Bizim şansımız Alp-himalaya dağ kıvrımları boyunca karasaldan sokulan alçak basınçlar olmuştur geçmişte..


    Eskiden bu dağ rotasını izlerdi hava kütleleri. Şimdi ağır hava hafif havanın üstüne o kadar çöküyorki. o ağırlığa dayanamayan hafif hava yani alçak basınç hemen kaybolup yerini yüksek basınca bırakıyor. İşi politikaya dökmeyim diyorum ama elin İtalyanı, ülkem kirlenmesin diye pirelli lastiklerini İzmitte üretiyor, sende bunu bir övünç meselesi gibi yabancı yatırım diye Halka yutturmaya çalışıyorsun. Getirdiği 3-5 günlük sıcak para dışında sen ona kobaylıktan başka birşey yapmıyorsun. İnsanın zehirleniyor, her zaman marmarada en yüksek sıcaklıklar sakarya-izmit civarında ölçülüyor ve sen utanmadan buna yatırım diyorsun. Kontrol sende mi yatırımın kardeşim? havayı temizleyecek sistem kurma zorunluluğu getirdin mi italyanlara? ve en önemlisi orayı denetleyebiliyor musun? Devlet anlayışı kısa vadeyi kurtarma anlayışı değildir. Sıcak para emisyonun kesildiği zaman, tüketmeyide tükettiğin zaman 15-20 yıl sonra herkesin kafasına dank edecek ama çok geç olacak. İzmitteki sakaryadaki zehirli göllerin hesabını kime vereceksiniz? ya istanbulu? İstanbulda fener rum patrikhanesi ve şişlinin o taraflarda hava inanılmaz temiz, orayı bir geçiyorsun bağcılar, güngören tam rezalet. Elin hristiyanı canının kıymetini biliyor aga. İnsanın bu kadar değersiz olduğu başka bir ülke tanımıyorum. Halbuki bizim insanımız samimi, sadık itaatkâr fitne fücurat düşünmeyen devlet kurumunu yanlışlarda bile eleştirmeye kıyamayan son derece asil bir halk. Sen bu iyi niyetli insanları günü kurtarmak için nasıl zehirlersin ya? bunun hesabını vicdanına nasıl veriyorsun? verebiliyorsan sorun yok. Hergün hastane köşelerinde diyalizden, kemoterapiye 500.000 insan sürünüyor el insaf.


