Beiträge von Narsil

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)


    Yarın öğle güncellemesinde ne görürsek karşımıza c.tesi akşamına kadar çıkacak olan senaryo % 75-80 o şekilde gerçekleşecek demektir. Bu yağışları bekleyen barajları düşünün derim, mevsimine göre yaşamak çok önemli kışı, kasım ayı içinde iki önemli sistem vurabilir yine batı bölgeleri bunlardan ikincisi ve pek tabi daha güçlü olanı sıcaklıkları yükseklerde ( şehir merkezi dışında) karla karışık yağmura çevirebilecek kadar güçlü olabilir, havada kar görmek için Aralık ilk 10 günü beklemek yerde kar görmek için ise 17-25 Aralık haftasını beklemek lazım


    kesinlikle,bizim için bu sene barajların doluluğu en önemli sorunlardan biri,inş iyi yağış alırızda barajlarımızdaki su seviyeleri iyi toparlar


    Tek haneli dediysek 2-3 derece olacak demedik.
    İstanbul'un (istediği kadar yüksekte olsun) herhangi bir yerine bu sistemde kar mar yok, boşuna beklemeyin


    İstanbul a kar yağarsa genelde aralık 15 ten sonra düşer,bence bu senede farklı olmaz,ama 6-8 derecelere düşebileceğini düşünüyorum aralığa kadar. Katılıyormusun üstad?


    Derbide kavga çıkma ihtimali var evet,hele Fenerbahçe kazanırsa büyük olaylar çıkabilir.


    Arkadaşlar alıntıları kısa tutalım,lütfen...


    Bu işten ne Fb lisi nede Gslisi memnun değil,herkes güzel ve zevkli futbol izlemek istiyor,ama maalesef her derbi gibi buda stresli geçer ve kartlar havada uçar,ve katılıyorum Fenerbahçe kazanırsa saha içide dışıda karışabilir.Umarım olmaz ve dostane bir şekilde maç biter.

    Fatih hoca ardayla acilen konuşması lazım


    Arda takımımızdaki skoru değiştirebilecek en büyük yıldız onun yeteneklerinden yararlanmalıyız,bütün oyunu ona yıkarak değil ona yardıma giderek gerektiğinde oyun içinde dinlendirerek,arda madrite gittiğinden beri büyük bir gelişim gösterdi,şuanda fiziği ve mantalitesi çok farklı,bence orda oynadığı oyuncuların sistemiyle burası aynı değil takıldığı yer bu olabilir.Yinede canerin gökhanın ve iyi bir selçuğun bunlara ek gökhan törenin iyi oyunu bize galibiyeti getirebilir. Bende biliyorum rakibimiz bizden iyi,ama bir hollanda bir almanya bir fransada değil..neden olmasın?

    evet milli takımın durumu vahim ama yinede bizim sağımız solumuz belli olmaz, bir türlü şu elemelerde istenilen başarıyı gösteremedik hiçbir zaman.. Fatih Terime güveniyorum ancak elinde bulunan futbolcu kadrosuda çok parlak değil,bir ardamız var skoru ve oyunu tam anlamıyla değiştirebilecek..inş cuma günü kazanırız,daha önce çekleri yendik yine yenebiliriz bizimkiler ne zaman ne yapacakları belli olmaz..


    ohoo sen TFF deki başkanlara dayandırırsan bu işi Haluk Ulusoy zamanında fahiş hataların olduğu bir dönemdi.... Galatasaray camiasının avrupayla iyi iletişimleri olduğu özelliklede Aysal başkanın dışarıyla nasıl bağlantıları olduğu belli.Ben kendi kanımca ortada bir şike vardır,fenerbahçe ceza almalıydı,almadı(bu galatasarayda olsaydı almazdı emin olabilirsin). bu şike meselesi çok fazla uzuyor,herkesin kendince haklı olduğu kıstaslar var. Haklı olduğun yerlerde var.Bana görede demirören çok kötü bir başkan ve biranönce gitmeli.
    2. sölediğime verdiğin cevaba birşey demeyeceğim çünkü oluşan izlenimler vs bu yönde,ama tersini idda edenlerde çıkabilir.


    Sen sen ol dostluğu beraberliği birliği bir başkana bağlama,Denirören gitsin başkası gelsin bu taraftar aynı zihniyette olsun basın aynı olsun,insanlarımız aynı kini gütsünler yine birşey değişmez..

