Beiträge von Narsil

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Dmi sıcaklıkları hala yüksek gösteriyor bence çarşamba günü için özellikle sıcaklık güncellemesi yapacaklar,sistemin en etkili olduğu gün çarşamba ,özelliklede salıyı çarşambaya bağlayan gece ve devamı bana görede perşembeye kadar örtü olacak bir kar yağışısı olacak istanbulun sahil kesimleri ise perşembeden sonra bence sadece havada kar görür örtü kalkar,yükseklerinde ise olmaya devam eder..

    Salı ve çarş günü bence İstanbulun yüksekleri kar alacaktır örtü olup olmayacağı ise son güncellemelerden sonra belli olur.çoğu hava durumu siteside zaten sıcaklıkları kar sıcaklığının üstünde göstermektedir buna yabancı sitelerde dahil. Zaten Semih üstad bununla ilgili açıklama yapacaktır. Benim nacizhane bir görüşüm vardır genelde istanbula aralıkta kar yoğun düşerse ocak ve şubatı boş geçer(bilimsellikten uzak bir yorum ama genelde buna denk geldiğimizi düşnüyorum).O yüzden aralık ayında havada kar görürsek ne mutlu bize:)

    Semih kardeşim seni havaturkadan beri takip ederim,kimsenin görmediği cesaret edemediği öngörülerde bulunursun ve hatırısayılır bir doğruluk oranın var olduğunu düşünüyorum.Meyve veren ağaç taşlanır misali.. eninde sonunda bunların hepsi tahmin zaten bunların olmama ihtimali var olarak konuşuyorsun ölede konuşmalısın.. velhasıl bu sistem üzerinde çok fazla durdun umarım öngörülerin doğru çıkar ama seni takip eden birisi olarak cümlelerinde en başından daha kesin konuşuyordun şuanda ise şu olursa bu olursa dediğine göre bu sistemin gelme ihtimali iyicene düştü..yinede dediğin gibi takibe devam:)