8 Şubat

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Diyagramlar genel anlamda güzel çıktı ;) yarım saate kadar diyagram değerlendirmemi yayınlayacağım ;) :)

  • Bu havaları ben bir yerden hatırlıyorum. 26 Aralık 2012-2 ocak 2013 arasındada buna benzer görüntüler vardı. Sonra malum 5 ocak sistemi geldi. Ocak 11'den sonra sıcağa meyil başlamıştı ve sıcak fizik kanunları gereği momentum aldı ve 26 ocak'a kadar kaldı. Yine aralık son günlerinde 1 günlük bir soğuma yaşamıştık ve ardından 7-8 gün nal toplamıştık ama orda 20 aralık sistemi vardı. Yinede şu anki görüntü benzer, öncesinde 1 günlük soğuktan çıkıp, 6-7gün ısınıyoruz sonra kademe kademe soğuyoruz ve tıpkı Ocak'taki gibi final olarak güzel kar yağışları alıyoruz gözüküyor.

    En azından ben böyle yorumladım şu anki bahardan kalma günleri.

  • Sistemin en azından şu anlık ertelenmesi biraz moral bozucu ancak 12-13 şubat için istikrarlı bir soğuma görünüyor sonrası malum yine bahar inşallah düzelir yoksa çok umut beslediğimiz şubat topu topuna iki sistem ile kapatırsak yine hayal kırıklığı olur..


  • Abi 8 şubatta soğuk ülkeye girmeye korkuyor gibi.Şimdide kuvvetli bir sistem 12 Şubatta gözüktü.Senin için ilk sistem başlıkta olduğu gibi 8 şubatta mı yoksa ertelendi mi?

    Ertelenme yok.Detayların yarın akşam.8 Şubat'ta paşa paşa gelecek kısmetse.Diğer sistemde de soğuma 11 Şubat gecesi başlayacak gibi.

  • GFS-Diyagramlar hiç iyiyi göstermiyor. İzlanda alçak basınçla sibirya yüksek basınç yine iş başında. Türkiye'ye girişi gecikecek önemli bir değişiklik olmazsa tabi. Lodos ise kuvvetli esmeye devam ediyor. İran siklonunu yaşıyoruz adeta. Dinamik alçak basınç ne zaman etkisi altına alırsa İran siklonunu o zaman Sibirya yüksek basıncı Balkanlar üzerinden ülkemize giriş yapar. Biliyorsunuz ki Balkanlardan gelen soğuklar tüm yurdu etkisi altına alamıyor.

    [size=xx-large]8 Aralıktan itibaren 2004 Kışına geri dönüş zamanı[/size]
    [size=xx-large]2004-2014[/size]

  • Ertelenme yok.Detayların yarın akşam.8 Şubat'ta paşa paşa gelecek kısmetse.Diğer sistemde de soğuma 11 Şubat gecesi başlayacak gibi.


    Efsane abim. Nasıl ertelenme yok? Şuanlık bütün veriler o yönde. İran siklonu denilen bir basınç altındayız ve İzlanda alçak basıncının etkisi altına girmek zorundayız ki şuan ki durumlar onu göstermiyor. Aynı zamanda etkisi altına aldıktan sonra ki zaman içerisinde ise Sibiryanın kaç günde balkanlara uzanıp oradan bize geleceği kesinlik kazanmadı. Çok sıkıntılı bugün modeller.

    [size=xx-large]8 Aralıktan itibaren 2004 Kışına geri dönüş zamanı[/size]
    [size=xx-large]2004-2014[/size]

  • Ben şimdi çin modeli cma'ya bakmaya gidiyorum. Doğu'da saat önde olduğu için 12z modeli ilk orda ve avustralya bomunda güncelleniyor.


  • Iran siklonu ne yahu :) iran antisiklonu mu demek istedin?


    adamsın yanlış yazdım :) Fakat İran siklonu da var onu söyleyeyim. Şuan da onun etkisinde değiliz ama

    [size=xx-large]8 Aralıktan itibaren 2004 Kışına geri dönüş zamanı[/size]
    [size=xx-large]2004-2014[/size]

    Einmal editiert, zuletzt von VitoScaletta ()


  • Arkadaşlar mesajlarınızda yaptığınız hatayı düzenleyebilirsiniz.Gerekmedikçe forumda konu dışına çıkmayalım lütfen...


    öğrenirsem mutlaka yapıcam yeniyim burada çözemiyorum :)

    [size=xx-large]8 Aralıktan itibaren 2004 Kışına geri dönüş zamanı[/size]
    [size=xx-large]2004-2014[/size]

  • Cma ve bom'a baktım, henüz güncellenmemiş, 240 saatlerde cma müthiş. -8'leri tam boğazdan sokmuş 0z'de. Şimdi internetten cma'nin kendi sitesini araştıracağım. Belki sürpriz birşeyler bulurum. Modeller'e metocielden bakıyorum ekstra verileri pek bulamadım.