Sistem hakkında son tahmin ve Şubat Ayı

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Merhabalar


    Yapılan son değerlendirmelere göre hava durumu;




    26.01.2012 Perşembe İstanbul ; Sağnak yağış öğlen gibi etkisi artıracak . Rüzgar’ ın kuzey2 e dönemesi akşam saatlerinde olacaktır. Sıcaklık zamanla hızla azacaktır. Sistem Sibirya kökenlidir ve ağır hareket etmektedir . Bu yüzden Türkiye üzerinde 10 gün bu soğuk sistemin kalması beklenmektedir. Soğuklar sebebiyle her gelen yağışlı sistem, kar olarak tarafımızı etkileyecektir.Perşembe gününe dönersek gece başlayacak olan karayel fırtınası ile yağış tipi şeklinde ve sürekli bir yağış olacaktır. Sistemin gecikmesi durumunda yağışlar sabah’ tan ( Cuma ) tipiye dönebilecektir.



    27.01.2012 Cuma : İstanbul Kar yağışının gün içersinde yoğun olarak devam etmesi bekleniyor. Akşama doğru rüzgardaki azalma sebebiyle yağış kısmen hafifleyecektir. Gün içersine sıcaklığı 2 dereceyi geçmemesi bekleniyor. 28.01.2012 Cumartesi : Cephe yağışı etkisini kaybedecektir. Sıcaklıklar güneşin zaman zaman çıkması ile birkaç derece artacak fakat yine çok soğuk bir hava olacaktır. Yağışın özellikle Anadolu yakasında deniz bağlı etki sebebiyle ara ara devam etmesini beklemekteyiz.


    29.01.2012 Pazar : Yağışlar ara ara devam edecektir .Kısmen yağış üstümüzden çekilecektir. Şubat başı Tahmini ;Şubat ay’ı geçen senelere nazaran çok soğuk geçecektir. Ay başı beklenen sistem gelir ise istanbul’ dan 1 hafta kar kalkmaz diyebiliriz. Keza tüm Anadolu’ yu zor günler bekliyor.


    İlgilenenlere duyrulur


    Saygılarımla

    Einmal editiert, zuletzt von sparus ()

  • özet olarak cuma günü etkili cumartesi ve pazar günleri karadenize yakın kesimlerde orta kuvette diğer yerlerde aralıklı kar geçişleri göreceğiz deoğu marmarada.


  • Tüm türkiyeyi etkilemezse benim için hiç iyi olmaz.


    Selam önümüzdeki hafta başı ile türkiyede bir çok ilde kar yağışları gözükecektir. Özellikle her yağışılı sistem kar bırakmasını bekliyoruz


    Sabırla beklemek en güzeli