    Türkiyede gsyih 10000 dolar olmuş ağız tadıyla yiyemedikten sonra neyleyim parayı. Godamanlar yıllık 120 trilyon adam başı kazanırsa 1000 godamanla 5 milyon asgari ücretliyi toplarsın çıkan rakamı 2 milyona bölersin böyle 20000 dolarda çıkartırsın. 10000 dolar yıllık 24 bin tl yapıyor. Yıllık 24 bin lira adam başı alan kaç aile var? O kadarda ilginç durum varki kişi başı 10000 dolar alan ülkemde dpy sınavlarına yıllık geliri 5000 tl den fazla olan çocuk giremiyor. Milleti araştırmaya incelemeye sağduyuya davet ediyorum. İşletme mezunları 1000-1200 liraya muhasebecilik yapıyor yaw. Özel sektör ne fiyat biçerse o. Herşeyi özelleştirirsen, kurumlar devlet tekeli olmaktan çıkarsa elin adamı gelir istediği fiyata senin vatandaşını at gibi kullanır. Ondan sonra 500 kişilik devlet kadrosuna 50.000 kişi başvurur açıkta kalan özel sektörün şefkatli kucağına. Rusyada kübada falan devletin kontrolünde olmayan bir tek kurum yoktur. Özellikle sovyetlerin yıkılmasının 10. yılından sonra hızla toparlanan ve parayla oynayan bir rus ekonomisi görüyoruz. Halk devlet için vardır anlayışı hüküm sürer oralarda ancak devlet halkın her ihtiyacını karşılamazsa, iş vermezse işleyişi otomatikman söner ifadeside vardır. Her neyse konu çorba oldu. Doğayı nasıl tahrip ettiğimizin farkındayız demi. Hollandada inek yolu yapılır bizde doğru dürüst üst geçit yapılmaz. Hollandada Danimarkada ineklerin yaşadığı alanın 10 km yakınına ne kadarda önlem alınırsa alınsın fabrika kurmak yasaktır devletten icazet alamazsınız. Bizde yerleşim yerinin dibinde gölün kıyısında lastik fabrikaları açılır. İnsanın olduğu yerden bahsediyorum. Beyler kış öyle dürüst adamların hakkı. Doğanın azotlu nimeti olan kar onların hakkı kimse kimseyi kandırmasın. Hollandada okyanusun doğu kıyısı ama kar her sene yağar. Hak ediyorlar adamlar. Doğaya hakettiği saygıyı gösteriyorlar ve karşılığını alıyorlar. Fransa desen öyle. Doğayı koruyan millet dili dini ne olursa olsun saygıya layıktır. Japonya hakediyor. Neden her kış alçak basınçlar yukarıda takılı kalıyorda gezici olmuyor. Çünkü hava orada temiz hava ağırlaşmıyor havayı ağırlaştıracak gaz yoğunluğu az. Neden türkiyenin batısında alçak basınçlar fazla duramıyorda hiçbir denizle beslenmeyen doğuda günlerce kalıyor? çünkü havayı ağırlaştıracak gaz yoğunluğu yok çünkü hava temiz sanayi yok. Herşeyi gazlara bağlarım çünkü dünya oluşmadan öncede büyük bir gaz kütlesiydi. Gazlar dünyanın doğasında var. Karbondioksitin oranca fazla olması yüksek basıncı kuvvetlendiriyor. Yüksek basınç dediğin şey ağır çökmüş havadır. Bu soğuktan ve dünyanın eksen eğikliğinden oluşabileceği gibi gezici karakterde olanlar ağır gazlarla beslenebilir. kloraflorokarbon, karbondioksit, monoksit bunlar havayı ağırlaştırır.