    Destekleme konusunda demek istediğim bu.


    1) Hem kendi kulübünün hemde diğer kulüplerin yetmeyip Federasyon ve milli takıma zarar veren AY'nin takımını mı destekleyecekler?
    2) Şike için savunma yapan AY'nin Galatasaray içinde "Avrupa'da şike yaptı" diyip Strum Graz maçını izleten, daha önceki senelerde de gazete küpürleri ile UEFA'ya şikayet eden başkanın sahiplendiği takımı mı destekleyecek?


    Bu 2 maddeye rağmen onlarca Fenerlinin içinde Benfica maçını izlemiştim.


    Bak şimdi 1.si evet bana görede şike olayı patlak verdiğinde aziz yıldırımın başkanlığı bırakıp kendi davasını gütmesi gerekiyordu,ama sadce futbol gündemini değil biraz başka gündemlerede baktığında bu olayın amacının aziz yıldırımı bitirmek olduğu adamı ergenekondan içeri atmak için dinledikleri ama şanslarına bu şike olayı patlak verince burdan vuralım dediği çok açık,üstelik şike yapıldıysa,kendi başımıza yapmadık herhalde,Trabzonsporun burda masum olduğunu kmse idda etmesin,senin yorumlarında şu yokmuydu azizbahçe değil fenerbahçe diye,sen dik durup dersinki ben Fenerbahçe takımını destekliyorum aziz yıldırımı değil. Nasılki birçok fb li adnan polatı ve mehmet cansunu sevmediği gibi.
    2.si benden daha iyi bilirsinki sizin yönetiminzdeki 3 kişi şike davası patlak verdiğinde federasyondaydı ve bu insanların fenerbahçe aleyhine belgeleri yada dayandırkları konularu uefa ya kendi elleriyle teslim ettiklerini..


    Ben senden yaşça büyüğüm tahminimce,gördüğüm şu böyle davalar güdüldükçe ülkemizde futbol şiddeti durmaz,ama herkes birbirini sever sayarsa o zaman bunun önüne geçeriz.Ben istiyorumki bir fb-gs maçı öncesinde üzerinde fenerbahçe forması var diye masum kimse linç edilmesin dayak yemesin(bunlar herkes için geçerli). Futbolcular taraftara şirin gözükmesin sahada işini yapsın.Senin yaşın genç tek taraflı bakma herşeyi değerlendir. He aziz yıldırımın kendisi sevmeyebilir,nefret edebilirsin. Ortada başkanlar değil camialar olduğunu unutmamalısın unutmamalıyız. Bende gs ın real madridi burda yendiği maçta keyifle bir Türk olarak gurur duyarak izledim,uefa kupasını aldığındada süper kupayı kazandığındada..Zaten olması gereken yapmamız gerekende bu.

    @"CrossBench"
    Türküz ve farklı olmalıyız diyorsan aynen benim yaptığım Galatasarayı desktelediğim gibi ilerde Fenerbahçeyide,beşiktaşıda trabzonuda yada o sene herkimse avrupada maç yapacaksa desteklemelisin,he içerdi istediğini yap Türkiyede rakibiz ama dışarda Türküz. Fanatikliğin bir sınırı olmalı sen dalga geçer desteklemiyorum dersen ben aynısını yaparsam Futbol futbolluktan çıkıyor bu ülkede sonra herkes kendi sahasında oynanacak maçta rakip takım taraftarı kovalıyor.Düşmanlığa gerek yok velhasıl maç için zor maç olacağını ama maçın berabere bitebileceiğini düşünüyorum,Arsenalin çok eksiği olduğu gibi defans adamları ağır..

    "haksız bulduğum birşey olursa cevabını veririm, ayrıca sen burda bir forumdaysan elbette hem avatarına hemde yazdıklarına dikkat edeceksin,sana özel bir yer değil burası,facebooktan twitterdan istediğini yazarsın. Neyse bu konu çok uzadı,burda kavga etmek için değiliz tabikide."


