Anlık Durumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Şu an İzmit çok bulutlu ve 11.7 derece. Kuş uçuşu bir kaç yüz metre ötemizdeki meteoroloji istasyonu, şu an havanın İzmit' te yağmurlu olduğunu iddia etmiş, ama yağış yok. Dün gibi bugün de Güneş' i hiç görmedim. Ağaçların önemli bir bölümü renk değiştirdi. Sıcaklıkta gece gündüz farkı sadece 1 derece.

  • New York' a kar yağmış. Kar kalınlığı 2.5-7.5 cm arasında değişiyormuş. Kışın erken yaklaştığına dair bir kanıt daha oldu.

  • Şu an İzmit Cengiz Topel Havaalanı 2 derece görünüyor. Şehir merkezindeki evimin hemen dışı da 9 derece. Bu ay için, deniz kıyısına yakın bir yer olarak çok düşük bir sıcaklık. Gece yarısından sonra bulutlanma bekleniyor. O zamana kadar belki -0 ı görebilir.

  • Dün geceyi Cengiz Topel -1.6, İzmit merkez 6.4, Gölcük 5.4 olarak tamamlamış. Benim cam önü termometrem en düşük 6.2 derece ölçmüş.


    İzmit Meteoroloji Müdürlüğü 76 rakımlı. Yaşadığım daire ise yaklaşık 35 metre rakımlı. Ben meteoroloji müdürlüğünden daha düşük bir sıcaklık ölçtüğüme göre dün gece sıcaklık terslenmesi yaşanmış.


    Şu an İzmit parçalı bulutlu ve bana göre 12.5 derece.

  • Gökyüzünde şu an Ay dede var. Ay, yüksek konumda olmasına rağmen, rengi sarımtrak. Günlerdir havada genel olarak bir bulanıklık var. Havadaki kükürt oranı yüksek galiba. Ayı bu konumdayken hiç bu renkte görmediydim. Enteresan geldi. Ayın rengi enverziyona bağlı olarak baca gazı kökenli değilse volkanik kökenli olabilir diyeceğim, ama gökyüzünü sarartacak kadar büyük bir püskürme 1991 yılından beri yaşanmadı.

  • Az önce resmen dondum. Bir saat kadar evvel İzmit' in doğusundaydım. Sıcaklık 5 derece küsür, belki daha altıydı. Soğuk ve kirli hava, boğazımı mahfetti. Şehir merkezine gelince rahatladım. Camın önünde sıcaklık 10.1 dereceydi. 5 kilometre ötesi 4-5 dereceydi. 20 kilometre ötedeki Cengiz Topel ise 1 dereceymiş. Ne farklar var ya.. Soğuk var, doğru dürüst yağış yok :(

  • Kayseride sabah beşten beri aralıksız yoğun kar yağışı var. merkezde fazla tutmadı ama kuzey doğu ilçelerinde sadece bu kar yağışı 20 cm yi geçti eski karla birlikte 60 cm yi buldu....

  • Cengiztopel bazen marmarada bile en düşük sıcaklık -3 -4 derece olduğunda -8 -9 dereceler ölçülüyor bana kalırsa bunun en büyük sebebi kartepedir çünkü akşam zirvedeki soğuk havanın bir kısmı rüzgar ve basınç gibi nedenlerle havalimanının üstüne çöküyor olay bundan ibaret
    bu arada kocaeli körfez yağmurlu 7.2 C :yes:

    ________________________________________________________________
    Körfez,Kocaeli 74 metre Hf@izmit
    ________________________________________________________________

    Einmal editiert, zuletzt von tunahan_41 ()