    Bu arada şuda var bazı gelişmiş ülkeler karbondioksit ve türevlerini yapay rüzgarlarla dünyadaki sürekli rüzgarlar doğrultusunda istikameti başka ülkeler olacak şekilde kontrol edebilir. Örneğin amerika ve çin istisnasız her 4 kışın 3 ünde bol kar yağışı alıyorlar. İşte bilimle ilgili olsak, hissiyatla tahmin yapmasak bunlara biraz kafa yorsak nerde o eski kışlar demiyeceğiz. Aksi takdirde doğanın gözüne bakıp bir volkan patlasa büyük bir volkanda buzul çağına girsek, güneş aktivitesi azalsada buzul çağına girsek diye hayali olumlamalarla kendimizi tatmin eder 3-5 gün sonra kendi dediğimize kendimiz inanmaz hale geliriz. Bir genç doğa bilimlerini mutlaka sevecek istisnası yok bunun. Biyolojiden, fiziğe, coğrafyaya kimyaya bütün kitapları okuyacak, yine giderse sözel bölüme gitsin ama önce yaşadığı doğayı anlamlandıracak kadar bilgi birikime sahip olacak. 2. el bilgi çok tehlikelidir. Şu üniversite şu profosör şunu demiş açıklamaları son derece acziyet içeren beyanlardır. Biliyoruzki birçok üniversitenin öğretim elemanları evden işe işten eve hiç araştırma yapacak vakit bulamayarak bundan 30 yıl önce öğrendikleri doktrinlerle fetva veriyor. Bilimde asla genel geçer doğru yoktur. her geçen gün takip edeceksin, güneş aktivitesi diye bir teorem var ama bunun genel geçerliliği tam ispatlanmış mı diye sorguluyacaksın. Ben bu yazıyı yazıyorum; benide sorgulayacaksın, şu şu şeyler yanlış daha geçen gün doğruluğu şu şekilde güncellendi, diye uyaracaksın. İnsanlığa faydalı birey olarak yetişmek istiyorsak buna mecburuz. Yok etliye sütlüye karışmayım kendime faydam olsun ara sıra gündem yaratırım diyorsak o ayrı. Ama insanlık müessesi böyle düşünseydi bir gıdım yol alamazdı. Bugün kullandığımız cep telefonları bilgisayarlar hep sürekli doğruyu arama yoluyla keşfedilmiş ve geliştirilmiştir. Onlar insanlığa faydalı olmayı düşündü ve amaçları önce insanlar rahata kavuşsundu. Medeniyetler asla bencillikle gelişemez. Bencilliğin olduğu yerde medeniyet olmaz zaten. eski toplayıcı yaşama bakın herkes bulduğunu yeme gayreti içinde ama bazı insanlar durup düşünüyor, kenarda kadın ve çocuk aç acı içinde birbirine sarılmış, haa diyor mağaradaki adam, ben bunu paylaşmazsam onlar ölecek, benden doğan çocukta ölecek, o zaman ben kalıtımı nasıl sağlayacam, benim genlerimde onun içinde ölecek, o zaman diyor ben önce onlar için yaşamalıyım. Onlar yaşamazsa zaten benim türümde yok olacak diyor içgüdüsel olarak. Bunu o zamanki beyinsel gelişimle düşünmesi imkansız fakat içgüdü ilerde sahip olabileceği beynin genotipini taşıyor. Buna alışan mağara insanı, kendine yetecek şeyleri sağlıyor, paylaşmayı öğreniyor. Ama yabancılara karşı asla paylaşmıyor, zamanla görüyorki o paylaşmadığı insanlar ölmeye başlıyor. Kala kala o civarlarda sadece ailesiyle kalıyor iletişim haberleşme sıfır. Yabanıl hayattan gelecek tehlikelere karşı önlem alma durumu sıfır. Eskiden diğer insanlarla yaşarken onların hareketlerine göre kendini şekillendiriyordu ama şimdi yalnız tehlikelerin nasıl farkına varıp hayatta kalacak? yırtıcı bir hayvan uyurken gelse hiçbir güvenliği yok. Haa şimdi kendisi gibi insanların olduğu başka mağaralara gitmek zorunda hissediyor ve oraya gidince diğer insanlarlada paylaşma içgüdüsü gelişiyor. Böyle böyle insanlığa faydalı insanlar yetişmeye başlıyor. Ateşi bulan paylaşıyor, tekerleği bulan paylaşıyor derken insanlık artık medeniyet kurma aşamasına geliyor. Tarımda birlikte üretip yiyor, hayvanları birlikte evcilleştiriyor falan.