    Bunu kaç defa demişimdir kim bilir... Benim avatarım ve yazdıklarım hiçbir kişiye veya kuruma zarar vermiyor. Yazdımlarımdan rahatsız olan kesim belli, olmayanda belli. :)


    bir meteorloji sitesinin forumunda yazdığın yazılar elbette hiçbr kuruma zarar vermez ki öyle olması için çok vasıflı bir kurumun üyesi elemanı filan olman lazım:) olmayan yoktur ben sana diyim gerektiğinden sivri bir dil kullanıyorsun,dedim ya uzatmayalım,yanlış birşey olursa ki bu senin içinde geçerlidir benim içinde herkes yorum yapabilir.yeterki abartmayalım,herkesin diğerlerine saygıda kusur etmemesi lazım,taraftar olarak bize bu düşer,saygısızlık birbirini körüklüyor,futbol zevk oyunu değil mi? tatlı kızdırmalar hep olur olacaktır ama dozunu iyi ayarlamak lazım.sağlıcakla,buarada bir fenerbahçeli olarak akşamki maçta başarılar,ülkemizin puana ihtiyacı olduğu bu zamanlarda hangi Türk takımı olursa olsun desteklemeliyiz.

    @"CrossBench"


    İşte senin avatarlarından laflarından rahatsız olanları takmıyorsan bu seni ilgilendirmiyorsa,benim yorumlarımda kime dokundurmuşum kime laf etmişim pek ilgilendirmiyor,haksız bulduğum birşey olursa cevabını veririm, ayrıca sen burda bir forumdaysan elbette hem avatarına hemde yazdıklarına dikkat edeceksin,sana özel bir yer değil burası,facebooktan twitterdan istediğini yazarsın. Neyse bu konu çok uzadı,burda kavga etmek için değiliz tabikide.

    "Siz Barcelona rakiplerinizde Elche değil."


    Bunun neresi kötü?
    Fenerbahçe bir Barcelona değil. Galatasaray veya Beşiktaş'ta bir Elche değil. Bunun neresi eleştiri? Somut gerçekler bunlar...


    Şunada açıklık getireyim; burada benim takımımı eleştiren olursa konulara öyle müdahil olurum. Kendim eleştireceksemde 2-3 cümle ile kısa tutarım. Ama diğer arkadaşlar benim mevzuma dahil olup konuyu genişletirlerse elbette bende yazarım.


    Sorun şu ki bizden galatasarayla ilgili bir yorum gelmiyor,Türkiyedeki büyük denen takımların ne alemde oldukları zaten ortada bunu yanlı olarak söylerseniz o zman bende müdahil olurum,ayrıca sizin yorumlarınızın içeriğinde alaycı,karştı tarafı ezmeye çalışan çok kelime ve cümle var,Neyse ben tepkimi şundan dolayı getirdim,ben geçen gün sizinle galatasaray başkan adayı ve bununla ilgili konuda konuştuk benim hiç galatasarayın onurunu kıran,zedeleyen buradaki galatasaraylı arkadaşları üzecek yada onları sinirlendirecek bir yorumum olmadı,size tavsiyem yazdığınız yazıları bir okuyun paylaştığınız resimlere bir bakın, bu olayda size herhangi bir aşırı tepkim olmadı ama diğer arkadaş üslubu sert bir şekilde olaya müdahil olursa ki tahminim yaşı benden çokça küçük üslübuna dikkat etmeli,burda herkes yorum yapacak adı üstünde forum,ama kmseyi hafife almayın,şurda 1 aydır konuşulan konularda galatasaraylı arkadaşların tarafsız baktığı hiçbir konu görmedim,bu benim yorumum,katılır yada katılmazsınız,amacımız burda kavga etmek filanda değil,ama buna bu başlığa yorum yazan her arkadaş dahil karşı tarafı kırmadan yorum yapmalı.

    Herkes kendi çöplüğüne bakacaksa burada futbol konuşmanın alemi yok sen başkan mısın Fenerbahçe' nin iç işlerine mi karışıyoruz ?


    Üslubunuza dikkat edin,crossbench arkadaşımızın yorumu fenerbahçeyle ilgili,kişi taraftarsa önce kendi takımının durumunu eleştirir bakar sonra diğer takımlar hakkında yorum yapabilir,ben başkan değilim ama taraftarım ve sizde iyi biliyorsunuz ki taraftar bir takımın herşeyidir, bu içişleri filanda değil lafları güzel anlayın,gözleriniz güzel okusun beyninize düzgün aktarsın.