    Her neyse insanlığa faydalı olmak bir bireyin hayattaki tek amacı olmalıdır. Bunun için araştırmalıdır, sorgulamalıdır, test etmelidir ve hem kendinin hem başkasının zorluklarını kolaya çevirecek buluşlar yada en kötü çıkarımlar yapmalıdır. Biz kar yağışını ne için istiyoruz sorusunu kendine sormalıdır? ☺ mutlu olmak için mi? gece sabaha kadar bakmak için mi? icabında kızakla kaymak için mi? kartopu oynamak için mi? yoksa içinde barındırdığı nitrojenin toprağı ihya etmesi için mi? veyahut belli bir hastalığa çare olması için mi? Toprağı ihya etmesi için diyenler olabilir. EE tamamda o toprağı inceleme yöntemini bilmezsen, toprağa düşen nitrojenin nitrik asit mi yoksa doğal gübre olan nitrat olduğunu bilmezsen faydalı olacağını nerden bileceksin? Belki asit yağmuru cinsi birşey yağıyor toprağa verimi düşürüyor. İşte sevgili dostlar burada bilim ve insanlığa faydalı olma içgüdüsü ve olumlaması devreye giriyor. Kar ilk defa yoğuşurken havada onun kimyasal içeriğini bilen cihazın olması gerekiyor. Ki hemen önlem alasın, nitrik asitin tesirini en aza indirip toprağı koruyabilesin. Bunları bilmeden kar istesen ne olur? istemesen ne olur? Sen karla mutlu olacaksın diye doğadaki o kadar bitki ve tabiat yabanıl hayvanları zehirlenip ölsün mü yani? yazık günah. Önce bunların etkisini en aza indirecek cihazlar geliştireceksin sonra kar isteyeceksin. Türkiyenin batısında hava acayip kirli yani. bunu kimse inkar edemez. Bedava istemek yok değerli arkadaşlar, doğaya birşeyler verebilelimki isteyecek yüzümüz olsun. Ben bu durudan hiç muzdarip değilim. İsterse kış boyu hiç kar yağmasın. Doğa kendini ölçer biçer demekki gerekmiyormuşki yağmamış der geçerim. Siz yeterki insanlığa faydalı şeyler düşünün. Ayın 23-24 ünde sistem gelmeyedebilir. Bu model cihazları neticede okyanustaki su sıcaklıklarından, aerosol konsantrasyonlarından ve kara yüzeyinin ısınma enerjsinden yola çıkarak hazırlanan cihazlar. Kara avrupasındaki ülkelerin karbondioksit emisyonlarını kimse bilmiyor. Orta avrupada kışın belli başlı sanayiler hız kazanır 3-4 gün sonra atmosfere rutin düzenden biraz fazla bir karbondioksit gönderilirki hava ağırlaşır gelecek alçak basınçta o ağırlığı delip gelemez yükesk basınç alçağın üstüne çöker yolu kapar. bunları Gfs değil ülkelerin Cbs'i ölçecek. Bizim ülkemizdede son derece rezalet bir coğrafi bilgi sistemi olduğu için kendi kendimizi öngöremiyoruz. Ecmwf ne derse o. Türkiye Ecmwfye üye ama Ecmwfye yeterli veri gönderemiyor. Ecmwf bu emisyon miktarlarını bilecekki ona göre türkiye tahmini yapsın. Cbs yetersizse nanometrik ölçümler yetersizse mevsimlik modeller yuvarlak cümlelerle tahmin yapar nereye çekersen oraya gelir. Mavi gösterir ,kırmızı geçer adam derki ben totali kastettim,90 günün 70 i kırmızı geçmiş 20 gün çok soğuk olmuş ortalamların altına inmiş, tahminim doğru, yada şöyle der ben 1970-2012 arasını hesaba kattım bu yıllara göre soğuk ama ölçümlenen en eski geçmişe göre sıcak der. Yani başkalarının ipiyle kuyuya inersen bir arpa boyu yol alamazsın. Cbsin kuvvetli olacak modelin olmasa bile ortağı olduğun model topluluğuna düzgün ve düzenli veri aktaracaksınki sağlıklı bir dönüt alabilesin. Aksi takdirde kış boyu ötelenmiş sistemlere, kaçan sistemler ah vah edersin. Adam kesin demiyorki varsayıyor sen bunlara inanırsan bilimde %100 doğrunun olmadığını bilmezsen üzülüp durursun. Adamlar senin eksik verilerine göre yine iyi varsayıyorlar valla. Kimse modellere çamur atmasın önce kendimizi eleştirelim. Türkiyenin karbon emisyon haritası yok yaw. Birçok atmosferik veri haritası çıkarılmamış. Baoğaziçi hariç, türkiyenin deprem haritasını çıkaran üniversite bile yok. Bu ortamda modellere kimsenin suç bulmaya hakkı yok. ÇÜnkü adam karanlık bir odada kapının nerde olduğunu varsayarak arıyor gibi tahmin yapıyor. Sonunda iyi kötü kapıyı buluyor ama o bulana kadar biz o sistem vah kaçtı, aman ötelendi diye birbirimizi yiyoruz.

    Einmal editiert, zuletzt von KARYAGISIST ()

  • Türkiye'de hava sever olmak yanlış bir şey zaten.Bizim milletimiz üşengeç hiç bir şey yapmaz elin avrupalısı amerikalısı japonlusu alır sistemi de kar yağışlarını da.O karbondioksiti çok salanlar bizim hakkımıza giriyor.Kar yağmadığı için üzülüyoruz onlar yüzünden kul hakkına giriyorlar.Biz neden 4 kışın1'ini iyi geçirelim.Ülke geliştikçe sert kışlar azaldı.2004-2005-2006 yılı zamanlarından 2 yılda 1 olurdu 2008'den sonra 4-5 yılda bir bu süre giderek te artar biz de Türkiyeli kar severler olarak avcumuzu yalar dururan.Yağmura bile hasret kalırız kışın bu gidişle.Ülke gelişiyor ama doğayla ilgili bir şey yapılmıyor.Orman bakanlığı biraz ağaçlandırıyor kimi tutuyor kimi tutmuyor.Geçen hatırlarsınız Genel Tartışma sayfasında demiştim Koskoca Trakya'da yıldız dağı ormanına ortasına fabrika açmak hangi akla hizmet Trakya Allah'ın ovası gidip o ormanın içine yaparsan tabi trakayaya kar yağmaz 2004'ten beridir adam akıllı kar göremiyolar.Tek suçluları o fabrika kuranlar.Yasa yapmaları lazım ceza vermeleri lazım yapmayanları.Şöyle bir 5 milyon ceza iyi olur herkes filtre takar. :D Ben yaparım.trafiğe yaptıkları kadar yapsalar belki şu an sistemler doluşuyordu.Ama nerdee doğayı düşünen çok az kişi var malesef.Türklerin yeşile doğaya alarjisi var.Orman bakanlığı ormanlandırma yetmiyor.Çevre ve şehircilik bakanı bununla ilgili çalışmıyor.Malesef işte kurtaramıyoruz.Geçen haberlerde gördüm isveçliler atıklardan enerji üretiyor.Bizim bakanlarımız gördü başbakan talimat verdi.Hadi iyi diyelim, ama bunun üzerinde düşünmüyorlar ya da az düşünüyorlar.Bunlar olmasa her yıl 2012 kışı gibi olur ama bu gidişle daha çok 2013 yaşarız.Karadeniz'e niye çok yağmur yağıyor benim memleketim Sinop 1 tane bile fabrika yok doğası hiç bozulmamış.Her il böyle olsa o zaman çok güzel günler yaşayabilirdik.Bir gün kuraklık olur çok fena o zaman herkesin başı aklına gelir.Arkadaş gideceksek Fransaya gidelimde alp taraflarına biz bir kış görelim Türkiye'de kış mış unutulur. :S Mehmet abi her şeyiyle haklı.Bizim Afyon'da dağlara hayatta fabrika yapamazlar çünkü dim dik. :D İyi ki de öyle.He bu arada yılın fosil ülkesiyiz anlamı doğayla ilgili az çalışma yapan ülke.Biz böyle kışları yağışları daha çok kaybederiz. :/-2Bir de arabalar onlara'da süzgeç gibi bir şey taktırılmalı onlarda ceza yapmalı her uyarıda ceza artırılmalı hapse kadar gitmeli.İnşallah yapılır.Eskiden iç ege yağmur alırdı kış sistemlerinden onu da bozdular.Yağış farketmiyor yağıyor ama birden yağıyor sel basıyor.Keşke biz bu ülkenin liderleri olsak o zaman var ya Türkiye'den temizi yok.O havayı pisletenlere çok pisletenlere lanet olsun onlara. :@



    Bu arada aralığın 2. yarısı tahminim




  • Bravo Oğuzum senin gibi vatana millete faydalı bireylere ihtiyaç var bu arada geçen sana mesaj attım kullandığım filtreleme programına takılmış mesaj gitmiyor. Sorunu çözersem atmaya çalışacam. BEnim işletim siteminden kaynaklı bir sorun.

    Einmal editiert, zuletzt von KARYAGISIST ()


  • Bravo Oğuzum senin gibi vatana millete faydalı bireylere ihtiyaç var bu arada geçen sana mesaj attım kullandığım filtreleme programına takılmış mesaj gitmiyor. Sorunu çözersem atmaya çalışacam. BEnim işletim siteminden kaynaklı bir sorun.

    Öm kutun doluysa boşalt abi. :D Başka sorun var.Umarım çözersin.


    Şu an kafayı yiyeceğim modeller Yunanistan sel bizim batı kıyılar iyi iç kesimlere gelince fos tüm modeller öyle. :/-2


    Kışın ki sistemler ne zaman gelecek??

  • Dediklerinin çoğu yapılmış olsa belki de her şey daha da güzel olacak.Bu arada tahminin güzel olmuşta bir kaç küçük düzeltmeler yapsan daha iyi olur sanırım. :)

    Sibiryasız kışa kış demem;azor balsa sibirya duble kaymaktır.



    Sistemci


  • Toz sıkıntısı mı oluşuyor ülkemizde?
    Bu arada sabah 5 de -4 dereceydi Afyon.

    Tozla ilgili değil.Hava kirliliği artıyor yağışsızlıktan.Pastırma yazı geceler kış gibi gündüzler bahar.Lodosla birlikte sıcaklıklar tekrar yükselişe geçecek.Ayın 17-18'i gibi yağışlar gelebilir daha çok kıyı ege taraftarı Afyon'a anca serpiştirir.Bir cephesel sistem gelse hepsi akın edecekte işte beklemedeyiz.


    Hava Turka ayın 15'inden itibaren hareketlilik vermiş.İstanbul'a ve İzmir'e

  • Yagis açisindan kasim bence kapanmistir. belki ayin 15 inden sonra ege ile trakya ve bati akdeniz kiyilari biseyler kopabilir. sogumaya gelincede yb etkisiyle oyle ahim sahim bir soguk olacagini sanmiyorum. malesef oyle hava kosulari uzadikça uzuyor basinc yerlesimleri bizim lehimize donene kadar sabredecegiz. gercektende sabir tasi yavas yavas çatlamaya basliyor aynen gecen yilki gibi uzadikça uzadi artik hayirlisi diyelim.


  • Yagis açisindan kasim bence kapanmistir. belki ayin 15 inden sonra ege ile trakya ve bati akdeniz kiyilari biseyler kopabilir. sogumaya gelincede yb etkisiyle oyle ahim sahim bir soguk olacagini sanmiyorum. malesef oyle hava kosulari uzadikça uzuyor basinc yerlesimleri bizim lehimize donene kadar sabredecegiz. gercektende sabir tasi yavas yavas çatlamaya basliyor aynen gecen yilki gibi uzadikça uzadi artik hayirlisi diyelim.

    2012 kışından öncede taaa 7 aralıkta yağışlar anca başladı.Bekeleyeceğiz ama bene kasım'ın 20'sine doğru başlayacak gibi inşallah. :)

  • Mesele yagis degil keske mesele yagis olsa kuziyimizde bile -1-2 anca var. yani dogu avrupa kuzey dogu avrupa baharmi yoksa yazmi belli degil, biz azor istiyoruz yagis sikintiya giriyor. biz izlanda diyoruz bu sefer soguma sorunu ortaya cikiyor oyle bir yerdeyiz ki milimetrik hesaplar istiyor.

  • Tozla ilgili değil.Hava kirliliği artıyor yağışsızlıktan.Pastırma yazı geceler kış gibi gündüzler bahar.Lodosla birlikte sıcaklıklar tekrar yükselişe geçecek.Ayın 17-18'i gibi yağışlar gelebilir daha çok kıyı ege taraftarı Afyon'a anca serpiştirir.Bir cephesel sistem gelse hepsi akın edecekte işte beklemedeyiz.


    Hava Turka ayın 15'inden itibaren hareketlilik vermiş.İstanbul'a ve İzmir'e


    Onu kasdetmiyorum. Yağışı oluşturacak tozdan bahsediyorum.